ГЕРБ обяви кастинг за депутати

Преглед на печата 27 януари 2012 година
27 яну 2013 11:30,
48
ГЕРБ обяви кастинг за депутати
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ обяви кастинг за депутати, съобщава "Преса". Управляващата партия започва кампания по набиране на известни и авторитетни лица, които да влязат на избираеми места за следващия парламент.
Вестникът коментира, че в България почти няма партия, която да има работещ механизъм за отглеждане на български държавници. Старите политически сили разчитат на изпитани вече демодирани кадри, новите внезапно изстреляни партийни ракети качват на борда си и случайни хора без подготовка.

"Властта тихо си вдигна заплатите", е водещо заглавие в "Преса". Увеличението е между 252 и 504 лв., а причината е, че парламентът забрави да гласува замразяването на заплатите. "Не успяхме да гласуваме замразяването заради дългата ваканция, след която започнахме заседания с изключително важни законопроекти", обясни заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев.

На българските студенти, които отиват да учат в чужбина, ще им бъде предлагана специална стипендия да се върнат и да работят в родината, отбелязва "Стандарт". Тази мярка ще се приложи от 2014 г., когато с Брюксел бъде договорена новата оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съобщи просветният министър Сергей Игнатов.

До 2000 лв. стигат заплатите на някои учители в гимназиите в Бургас, съобщи вчера просветният министър Сергей Игнатов, пише "Монитор". Принос за завидното заплащане пък имат и кметът и директорите на въпросните гимназии, които явно залагат на инвестицията в добрите преподаватели. Ето това е поредното доказателство, че учителските заплати не са отговорност само на държавата, те зависят и от местната власт и от финансовата политика на директора.

Безспорно учителите имат нужда да бъдат мотивирани с по-високо заплащане, безспорно е и че учениците се нуждаят и от едни по-вдъхновени преподаватели. Дано повишените заплати на учителите подобрят и качеството на преподаването им, защото, както гласи народната мъдрост, за да получиш, трябва и да дадеш.

"България - бедна на референдуми", коментира в "Труд" проф. Искра Баева. В исторически план тя припомня, че първият референдум от 1922 г. е резултат от остри политически борби.

Референдумът от 1946 г. има много по-голяма цел - българите да определят формата на държавно управление. На него 95,63% подкрепят републиката. Третият референдум от 1971 г. е може би най-странният, защото е предназначен да препотвърди новата Конституция на Народна република България, след като тя вече е приета от Народното събрание. Изводите са три. Референдумите са прекалено малко за почти 135 години модерна държава. Те винаги са били обявявани от леви партии. Зад допитванията до народа се крие политическа цел, а властите винаги се опитват да ги използват, за да потвърдят и затвърдят себе си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
loli преди 11 години
aaaaahhhhhh,kakvi smeshnici.........b.b .da hodi da koziruva v usa i evrosaiuza , che v BG vsichko e nared, njma prestupnost na fona na tova, koeto se sluchi sus ,,baretata,, pred sof. sad . kakvo licemerie.......kato alisa v stranata na chudesata.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
2013 год. сме!
40
0
 
0
 
! Отговори
управлението преди 11 години
23 год. е кражба, наречена приватизация,бягане извън българско на младите,много мутреност и престъпност.
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ обяви кастинг за депутатиНабирането на калинки ,чалгари и герберасти да започне ..........сега !!!!!С предимство са тия ,които най добре са научили играта - "тука има ,тука нема".
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
интересно е по какви критерии ще се прави този кастинг.Може би кастингът ще бъде по тъпотия.Младите хора,които евентуално биха могли да участват в такова "мероприятие"са извън страната и нямат никакво намерение да се върнат,за да ги вкарат в мелницата на огромната простотия,бруталност,корупция ипр.Можете да добавите каквото искате къ употребените квалификации.Време е за ОСТРАКИЗЪМ за всички участвали във властта и управлението на страната след 1989 г.без изключение.
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако сте: 1) *** като *** 2) произхождате от комунистическо или милиционерско семейство 3) Ваш близък е заемал номеклатурен пост преди 1989та год 4) бил сте член на БКП/ДКМС 5) Бил сте доносник на ДС То вие ставате за член на ГЕРБ!
36
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 11 години
ГЕРБ обяви кастинг за калинки.
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заглавието трябва да е "ГЕРБ продават депутатски места, срещу послушно гласуване, липса на собствено мнение, интелект, образование и какъвто и да е трудов стаж"
34
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Референдум по време на комунизма референдум ли беше.....?! Както избори по време на комунизма - а си гласувал за грешната точка отиваш в белене... Смешни сте, в България е имало само 1 свободен референдум досега и това е било по времето на царя. Днес е втория!
33
3
 
2
 
! Отговори
Шимпанзе с PC преди 11 години
От кога жълтият вестник "Преса" се приема като сериозна печатна медия?
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами да се разходят из столипиново и Факултета:))) То нормален човек надали ще се хване с герберастите!
31
1
 
11
 
! Отговори
гербер преди 11 години
който е по-калинка ,ТОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ кастинга
30
0
 
2
 
! Отговори
VAPROS PROS преди 11 години
E PA KOGA FIDOSKOVA E IGRALA FUTBOL S PREMIERA , ADE MOLIA VI SE . MOJE DA E IGRALA - SALAVERA S PREMIERA , AMA FUTBOL HI4
29
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
ГЕРБ явно много са закъсали с Матряла,или Търсят нови Лица за Кражби по Старите схеми
28
1
 
9
 
! Отговори
кандидат преди 11 години
колко струва едно депутатско място на избираема позиция......имам малко джобни да ги вложа....
27
1
 
12
 
! Отговори
герб-неграмотни преди 11 години
В кастинга ще трябва да играете добре футбол с премиера и да си говорите на чужд език с него,препоръчително е да знаете повече такива, трябва да се научите да ви кантролират от по по високите етажи и да изпълнявате всякакви заповеди,лъжците са с предимсво...А колкото до студентите, те не са толкова прости да бачкат продавачи и сервитьори за керливите ви стипендии ***..По добре чистач навън,отколкото жалка дебела *** тук,и цял живот да лижа дупета,в чужбина ще те приемат по топло...
26
1
 
5
 
! Отговори
KANDIDAT - DUPETAT преди 11 години
AZ 6A IDA NA KASTINGA 6TOTO SAM MNOGO UMEN I KRASIV , IMAM 6 DIPLOMI OT DIMITROVGRADSKIA PAZAR . ONI MNOGO SA KOTIRAT V PARLAMENTARNATA GRUPA NA GERP . A PAK KOLKOTO SAM KRASIV PO4TI TOLKOVA SAM MARZELIV . NAI OBI4AM DA SA VOZIA NA MERSEDES , DA MA HRANIAT I OHRANIAVAT. POJELAITE MI USPEH
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С какви пари започва наддаването на кастинга, че споделям идеите на ГЕРБ за бързо лично забогатяване?
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ обяви кастинг за СЕЛСКИ НЕГРАМОТНИ МУТРИ
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Румяна Желева и Калинка Илиева ще спечелят първи места за Мис ГЕРБ. Почетни трети места за Фидосова и Фидосова.

Спонсорирани публикации