Мъж на разпит, защото снимал спящи полицаи

Преглед на печата на 24 октомври 2012 година
24 окт 2012 07:30,
281
Мъж на разпит, защото снимал спящи полицаи
Снимка: архив, Булфото

Варненецът Боян Боозов, който през юли направи снимка на спящи в патрулка полицаи, е бил разпитван във Второ РУП в града защо е снимал униформените в тази поза, съобщи "Труд".

"Бях във Второ РУП по друг случай, защото роми се опитваха да ме нападнат. Викнаха ме в една стая и ми казаха да напиша къде съм снимал униформените, кога и защо съм ги снимал. Не смятам, че съм направил нещо незаконно, след като съм ги заснел на обществено място", коментира Боозов пред изданието.

От Второ РУП потвърдиха, че Боозов е бил поканен да пише обяснения, защото те били нужни за изясняване на ситуацията в рамките на извършената проверка по снимката със спящите сужители на реда. Резултатите показали, че тримата са си взели почивка, спазвайки законовите правила. Затова и Боозов бил питан защо ги е снимал.

Животът на гражданина обаче рязко се променил след публикуването на снимките: "За месец-два ми съставиха цял куп актове. Дебнат ме пред блока. Отнесох наказания, че съм излязъл да хвърлям боклука без лична карта, че разхождам кучето си без намордник", оплака се Боозов. Полицаите имали повод да го спират и тормозят, защото е бивш затворник.

Пред Би Ти Ви снощи говорителката на полицията във Варна Калинка Пенчева направи и първия официален коментар на МВР по случая: "Какво да кажа, той е един глупак. Един селски глупак, който се чуди какво да прави!"

Пред "Преса" Ивайло Калфин, евродепутат от БСП, заявява по повод предложения от финансовия министър данък върху лихвите на спестяванията в банките: "Дянков е в паника". "Непрекъснато се правят аналогии, че в Европа имало такъв данък. Може, но никъде не е въведен по този начин, при който той ще излезе по-скъп на обществото, отколкото пари ще донесе на финансовото министерство", убеден е лидерът на българската делегация на социалистите в Европарламента.

"Данък "тото" и "борса" няма да има", информира "Труд". Печалбите на хората от хазартни игри, а също и от сделки на борсата няма да се облагат и занапред, съобщи зам.-министърът на финансите Владислав Горанов. Само преди десетина дни министърът на финансите Симеон Дянков обяви, че се надява догодина да отпаднат всички данъчни привилегии. В момента има 27 вида необлагаеми доходи, сред които са лихвите по депозитите, печалбите от хазарт (включително от спортния тотализатор), от сделки на капиталовия пазар, от аренда и т. н. Печалбите от "игрите на щастието" няма да се облагат, защото парите, които се раздават като награди, веднъж са обложени като залози, т. е. "на входа". В момента данъкът в хазартния сектор се начислява върху залозите, а не върху печалбата. Така, ако едни и същи средства се облагат "на входа" и "на изхода", ще се получи двойно облагане. "Ако се реши да се облагат и печалбите, това означава, че трябва да се промени този начин на облагане на залозите. В противен случай ще има натрупване на данък върху данък. Аз смятам, че между първо и второ четене това въобще не може да се случи", коментира Менда Стоянова от ГЕРБ.

"Дума" съобщава за "Наплив от българи, желаещи да се пенсионират в Гърция". Хиляди молби на наши сънародници за получаване на пенсии са постъпили в южната ни съседка, според електронното издание на гръцкия вестник "Имерисия". С няколко месеца осигуряване в Гърция един българин, румънец или поляк, работил 14-15 години в собствената си страна, може да получи най-ниската пенсия от фонда ИКА в размер на 486 евро, а също така да кандидатства и за социална помощ от 230 евро. Съгласно европейския регламент европейските работещи имат право на пенсия, ако са се осигурявали една година в страната, която ги е приела. Те трябва да са събрали печати за внасяните такси, да са навършили пенсионна възраст и да са доказали, че са постоянни жители на страната.

Според лекари инфекционисти в София на практика има епидемия от хепатит А, алармира "24 часа". Коварното е, че дори хора, които спазват висока битова хигиена, не са защитени напълно от
болестта поради масовото й разпрастранение. Вирусът на хепатит А се носи и с мръсните обувки отвън. Епидемия официално няма да се обявява, защото не съществува административно одобрен
критичен праг, а и от МЗ вече са предприели необходимите мерки - създаден е кризисен щаб, който следи обстановката.

В интервю за "Монитор" Ангел Ангелов, председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, посочва броя на опасните возила: "80 хиляди асансьора плачат за ремонт. Хората трябва да дадат 5 млрд. лв., ако ги задължим с подмяната.Строителният бизнес замря, всички вносители и производители на асансьори останаха без работа. Една от фирмите, които са противници на промените в наредбата, транспонираща директивата за асансьори на ЕС и влязла в сила през 2002 г., е само вносител на асансьори и има икономическа полза само от подмяна. Не е моя работа да коментирам кой орган да извършва надзора в този сектор. Извършихме проверки на жилищните блокове в София, в Благоевград, в Кюстендил. Констатирахме много нарушения, извършени точно от сервизните фирми, които поддържат асансьорите", уточнява г-н Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега Боян Максимов съжалява, че е направил снимката и с ирония заявява, че трябвало да подходи по друг начин към ситуацията. Навярно е трябвало да ги завия нещо, да не настинат, ако им е хладно. Или ако е имало някоя муха, да я разкарам така, да не им разваля рахатлъка, казва мъжът. Той твърди, че направил снимката и я е пуснал в интернет като знак на протест срещу бездействието на органите на реда.
9
0
 
81
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
В дивашка и диктаторска Русия имаш право да снимаш всички държавни служители.В хипер-мега-гига-тера демикратична *** не може и те наричат "селски ***".Боян Боозов да спука Калинка от съдене сега, простата се издъни!
8
0
 
73
 
! Отговори
12345 преди 11 години
Ако съм на този"селски ***" ще и направя живота на компот на на въпросната госпожа Пиги !За отправени обидни квалификации чрез медии и печатни издания се носи наказателна отговорност,според една книжка ,която се нарича НК. Отделно по действащата нормативна уредба на МВР и по-точно Етичен кодекс на държавните служители в МВР исе полага дори дисциплинарно уволнение! Жалко,че отнжво се потвърди приказката-едно *** разваля цяла каца с мед !
7
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Калинка Пенчева направи и първия официален коментар на МВР по случая: "Какво да кажа, той е един ***. Един селски ***, който се чуди какво да прави!"- ЩО ЗА КОМЕНТАР Е ТОВА ОБИЖДА НА СЕЛЯНИ
6
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нашата полиция ни пази.ХахахахахахахахаПросто са смешни нашите полицай. Дали не е време Цуци наистина да вземе да стегне кочинката си
5
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи ушавите свинчета можело да си похъркват законно докато са на дежурство, но понеже не са правили нищо лошо, са решили да глобяват този които ги е снимал как опърдяват патрулката хъркайки за това че излиза да си хвърля *** без да си носи личната карта, за пръв път в България някои е глобен че си разхожда песа без надморник.... А официалния коментар на МВР по случая е без коментар. Какво ли щеше да му дойде на главата на човека ако каже за ушевите мазни *** "Те са едни селски ***, *** които се чудят къде да се се скатаят да спят в работно време"
4
1
 
45
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
...тоя пък страшна снимка е направил, спящи полицай, да снима будни полицай което е по-трудно...иначе е нарушил конституцията
3
0
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато говорител на полицията каже:Пред Би Ти Ви снощи говорителката на полицията във Варна Калинка Пенчева направи и първия официален коментар на МВР по случая: "Какво да кажа, той е един ***. Един селски ***, който се чуди какво да прави.Значи полицията за хора ни няма нас данъколатцките
2
0
 
70
 
! Отговори
да-да,ама не преди 11 години
Родната полиция ги пази/мутрите ,олигарсите и властта/,а за народа спи.Ние с нашите данъци ги издържаме,а те ни бият,тормозят и рекетират.Но рибата се вмирисва от към главата-избрахме си една *** мутра с фамозен прякор"ТИКВАТА" за министър-председател и естесвено властта действа по мутренски.Бог да пази България
1
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Toя какъв го чака....