В Софийската митрополия започна изборът на делегати за събора

Ръководи го Знеполският епископ Йоан
5
В Софийската митрополия започна изборът на делегати за събора
Знеполският епископ Йоан. Снимка: архив, БулФото

В Софийската митрополия започна изборът на епархийските избиратели - делегати, за патриаршеския избирателен църковен събор, който ще се състои на 24 февруари, предаде БТА.

На избора днес присъстват 33-ма епархийски избиратели от Софийската епархия от осемте духовни околии, но без шестима представители от околията в Годеч, защото там няма архиерейски наместник.

Още по темата

Според устава на Българската православна църква Софийската епархия се състои от осем духовни околии - Софийска, Самоковска, Ихтиманска, Дупнишка, Радомирска, Кюстендилска, Трънска и Годечка околия. Така от осемте околии за днешния избор на епархийските делегати от Софийската епархия трябва да участват по шестима души от всяка от околиите, но за да има кворум и изборът да започне, трябва да присъстват две трети от избирателите - или 32-ма души, обясниха от митрополията.

Преди започването на избора на епархийските избиратели в митрополитския храм "Света Неделя" Знеполският епископ Йоан отслужи Света литургия. Той ръководи днешния избор в Софийската митрополия, тъй като наместник-председателят на Светия синод Варненският и Великопреславски митрополит Кирил е на официално посещение в Грузия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анатема на комунизма преди 11 години
Като те гледам как се изразяваш ясно е колко си православен.Прочети си анатемата на св. Патриарх Тихон срещу комунистите - от 1918 г.Не може хем да си комунист, хем да си православен.А никога за никой не съм гласувал.Нито пък подкрепям псевдо седесарската "църква", защото и те са православни колкото тебе - т.е. изобщо нищо общо нямат с Православието.Такава злоба само комунист може да има.Не случайно са анатемосани, проклети. И тази анатема си седи.И ще си седи.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен от3 .....КАКВО ТИ РАЗБИРА НА ТЕБ КУХАТА ЛЕЙКА ОТ ПРАВОСЛАВИЕ,РАЗКОЛНИЧЕСКО ПСЕ СКАПАНО-СЕДЕСАРСКА ТИ Е СЕМКАТА НА ТЕБ!!!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това не са избори, а комунистическа демагогия.БПЦ - Болшевишка Партизанска ***.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Освен всичко друго, най първо - да си спомнят какво е духовност и на какво трябва да учи църквата! Може би да си купуваме безмислени скъпи вещи за да запъкним някаква празнина в душите си? ЩО ЗА ДУХОВНИК И КАНДИДАТ ЗА ПТАРИАРХ ЩЕ Е ТОЯ, КОЙТО ЗА БОГОЯВЛЕНИЕ РЪСИ ЗА ЗДРАВЕ ОТ ЛУКСОНЗАТА СИ ЛИМУЗИНА? НИМА ХРИСТОС СЕ Е ВОЗИЛ В КАЛЯСКА????!!!!! КАКВА ТО НИ ДЪРЖАВАТА, ТАКАВА И ЦЪРКВАТА!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
tdmils преди 11 години
Всички тези кандидати за български патриарх първо трябва да си припомнят КАКВО Е ЦЪРКВА, дали ТРЯБВА да бъдат БЕЗПОЛЕЗНИ СЛУГИ НА БОГА, защо СА ПРИЕЛИ ДОНОСНИЧЕСТВОТО НА ДС и ПО-ЧЕСТО ДА ЧЕТАТ БИБЛИЯТА!!! Аз не ги съдя, ЗАЩОТО САМО БОГ Е ТОЗИ КОЙТО ВЪЗДАВА ВЪЗМЕЗДЯВА И СЪДИ !!!Само тогава ще ИМ СТАНЕ ЯСНО ДАЛИ ДА СЕ КАНДИДАТИРАТ ЗА ТОЗИ ОТГОВОРЕН ПРЕД БОГА ПОСТ!!! Бог да ги благослови!

Спонсорирани публикации