За забраната за пушене като за фашизма и комунизма

"На тиха приказка" и фас се събраха протестиращи пред НС
Обновена: 1 фев 2013 17:15 | 1 фев 2013 16:39,
288
За забраната за пушене като за фашизма и комунизма
Андрей Слабаков. Снимка: Булфото

С „тиха приказка“ започна днешния протест срещу пълната забрана за тютюнопушене на обществени места. Причината беше, че началото на събитието бе насрочено за 15.00 часа, а по закон от 14.00 до 16.00 часа не бива да се вдига силен шум.

Около 1000 души се събраха днес пред парламента, за да поискат тютюневият дим отново да влезе в заведенията. Сред протестиращите се забелязаха Андрей Слабаков, поп певицата Мариана Попова, представители на ресторантьорския бизнес, които бяха подкрепени от хора от различни краища на страната, сред които Ямбол и Монтана. Впечатления направиха и красиви момичета със силен грим и обилно топирани прически.

Слабаков определи сега действащото законодателство за тютюнопушене като „тотално фашистко“. По негови думи единствените, които печелят от този закон, са наркокартелите.

Слабаков все пак беше категоричен, че изобщо не се говори за вдигане на забраната в галерии, библиотеки и други обществени места, а само за разделяне на помещенията. „Направихте достатъчно закони за вас. Сега направете закони за на.“, обърна се режисьорът към депутатите.

НАС се казва и сдружението, което са основали, за да се борят за либерализация на забраната за тютюнопушене. По негови думи сега действащото законодателство е „грозно, унизително и просташко“ за пушачите.

Той даде пример с Швейцария и Германия, където се пуши на обществени места, и припомни, че Швейцария каза „Не“ на пълната забрана на референдум. Слабаков призова да се провеждат обществени дебати, когато в Народното събрание се гласуват закони.

Кинаджията беше категоричен, че движението му няма да спре само със закона, забраняващ тютюнопушенето на обществени места, а следващото нещо, с което се заема, е законът за топлофикация, електроразпределение и т. н. Той за пореден път обясни, че забраната за тютюнопушене за първи път е била лансирана от Хитлер: „Той не е успял. Съжалявам, че демократична България успя“.

„Всички имат право на избор“, заяви и певицата Мариана Попова. По нейни думи законът нарушава чувството за свобода и връща България към комунизма. Певицата беше категорична, че винаги може да се намери баланс. „Всичко трябва да се случва доброволно, да имаме право на избор“, допълни тя. Всички протестиращи се обединиха около тезата, че тоталната забрана за тютюнопушене насажда разделение в обществото.

„Тихата приказка“, с която започна протеста, беше именно на тази тема. Протестиращите риторично попитаха какво ще последва: Разделение на мъже и жени, на ниски и високи, на по-силни и по-слаби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой ще ме открива бе, тайните служби ли :) Да заповядат. И ако този на снимката е "интелектуалец", представям си тези които не са интелектуалци на какво приличат. И заради този офърфания, ще връщаме дима, за да му е по-комфортно ние всички ще дишаме смрадта от цигарите? НЕ !
179
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А аз колко хора да осъдя, затова че дишах дима над 10 години? Или това няма значение? Той и такива като него " имат право да тровят другите ". Това ли е справедливоста ? Този въпрос е приключен завинаги и не трябва да се преразглежда наново. Само губим енергия в глупости. Аз нямам нищо против протестите - не ми влиза в работата, имам против депутатите и държавата изобщо да се занимава с пушачите когато имаме далеч по-сериозни проблеми.
178
11
 
16
 
! Отговори
до 206 преди 11 години
Дано те открие Слабаков и те осъди! Как си позволяваш да наричаш някого "***" защото е различен от тебе?! Слабаков е доказан интелектуалец, а ти си една анонимна злобна мишка!/но не и неоткриваема/. Колкото до цигарите- при следващото правителство със сигурност ще има зали или заведения за пушачи. Справедливостта винаги побеждава
177
7
 
4
 
! Отговори
Kuzmanov преди 11 години
hahaha...vmesto 1 stek zigari /10 paketa po 20 zigarki/ za 60 evro , sega si kupih 1 kg pryasno kaffe na zarna, pryasno mlyako 3.5%, smetana 15%, presen dahav rajen hlyab, 9 litra mineralna voda, 2 kg cherveni yabalki, 1 kg jalti banani, 1kg cherveni piperki, jalti limoni, maslini 1 kg riba, 1 kg presni morkovi, 1 kg ispanski portokali , krave maslo, 8 mesetza uzryalo sirene, surovi nadenichki, kashu, presen magdanoz, zelena salatka, plodovi kiseli mleka ...Nazdrave na pushachite jelaya!!
176
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Към предводителя на протеста: Ти не разбра ли, че не искаме да дишаме дима в заведенията бе *** нещастен? Колко пъти да ти кажат че няма да се върне старото положение? Докато човек не е груб не може да излезе на глава с този ***.
175
3
 
2
 
! Отговори
НЕПУШАЧ преди 11 години
АЗ СЪМ ГИ ПУШИЛ ТИЯ ЛА*НА 40 ГОДИНИ СЕГА СЪМ НА 100 ПУШИ СИ ГИ ПУШАЧ
174
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Европейската комисия призова България, Латвия и Словения незабавно да се заемат с влошеното качество на атмосферния въздух, предаде пресслужбата на институцията.Проблемът се отнася до миниатюрните частици, известни като ФПЧ10, които могат да причинят дихателни проблеми, рак на белите дробове и преждевременна смърт.
173
15
 
9
 
! Отговори
кавали преди 11 години
Много прости хора са се събрали на едно място днес. В и пред народното събрание. Тези на снимката няма да излезат да протестират за нещо смислено, ама за пушенето са се събрали.
172
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименЗНАЕШ ЛИ МНОГО СИ ПРАВ
171
5
 
11
 
! Отговори
Пушач преди 11 години
Ай да сме живи и здрави, че знайщ ли колко много непушачи умряха.
170
13
 
4
 
! Отговори
не пушач преди 11 години
не ги е срам извикали и деца и ученици ДА СИ ПУШАТ В КЪЩИ ЗАЩО ДНЕС ОРГАНИТЕ НЕ ГИ ГЛОБИХА ЗАТОВА ЧЕ ПУШАТ НА ОБЩЕСТВЕНО МЯСТО
169
12
 
9
 
! Отговори
депутат преди 11 години
Баси простите *** са пушачите. НИКАКВА БЕЗПЛАТНА ЛЕКАРСКА ПОМОЩ за тези питекантропи!!
168
5
 
4
 
! Отговори
това е положението преди 11 години
Няма смисъл да коментираме, каквото каже "шефа" това е. Такава е нашата "демокрация"
167
8
 
3
 
! Отговори
onz преди 11 години
питър бота казал че има еднозначно решение за пушенето и апартейда.и апартейда и пушачите требвало да изчезнат овреме
166
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За всички егоисти-пушачи от мене по една жива пура. Опиталите я казват, че е по-вкусна и евтина.
165
3
 
1
 
! Отговори
Скандал със сирийци преди 11 години
Народе, истината е че на никого не му пука. Транзитния център на Цветанов до Турция вече бълва крадливи и агресивни сирийциСкандал, хванати да тарашат магазини - > Чети7plus7.net
164
12
 
3
 
! Отговори
ЗАДУНАЙСКИ РОБ преди 11 години
АЗ ОТ МАЛЪК СЪМ ПУШЯЧ,НО НЕ СЪМ КРЕМЪЛСКА ЧЕРВЕНА *** И СЪМ ЗА ТОВА ДА НЕ СЕ ПУШИ В ЗАКРИТИ ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА...СТИГА ВЕЧЕ...БОЛШЕВИКИ,МЕНШЕВИКИ И ВСЯ АСТАЛЬНАЯ ***...
163
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В АНГЛИЯ ОТ 2007 НЕ СЕ ПУШИ ПО ЗАВЕДЕНИЯТА И НЕ СЪМ НИТО ЕДИН ПРОТЕСТ,А И В НИТО ЕДНО НОЩНО ЗАВЕДЕНИЕ НЕ СЪМ ВИЖДАЛ НЯКОЙ ДА ЗАПАЛИ!ПУШАЧ СЪМ,НО ВСИЧКИ,КОИТО ИСКАТ ОТПАДАНЕТО НА ЗАБРАНАТА СА НЕАНДЕРЛТАЛЦИ И ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРАТЕНИ В ПЕЩЕРИ!
162
12
 
6
 
! Отговори
айда преди 11 години
докат матряла изпуква от глад и мизерия , вие /шъ/изпукате от пушек и простотия , ама то и в анадола забраниха цигарите а вие вървете в африка , п.п.в сибир също е забранено както и франция , рим , берлин и токио.. *** простаци..
161
10
 
2
 
! Отговори
ЗАДУНАЙСКИ РОБ преди 11 години
ДИРЕКТИВАТА ЗА ТЮТЮНОВЪЗДАРЖАНИЕ НЕ Е ПУСНАТА ОТ КРЕМЪЛ И СЪОТВЕТНО МОДЕРНИЯ ЛЯВ *** НА НАГЛИЯ ПРАВЕШКИ ВНУК СЕ ВПУСКА С ВСЕ СИЛА ДА ПРОТИВОБОРСТВА НА ЕВРОПЕЙСКОТО ТЮТЮНОВЪЗДЪРЖАНИЕ...В ЧЕРВЕНИТЕ РЕДИЦИ ЩЕ ЦЪФНЕ И БОЛЕНЧО СИДЕРОВ--И ТОЙ,КАТО ИСТИНСКИ КОМУНИСТ ОБИЧА ДА Е В ПОДХОДЯЩА СТОЙКА=ПОЗА НА КРЕМЪЛСКИТЕ БРАТЯ НА КОМУНИСТИТЕ В ЗАДУНАЙКАТА...