Тотомилионерът за запора от НАП: Завиждат ми!

Данъчните: „Всичко е основано на закона, а не на психологически състояния“
Обновена: 3 дек 2012 11:05 | 3 дек 2012 11:05,
73
Тотомилионерът за запора от НАП: Завиждат ми!
Снимка: архив, Булфото

Сметките на тотомилионера Росен Русимов били запорирани от НАП заради завист.

Така късметлията обясни пред bTV ситуацията със замразените си от данъчните авоари.

На Русимов е назначена и ревизия като физическо лице, защото е прехвърлил фирма с огромни задължения към бюджета, която сега е собственост на беден и неграмотен ром, обясняват данъчните.

„Фирмата не е имала задължения, когато я продадох. Даже една година след това. Имам необходимите документи, които го доказват. Заради печалбата от тотото и завистта се случва всичко това. Но и да не се бях показал, пак щеше да стане, защото те - банките, данъчните – всички знаят за печалбата”, смята късметлията.

Той потвърди, че въпросната фирма „Билд Инженеринг” е била учредена през 2005 г. от съдружника му Ангел Христов, който 4 години по-късно я продава на Русимов. Той пък е неин собственик само от март до август, след което я продава на Сашо Спиридонов от Лом за 20 000 лева.

Още по темата

„Фирмата се занимаваше с производство и търговия на метали – с това, с което и сега се занимавам. Но не е задлъжнявала, докато аз съм бил неин собственик”, увери перничанинът.

Не на такова мнение са данъчните, които са започнали ревизия на Росен Русимов като физическо лице. Проверката се очаква да продължи 3 месеца, а тотомилионерът потвърди, че поради тази причина ще изкара коледните празници на заеми от приятели.

Пред bTV говорителят на НАП Росен Бъчваров коментира, че ревизията цели да установи дали физическото лице носи отговорност за задълженията на въпросното дружество.

„Всичко е основано на закона, а не на завист или някакви други психологически състояния. Подозренията на НАП са, че Росен Русимов има роля в натрупването на дълговете на тази фирма”, обясни Бъчваров и допълни, че в последните 22 години прехвърлянето на задлъжнели дружества на социално слаби лица се е било превърнало в „национален спорт”. През последната година обаче той бил значително ограничен.

Говорителят на приходната агенция призна, че проверката на случая с Русимов била провокирана от новината за сполетелия го късмет с рекордния джакпот.

Пернишкият бизнесмен Росен Русимов спечели 4,7 милиона лева от тотото от рекордния за България джакпот от 9,47 млн. лв. Той е собственик на фирмите “Верига груп”, “Витрен” и “Фламинго 002”

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
nakxx преди 11 години
darzavata si e genocid udari lihvite sega iska da udari i tezi kasmetlii
60
0
 
1
 
! Отговори
опа преди 11 години
Сега ще продаде печелившия фиш и ще го хванат за писания ***
59
0
 
3
 
! Отговори
Иван Пешев преди 11 години
Лешоядите политат само когато има *** , иначе се натискат по кабинетите за по-лесно. Ама господа неподкупни и непредубедени данъчни, има много такива случаи защо точно този случай избрахте.
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Купил си е фиша, за да поизпере малко пари от скраб
57
1
 
1
 
! Отговори
BAY PANDEL преди 11 години
POREDNIQ SLU4AY, KOGATO PARITE OT TOTOTO OTIVAT U DARJAVATA
56
0
 
1
 
! Отговори
беден преди 11 години
аз съм беден и щастлив и не пускам тото и какво от това че си ги улучил това не значи че са твои а сега пак играйте късмет на всички тотаджии
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми аз познавам поне 3 фирми,които си прехвърлиха фалиралите фирми със задължения към банки или НАП за по 4000 лева на алкохолици.Дори в едно барче без да се притесняват от "слушатели" уговаряха такава сделка.Не зная дали стана сделката при тоя със скъсаните маратонки,но със сигурност са сключили с друг изгодна сделка.Това беше около 2005 година.
54
0
 
3
 
! Отговори
к к преди 11 години
в Перник е пълно с такива играчи като джуджето ама не искат да ги ловят
53
6
 
9
 
! Отговори
dan преди 11 години
Сега разбрахте ли защо тотомилионерите се крият и не се показват по разни медии? Ако спечелиш от тотото лови самолета и се махай!!!
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тотото въобще има ли ги милионите?
51
2
 
16
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Та тези от НАП досега не са ли знаели колко са му задъженията ?! Да му отдържат тази сума директно от банката ,а останалата част да му се плати на човека ! Защо е нужно 3 месеца да протакват !? Току виж до тези 3 месеца са му пратили батковци с дебели вратове ,и на четвъртият месец ще прочетем ,че се е "отазал сам от печалбата си и я дарява на някоя си оргаизация с благотворителна цел" ! Пази Боже в Бг. да не спечелиш от тото ,ще ти изкарат душата !
50
1
 
2
 
! Отговори
XXL преди 11 години
Ше го хванат за гегата НАПа...
49
2
 
14
 
! Отговори
12 преди 11 години
журналистите-дайте думата и на тото милионера на само на нап и компания защо до сега тотото не му е изплатило печалбата и какво общо имат с нап ?
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Селски тарикат, какво друго да кажеш за такъв човек. Да бръкне и да извади 30 хилядарки, при 5 милиона бълха го ухапала.
47
0
 
13
 
! Отговори
conservator преди 11 години
Спомням си за двама американски братя, който изтеглиха заем от името на една своя фирма в размер на един милиард евро и с него купиха Футболен Клуб (като заложиха самият клуб).После вляха тяхната фирма в Футболен Клуб. Така Футболен клуб дължи пари за своята собствена продажба. :).а братята не дължат нищо ,но са собственици на Футболен клуб. Познайте кой е този футболен клуб. И Как НАП ще коментира продажбата на фирма от фирма на фирма, кой ще гоните по трасето.
46
6
 
7
 
! Отговори
Долу_котараците преди 11 години
Парите са при котараците"ГЕРБ" този е жертва. Голям филм разиграха .Бойко е невероятен лъжец ,може и да има заболяване за дае толкова обедителен и да Ви прави на ХА_ХО 6 ооо ооо
45
2
 
2
 
! Отговори
аз преди 11 години
До Анонимен абе *** . какво общо има политиката тук?
44
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
основната причина да сме на този хал от 23 години е разсъжденията на Българина,че държавата е срещу него.. Ние ,Българите сме Държавата и НАП е просто една институция ,която трябва да следи един да не краде от Всички ни (Държавата).Щом може да се радваме на някой ,който краде от всички ни съвсем явно, то заслужаваме да живеем бедно. В страни като Германия и Австрия хората биха предали брат си на данъчните, ако мамят. изглежда абсурдно, но така живеят хората..
43
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много гербава *** тука бре ,гербави мижитурки ,сега вашите партийни лидери цвъко и боко играят ролята на моника левински в Белия дом и лапат голямата черна пура на големия черен брат Обама ,ама и вие скоро на изборите ще изядете кожената пура на нас българите като ви издухаме на изборите ,нещастници мръсни и крадливи манголюбци ,...Бъргас мрази герб!!!
42
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абее, завиждали му на ментарджията. Той въртял далавери, продавал фирми, не си плащал задълженията, сега му завиждат. Ай сиктир.