От комплекси ни очерниха, възмути се Митко Пайнера

"Поругаването на попфолка е начин някой да предизвика интерес към себе си"
Обновена: 31 яну 2013 15:53 | 31 яну 2013 15:53,
203
От комплекси ни очерниха, възмути се Митко Пайнера
Преслава и Борис Дали Снимка: архив, Булфото

Надигналата се вълна на очерняне на най-слушаната музика у нас и на „Пайнер“ се дължи на комплексите на българина. Тази теза застъпва в отворено писмо до медиите собственикът на „Пайнер“ инж. Митко Димитров, след като вчера стана ясно, че компанията се отказва от близо 2 млн. лева европари, спечели с проект по програма „Конкурентоспособност“.

„Разбирам, че поругаването на най-слушаната музика в България е добър начин за много хора да предизвикат интерес към себе си, но какво общо има това с нашия проект“, пита се Димитров. 

„Защо една индустрия бива заклеймявана, когато е печеливша? Какво е бъдещето на една страна, в която на предприемаческия дух и бизнес нюх се гледа в най-добрия случай със съмнение и винаги се търси “далаверата”, продължава той. 

„За мое голямо съжаление не мога да определя надигналата се вълна на очерняне по друг начин освен като тъжна индикация за дълбоки и трудно преодолими комплекси в нашето общество - от комплекса срещу богатството, което “по дефиниция” се приема като порок и му се приписва нечестен произход, през комплекса, че културата в България не заема достойно място в дневния ред на обществото, за което са “виновни” феномени като попфолка“, отбелязва инж. Димитров. 

Още по темата
Той посочва още, че темата за проекта на „Пайнер“ тенденциозно е пренесена в друга плоскост.  „Пренебрегна се фактът, че и по трите телевизионни канала се излъчва само българска музика. Единият от тях - "Планета Фолк", е създаден изключително и само за популяризиране на традиционния български фолклор, богатото културно наследство и красотата на България. В другите два канала това се прави наред с българска музика от всички жанрове, включително и най-комерсиалния – попфолка“, разяснява той.

Собственикът на „Пайнер“ подчертава, че официалната проверка на проекта е завършила и нередности не са констатирани. 

„Изместването на фокуса доведе и до неправомерно политизиране на темата, подминавайки факта, че конкретни забележки по подготвения проект и вписването му във всички критерии за оценка, не са отправени от нито една от отговорните институции“, пише той.

Димитров подчертава, че фирмата се отказва от еврофинансирането, тъй като доставката на техниката ще се забави и „при всички случаи изпадаме в ситуация на НЕконкурентоспособност“. 

Затова от компанията са поискали прекратяване на договора и са заявили желанието си да придобият техникате, необходима за дейноста им в най-скоро време със собствени средства, без да се възползват от финансовата помощ, предоставена от фондовете на ЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още по темата: ЕвропариМитко Пайнера
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
7
 
3
 
! Отговори
Moni преди 11 години
Be shtom vsi4ki ste otvorili novinata i taka zapaleno komentirate,zna4i vsi4ki chat-pat si poslushvate chalga !!! :)))
89
4
 
1
 
! Отговори
до 98 преди 11 години
??? Ами според теб не го ли правят ???Рапарите се стрелят и обират , детовете се наркоманизират или стават асоциални подобия на хора, чалгите пък спът с квото им падне и ... Няма такова нещо като да пуснеш на 15 годишен каквото и да е влиание и да не му подеиства.
88
3
 
10
 
! Отговори
Говедарин преди 11 години
От комплекси ни очерниха, възмути се Митко Пайнера************Мите, лапай и се потапяй
87
2
 
6
 
! Отговори
94 преди 11 години
Аз ако съм снобар ти си индииски просяк -капиш ли.Следващото дето може да е е порно с мучене ,в момента се води "Еротика" В света има доста софт порно с музика -(провери) но са си зонирани във времето и аудиторията.Но нали падаме от небето и пускаме надецата и подрастващите как батко мачки (.)(.) на кака ,а тя пее за ..., С две думи нещата са :материал с ограничение 16 -18 пуснат в часовите зони за 7-12 годишни .Резултата ще е що годе 1/1 ако се пусне и порно.Тук категоризация НЯМА
86
1
 
5
 
! Отговори
до чалгата преди 11 години
*** прости в България сте гости .
85
11
 
2
 
! Отговори
гербер преди 11 години
мачкай пайнер,с теб сме
84
3
 
11
 
! Отговори
No Comment преди 11 години
Пайнер = легална проституция
83
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тука бъка от снобарчета, които ходят да се друсат насила на джаз и суинг.
82
0
 
19
 
! Отговори
циганина паинер преди 11 години
егати *** музика
81
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доказано е, че чалгата е музиката на простаци и ***.Доказано е, че певачките са елитни ****титутки.Доказано е, че те демонстрират налени ци*ци със силикон.Ами това са фактите !
80
1
 
9
 
! Отговори
До 78 преди 11 години
Ивчоооо, как точно да гледам градивно на такова нещо? Като искаш да направиш нещо и срещу тебе скачат ***, които ти казват как ти си бил комплексар щото видиш ли нямал си мерджана, нямаш по 1-2 кила кока на всяко събиране, не се обличаш с "ДеГе" ..... такива същите са ни и политиците, та я пак ми кажа да си мълча и да си трая докато некви селски бекове ми се вживяват в ролята на "елит"!
79
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 87Щото става въпрос за морална деградация и възпитание на децата, примерно.
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя 1 лв платил ли е за каварите които изградиха империята му???Да питам аз когато крадеш интелектуален труд било то и от изтока ,не трябва ли да плащаш.След като авторското право няма стоиност за Пайнера (японска марка за аудиотехника) нормално е да няма никакви претенции.Аман от търговци-пласъори де взимат стока слагат и (цици) или целофанче и ни я пробутват като своя/Пазара също викан при мен елате най-хубавите от .., аз съм ги гледал ...
77
2
 
11
 
! Отговори
споко паинер преди 11 години
*** те Боготворят . а сега се скрии
76
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо една индустрия бива заклеймявана, когато е печеливша?"Тогава за каква конкуренция става дума?!?!
75
1
 
4
 
! Отговори
milena преди 11 години
NAI-GOLIAMIAT KOMPLEKSAR SI TI, GOSDIN:))) INGINER, KOITO PREVRU6TA PRUCHKI OT 30 KG S 5 KG USTA SILIKON I 3 GRAMA MOZUK, UCHILI EDVAM DO PETI KLAS V "PEVIZI" :DDD I TOVA, AKO NE E KOMPLEKS, KAKVO E??? OSUZNAI SE, BAI GANIOOOOOO!! AHHAHA
74
1
 
15
 
! Отговори
cxz преди 11 години
Комплекси ли? От некадърни певачки и разни нежни певачи, дето нямат и един оригинален звук в "песните" си, само подобен може да има комплекси. Нормалните хора не ви обръщат внимание, пайнере. Чалгата е упадък и деградация, но случи на години, в които тези определения се считат за норма. Закривай!
73
0
 
12
 
! Отговори
kostadin.andonow преди 11 години
Културата на Българската поп-фолк музика,е под всякаква критика,не само заради тъпите текстове,не заради показността,а заради това,че цялата идея на този тип популярна музика,дори не е авторска повечето мелодии са крадени от известни сръбски,гръцки,румънски и не знам си още какви изпълнители,жалкото е че не само планета пайнер е виновна за това а и всички други компании,нищо против балканската музика,надявам се и никои от четящите също но мисля че българската ПопФолк муз трябва да има Вар.Г.Брег
72
1
 
15
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
И според този психопат Пайнера,тази помия наречена музика е най великото нешо и по добро няма,егаси наглия тип.
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Готови ли стеее!!! Ръцете гореее !!! Ууу Ууу ихуу