1 загинал и 8 ранени в 7 тежки катастрофи за денонощието

Пътните настилки в страната са преобладаващо сухи
24 дек 2012 12:12,
6
1 загинал и 8 ранени в 7 тежки катастрофи за денонощието
Снимка: Bulphoto

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 7 тежки катастрофи, съобщиха от МВР. Един човек е загинал, а 8 души са ранени, от които един е с опасност за живота.

Автомобил „Нисан”, управляван от 28-годишен мъж от село Ребърково, се е блъснал с ТИР около 5,00 часа тази сутрин на пътя Мездра – Ботевград при разклона за Дърманци, съобщиха от Областната дирекция на МРВ – Враца. Шофьорът е загинал на място. Неговият спътник, на 30 години, е откаран в болница.

В района на София са станали 45 леки и три тежки катастрофи. Четирима са ранени.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, температурите са в интервала от -15 градуса до +5 градуса, а времето над страната е предимно облачно, на места до ясно, съобщиха от Съюза на българските автомобилисти. Пътните настилки:преобладаващо сухи, на места мокри, заснежени, заледени, почистени и обработени.

Отсечката на магистрала "Тракия" между Бургас и Карнобат е отворена за движение в двете посоки. Пътната настилка е мокра, в частта от Бургас до Карнобат - заснежена.

В района на Шумен, по магистрала "Хемус" се извършва машинно полагане на износващ пласт. Вече е отворен участъкът от пътен възел Каспичан до пътен възел Ветрино. Пътната настилка е суха,на места заледена и обработена.

Поради мъгла е намалена видимостта до 20м. в района на село Презвитер Козма, а до 150 метра по автомагистрала "Тракия" в област Стара Загора.

Възстановено е движението на товарни моторни превозни средства над 3,5 т. през Котленски и Твърдишки проход, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". В сила остава ограничено за превозни средства средства над 10 тона през Твърдишки проход.

Временно ще бъде затруднено движението по пътя Мездра - Ботевград при разклона за Дърманци заради катастрофата със смъртен случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Liya31 преди 11 години
Е оляхте се.Писна ми да чета такива новини,няма едно хубаво нещо!
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И СЕГА *** ЩЕ ГО ПУСНАТ ПОРАДИ ЛИПСА НА ДОКАЗАТЕЛСТВА-МОЖЕ БИ,КАКТО И ОНЯ АНГЛИЧАНИН ДЕТО С ПИЯНАТА СИ *** НАСКОРО РАЗБИХА ГЛАВАТА С КАМЪК НА БАРМАНА В ЕДНА КРЪЧМА,ДОКОГА *** ШЕ НИ ПРЕБИВАТ ИЛИ УБИВАТ,ТРЯБВА ДА ГИ ИЗДУХАМЕ ДА СИ ХОДЯТ ОБРАТНО ПО РОДНИТЕ СИ МЕСТА,*** *** СА ТАКИВА САМО МАРИЗ ДА РАЗБЕРАТ КОГА СА БИЛИ В БЪЛГАРИЯ,ЗА СПОМЕН
1
2
 
6
 
! Отговори
Георги преди 11 години
За където са тръгнали - са стигнали.