Мухоморка убила жената в дежурството на пияния лекар

Смъртта й била непредотвратима, сочи експертиза
46
Мухоморка убила жената в дежурството на пияния лекар
Снимка: архив, Булфото

Отравяне с бяла мухоморка е причината за смъртта на 35-годишната Павлина Спасова, която почина в общинската болница в Дупница по време на дежурство на д-р Атанас Дамов през октомври миналата година.

Роднините на жената обвиниха дежурния лекар, че е бил пиян и предизвикаха проверка.  Тестът с дрегер, направен от полицията, отчете 2,47 промила. Дадената от д-р Дамов кръвна проба се оказа чиста, но подменена, защото е на жена.

Още по темата
Според тройната съдебномедицинска експертиза, изготвена в Националния институт по криминалистика и криминология, причината за смъртта е отравяне с бяла мухоморка.

Според експертизата смъртта е била непредотвратима, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура-Кюстендил Марияна Сиракова.

Няма диагностични пропуски и липсват категорично данни за неоказана медицинска помощ, както и за липсата на реанимационни мероприятия. Направени са всички лечебни мероприятия и не може да се твърди, че са допуснати медицински или професионални правонарушения, пише още в нея.

Разследването по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
ZATVOR преди 11 години
Zatvor za piqnicata.Daje smyrtna prisyda.stiga lagali naroda
37
1
 
2
 
! Отговори
Знайко преди 11 години
Кръвта за алкохолна проба се взема в присъствието на полицай.След като се вземе и парафинира тя се изследва в лабораторията на РДВР.Това е регламентирано със закон.Описани са и местата където се изследва а и как точно.Много чудно как я е подменил.Все пак се казва Дамов,а не Астор!Здесь что то не так!Или за всеки случай е имало 2 обвинения,та ако едното пропадне,поне от другото нещо да излезе.Явно и 2-те са калпави!
36
0
 
3
 
! Отговори
Чичо Доктор преди 11 години
Не само на Запад (великия, благословения, просветения), а и на Марс няма да те спасят, ако си ял бяла или зелена мухоморка. Ако светкавично се вземат мерки (промивки, абсорбенти, инфузии и др.), може да оцелееш, макар, че ще си със силно увредено здраве. Друго нещо е червената мухоморка - атропин, промивки и един шут по ***, да не е толкова лаком! И да си платиш лечението, за да помниш по-дълго!
35
0
 
6
 
! Отговори
hoho преди 11 години
веднага да се издири мухоморката, да се осъди и да влезе в затвора.да се организира акция - мухоморка - и да се издирят останалите гъби по полето. ама ха !
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До SomebodyКонсервирани !
33
0
 
0
 
! Отговори
Stan Nickols преди 11 години
36 - никой, само едни 90% от консумиралите, както някой ти писа по-долу
32
0
 
3
 
! Отговори
13 преди 11 години
Роднините никога не са го упрекнали, че й е причинил смъртта, а че е ПИЯН! Подменил си е пробата, извършил е престъпление!!! Защо не се акцентира върху това, а че не е виновен за смъртта й, нещо в което никой не го е обвинявал!
31
0
 
6
 
! Отговори
Somebody преди 11 години
А за това, че е бил пиян няма ли да бъде наказан?И какви мухоморки посред зима... А и ако е имало такова нещо, едва ли тя е била единствената отровена в Бг, която е консумирала въпросната гъба... Има ли други такива случаи в региона, в който живее и сред хората, с които е контактувала тази жена?! Май целта е да се оправдае здравното министерство, а не дори толкова доктора...
30
4
 
6
 
! Отговори
XXL преди 11 години
Умряла една ***....Големо Чудо!!
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Случката е рузлтат от среща на двама ***- единия ял мухоморки а другия пиян тръгнал да го спасява. Каква Европа какви 5 лева. Идиотщини ориенталски по нашите краища
28
0
 
5
 
! Отговори
ганю преди 11 години
що ги правят тия проверки като все няма виновни длъжностни лица пък умрели много,престъпници много, злоупотреби като никъде по света и все няма виновни.Виновни са потърпевшите сигурно
27
0
 
3
 
! Отговори
Rezil преди 11 години
До средата на 20 век смъртността беше около 60-70%, но с усъвършенстването на медицината, тя бе снижена до 22.4% през 70-те години и до 10-15% през последните години - което е малко по-различно от " и на Марс няма да те спасят". Това не значи че лекаря има вина, ама хайде малко по-кротко с мятането на "факти"
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак ме изтрихте! Защо??????
25
0
 
13
 
! Отговори
Няма спасение! преди 11 години
Не на Запад, а и но Марс няма да те спасят, ако си хапнал бяла или зелена мухоморка и са минали няколко часа. Ако светкавично се вземат мерки - промивки, абсорбенти, кръвопреливане, може да оцелееш, но си инвалид. С червената мухоморка е по-друго - атропин, промивки и един ритник по ***, да не е толкова лаком!И да си платиш лечението! Стига сте лаяли по докторите!Утре, като попаднеш при тях, веднага ще запееш друга песен. А на този пияния моментално да му отнемат правата пожизнено и на борсата!
24
0
 
0
 
! Отговори
mimi преди 11 години
kam poznai a bsp da ne sa mnogo umni,.darti i miri6at na naftalin
23
1
 
4
 
! Отговори
познай преди 11 години
Тези от ГЕРБ не само че са много прости, но са и много грозни.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ve4e na pian lekar muxomorka li se kazva
21
0
 
15
 
! Отговори
Хехе преди 11 години
" Дадената от д-р Дамов кръвна проба се оказа чиста, но подменена, защото е на жена."Щеше да е много интересно ако се беше оказал освен с чиста проба и бременен! Не само е виновен ,че работи пиян ,но и за въпросното мошеничество!
20
2
 
3
 
! Отговори
тити преди 11 години
до 22 Може може и още как
19
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Срещнеш ли старец целуни му ръката -може да ти е баща Срещнеш ли момче погали го -може да ти е син Срещнеш ли ГЕРБАДЖИЯ взимай камък и се цели точно -готви се да те такова