Покушението срещу Доган било солова изява, няма съучастници

Повдигат на Октай 2 обвинения - за хулиганство и закана за убийство
Обновена: 20 яну 2013 10:09 | 20 яну 2013 10:08,
287
Покушението срещу Доган било солова изява, няма съучастници
Снимка: Reuters

На нападателя на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов, предстои да бъдат повдигнати две обвинения – за хулиганство и за закана за убийство. 25-годишният бургазлия ще бъде задържан за 72 часа, съобщи пред bTV градският прокурор на София Николай Кокинов.

По думите му данните от експертизата на оръжието, с което Енимехмедов заплаши лидера на ДПС в събота, показва, че обективно не би могло с него да се осъществи убийство или да се стигне до смърт на нападнатия.

Кокинов подчерта, че атаката по време на конгреса на партията в НДК е солова проява, решението е било взето лично от нападателя и няма доказателства за негови съучастници.

На въпрос дали мотивите за случилото се преди ден са лични, градският прокурор заяви: „До голяма степен бих казал да” и допълни, че няма доказателства, задържаният мъж да е невменяем.

Още по темата
Според магистрата не е необходимо да се търси отговорност на делегатите, реагирали агресивно срещу заплашилия лидера им млад мъж. 

„Неминуемо в такива ситуации се причиняват вреди, не сме обсъждали такава мярка. А и не е необходимо според мен. Просто изненадата беше пълна за всички в този момент”, каза прокурорът.

По думите му е твърде рано да се говори за оставки в НСО или други институции заради този случай – към момента усилията били насочени към събиране на доказателства.

В понеделник случаят отива към Районна прокуратура, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
BAY PANDEL преди 11 години
SERIQTA ,,PIQNDE DOGAN PATAKLAMA,, BESHE MNOGO ELEMENTARNA
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Братя и сестри българи, питам докога ДПС ще петни името на държавата ни?.Спретват ни долнопробни зрелища и го отнася имиджа на държавата ни пред Европа и света. Как да уважаваме и търпим хора дето всекидневно рушат България, все искат някакви права и свободи, все ни вменяват, че ние сеем накакъв измислен "език на омразата". Аз вчера не видях българин в залата да извършва крайни действия. ВСИЧКИТЕ БЯХА ТУРЦИ!Оттук нататък - ДА Е ТРИЖДИ ПРОКЛЕТА ВСЯКА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ, КОЯТО ЗАИГРАЕ С ДПС!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н Кокинов, ако този зверски побой беше извършен от полицаи, как ли щяха да реагират делегатите, които бяха свидетели на това чудовищно зверство? Къде са правата и свободите , за които се борят?
8
0
 
2
 
! Отговори
Христо преди 11 години
УБИЙТЕ ГО!УБИЙТЕ ГО!......Ето това е ДПС!!!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"...Според магистрата не е необходимо да се търси отговорност на делегатите, реагирали агресивно срещу заплашилия лидера им млад мъж. ..." Кокинов, ха сега си отвори НК и пак си прочети чл. 12 ал.2 от НК и пак си помисли. Че слагате чадър над турците е ясно, но поне не го правете така демонстративно и явно, в грубо нарушаване на НК...
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Солова изява? Ееех, мечтии....
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде дайте нещо за Кардашиян стига с тия ре*аци сте ни занимавали.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Личен мотив... Да не излязат верни слуховете от вчера, че е заради жена?!
3
0
 
2
 
! Отговори
спали в работно врем преди 11 години
НСО са взели пример от пожарникаря и са спали в работно време.
2
1
 
0
 
! Отговори
Браво! преди 11 години
Браво на Кокаинов!
1
1
 
2
 
! Отговори
платен БСП драскач преди 11 години
Айде стига с тоя Доган бе, дайте нещо за ББ, че да можем да си изкараме надниците.

Спонсорирани публикации