Унищожават заразения боб, предназначен за бедните

Фасулът бил аржентински, влязъл у нас през Гърция
30 окт 2012 21:37,
87
Унищожават заразения боб, предназначен за бедните
Мирослав Найденов Снимка: БТА

Заразеният с паразити около 90 тона боб по промоционалната програма за храни за бедни ще бъде унищожен, заяви пред журналисти в Неделино земеделският министър Мирослав Найденов.

По негови думи в момента се проверява кой е виновен за доставката на заразения боб и ако се установи вина от страна на фирмата доставчик, може да се стигне до прекратяване на договора, наред с предвидените санкции.

Утре ще се вземе решение каква ще е съдбата въобще на договора, има ли вина доставчикът, къде всъщност е компрометирана доставката, дали бобът е бил заразен в пакетиращото предприятие или при транспорта, посочи земеделският министър.

Той гарантира, че проблемът с доставката е засечен, преди тя започне. Заразеният с гъгрици фасул е аржентински, влязъл е през Гърция и в момента се прави обследване, тъй като би трябвало да е проверен от гръцките ветеринарни власти.

Още по темата
Наред с установеното първоначално количество от 50 тона заразен боб, в складовете на пакетиращото предприятие са открити още около 40 тона, които са поставени под възбрана.

Найденов пристигна в Неделино, за да види на място щетите от поройните дъждове. От днес в общината е отменено бедственото положение.

Министърът се запозна с проблемите на хората, поминъкът на голяма част, от които е производство на тютюн. Той ги успокои, че в проектобюджета и за следващата година са заделени нотифицираните 73 млн. лева и текат дебати през новия програмен период на Общата селскостопанска политика да бъдат заделени средства и за заетите в този отрасъл.

Община Неделино е бенефициент по няколко проекта по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. През месец ноември ще бъде подписан и договор по програмата на стойност 3,8 млн. лева за ВиК, каза министърът. Общината е подготвила и проекти за екопътеки, на стойност над 5 млн. лева, които съвсем скоро ще бъдат реализирани.

Найденов ще направи обиколка на откъснатите вследствие на проливните дъждове населени места. Утре той ще докладва на заседанието на правителството на Министерски съвет за положението в района.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Тодор Живков преди 11 години
Другарки и другар, грешка.Дайте го на *** и те ще гласуват за Бойко Борисов!
74
0
 
0
 
! Отговори
колега преди 11 години
До гъгрица не е червей- най- после някой да изпише една вярна информация за тоя"***" в боба! Журналистите като са неграмотни на тема ентомология, в Земеделското министерство как не се намери един агроном да им обясни за какво става въпрос! Явно отдавна там има само головодници! Срамота- в боба имало гъгрици, агъгрицата била ***!
73
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като е от тройната що властта не ги хвана а се криеше докато хората изпищяха от квалитетния насекомен протеин който им се дава... Абе нещо не виждам никъде в свободните медии изказването и писмото на немския посланник до Монитор. хахахахахахахаха
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цялата система е сбъркана - обществена поръчка - приличен бобец на пазара се намира по 2-3 лева на кило а тоя бобец хем почте 6 лева хем с гъгрици и мухъл в него. Това са така наречените социални плащания от бюджета. Въпрос колко % е печалбата на "социално загрижения" бизнес в случая. А сигурно парите се отчитат като дадени за бедните- е да ама са дадени повече на бизнеса а не на бедните. Защо не са ги дали на бедните като пари и така ще си купят двойно бабец и то качествен.
71
0
 
1
 
! Отговори
Еко преди 11 години
Миро, направете екобрикети от боба и ги дайте на хората за огрев.
70
0
 
0
 
! Отговори
циганин преди 11 години
Като хипопотами сте . Колкото повече потъвате толкова повече си отваряте устата. Не ви стигнаха пари ***.м.и.ц.ат а ви
69
0
 
1
 
! Отговори
кибик преди 11 години
Да види ЕС за какво им отиват парите в Абсурдистан!
68
1
 
1
 
! Отговори
Хиха преди 11 години
И как това ще помогне на бедните? Хората и протеините сложили, ние го унищожаваме, а алтернативата къде е ????
67
2
 
6
 
! Отговори
КУНЕВИЦА--ПРЪМОВА преди 11 години
...ВИ ИМА ЗА ГЛАДНИ *** , БРАТЯ БЪЛГАРИ....ХА,ХА,ХАААААААААААА....!ТАКА , ЩЕ ВИ ХРАНИ ПАРТИЯТА НА др.КУНЕВА-ПРЪМОВА ...С ПОМИЯТА НА ЕВРОПА И АМЕРИКА ....ДОКАТО ТАЯ КОМУНИСТИЧЕСКА *** РЕШИ С ГОСПОДАРИТЕ СИ ОТ МОСКВА ,ДА ВИ ТУРИ НОЖА....!ТОВА Е ИСТИНАТА!!!!ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ ЗА "ЧЕРВЕНАТА СНАХА"??!!!..ЧАКА ВИ ТЛЪСТА ПОМИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този само като го видя и знам,че е направил поредната простотия
65
0
 
6
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААА.... преди 11 години
НЕ СТЕ ЛИ РАЗБРАЛИ ВЕЧЕ ...??????????????!!!!!!!!!!ЧОВЕК НА КУНЕВИЦА -ПРЪМОВА Е ..ВНОСИТЕЛЯ НА ВЪПРОСНИЯ БОБ И ПОМОЩИ!!!!!!!ТАЯ КОМУНИСТИЧЕСКА ЧЕРВЕНА *** , ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СДЪРЖИ ---ОЩЕ НЕ ВЛЯЗЛА ВЪВ ВЛАСТТА И --ЗАПАЧВА ДА ВЪРТИ ДАЛАВЕРИ И КРАЖБИ НА "ЕВРОПЕЙСКО НИВО"!ПРЕДСАВЯТЕ ЛИ СИ ,КАКВИ МОШЕНИЧЕСТВА ВИ Е ЗАМИСЛИРА НА "УПРАВЛЕНСКО НИВО"???!БЕДНА ВИ Е "КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФАНТАЗИЯ"!кРАДЦИТЕ ОТ "ТОЙНАТА КОАЛИЦИЯ" --ЩЕ ВИ СЕ ВИДЯТ КАТО "ДЕТЕЛИНА НА ЩАСТИЕТО"--В СРАВНЕНИЕ С ТАЯ ПАРТИЯ!
64
0
 
1
 
! Отговори
ARJENTINA преди 11 години
BG SA AVANTAJII TAKA 6AMAR AVANTA
63
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До къде стигнахме, да внасяме боб от майната си!!! Скапана държава!!! Егати унижението, тия ни имат за ***.
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АРЖЕНТИНСКИ БОБ ДОШЪЛ ПРЕЗ ГЪРЦИЯ. И КОЙ ГО ДОКАРА ТОЗИ БОБ ИЛИ СЕЕ ТЕЛЕПОРТИРАЛ. Е.АХ ВИ И В УПРАВНИЦИТЕ НЕЩАСТНИ. ДА ВКАРАТ НА АРЖЕНТИНЦИТЕ СКАПАНИЯТ БОБ. ТОЗИ БОБ Е НАЙ МАЛКО НА 20 ГОДИНИ БЕ НЕЩАСТНИЦИ. ДОСТАВЧИКА СИ Е МИСЛЕЛ ПОНЕЖЕ ПЛЕМЕТО Е ГЛАДНО И ПОЛУ УМРЕЛО ЩЕ ГО ИЗЯДЕ ЗАЕДНО С ЧЕРВИЦИТЕ И ГЪГРИЦИТЕ. ТЪКМО ЩЕ СИ ХАПНАТ И МЕСЦЕ И БОБА НЯМА ДА Е ПОСТЕН. ПОДИГРАВКАТА СЪС ПЛЕМЕТО Е БЕЗКРАЙНА. ТО И ТОВА ЗАСЛУЖАВА. ДА СЕ ПОДИГРАВАТ И ДА ГИ ПРАВЯТ НА ***. ТОВАЕ ДРЪЖАВАТА НА НЕОГРАНИЧЕНИТЕ ВЪДМОЖНОСТИ ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ. АКО БЕШЕ ЖИВ ТАТО ЩЕШЕ ДА УБИЕ ДОСТАВЧИЦИТЕ НА ТАЗА ПОДИГРАВКА С НАРОДА. А ТЕЗИ НОВИТЕ ПИШМАН УПРАВЛЯВАЩИ ИМ Е ПРЕЗ ДЕДОВИЯТ. ТЕ НАЛИ СИ ХАПВЯТ НА КОРЕМ МЕСЦЕ А НА НАРОДА ГЪГРАВО ЧЕРВИВИЯТ БОБ. БЕДНИТЕ ДА ГО ДУАТ БОБО ДА НЕ СЕ ИЗГОРАТ.
61
0
 
2
 
! Отговори
selo smilqn преди 11 години
az zatova si qm ot na6iq bob super e smilqnskiq
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
A ako някой бедняк реши да си засее от бобеца, ще си зарази земята за вечни времена. Вече ще си имаме и аржентинска гъгрица.
59
0
 
1
 
! Отговори
beden преди 11 години
olele az ne vidqh bubi no cql den se vare6e i za ve4erq pak hrupa6e
58
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми то и 20годишното ирландско заразено с луда крава пак бе вкарано през Гърция и този на снимката ни даде да го изпапаме.Е вярно лудата крава за българите е без значение щото ние и така не сме читави след като търпим такова *** за министър.
57
0
 
2
 
! Отговори
Parcuc преди 11 години
То верно вече не можеш да му хванеш края...пише само препакетирано и толкоз произход на продукта няма никъде....
56
3
 
3
 
! Отговори
някой преди 11 години
Тия дето ми слагат минуси виждали ли са някога гъгрица? Знаете ли колко такъв боб съм изял и не съм умрял.