Кой е Спиндермаан и защо хората му се възхищават

25 000 "харесвания" за един безсмислен вулгаризъм
Обновена: 11 фев 2013 12:44 | 11 фев 2013 11:36,
252

Снимка: Facebook

"Спиндермаан" е една от многото странички във Facebook. Тя е регистрирана на 28 януари тази година. В нея човекът, който я ''стопанисва'', пише със свой собствен стил – с изключително много правописни грешки, вулгарно, с псувни и обиди. Той се представя на шега (надявам се) за новия супергерой на България (Спиндермаан е окарикатурен образ на Спайдърмен). Неслучайно в типичен стил под страницата е написано „биа са сас лошите“.

На пръв поглед – нищо кой знае какво, просто поредната простотия в необятния океан от информация и анонимни хора – демек интернет. Като уточним обаче, че за двете седмици, в които Спиндермаан съществува, той е събрал близо 25 хиляди "харесвания", а с всеки изминал ден те нарастват със стотици, дори хиляди, нещата придобиват малко по-друг нюанс.

Това, за малките мащаби на България, е наистина огромно „Facebook одобрение“.

Разбира се, много са и хората, които далеч не одобряват Спиндермаан. „Дебилна страничка, чиято главна отличителна черта е изопачена неграмотност, която трябва да бъде "забавна" явно“, възмущава се друг потребител във Facebook.

“E т'ва уби всичко детско в мен, хвърлих едно око, ще сънувам кошмари с дебили, които говорят на Ф..тая страница бие рекорда по олигошизофрения”, коментира втори.    

Всъщност човекът зад Спиндермаан едва ли си е давал сметка, че измисленият от него персонаж наистина ще се превърне в герой. В онлайн герой.

Някои от вулгаризмите, които Спиндермаан използва са започнали да навлизат в речника на определени социални групи, като учениците например.

А дали и за този 'viral' (вирусен) интернет феномен ще се изпълни максимата - „всяко чудо за три дни“ - предстои да разберем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
51
 
! Отговори
do 7 преди 11 години
Фргъам на теп паижина ***!
7
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако спайдар ман съществуваше, агент Буда щеше да е в затвора вече
6
4
 
29
 
! Отговори
lalal преди 11 години
***
5
4
 
117
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За интелигентния човек простотията в умерени количества и с доза хумор, е лекарство, начин да се отпусне и да избяга от обичайните очаквания...затова винаги съм твърдял едно - умният човек може да се престори на ***, глупакът на умен - не ;) Така че, Веселине - ***.
4
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Благодаря ви че ни направихте съпричастни към човешката простотия!
3
10
 
18
 
! Отговори
BUMER преди 11 години
Е как кой Тиквата Будов!
2
7
 
70
 
! Отговори
IQ155 преди 11 години
ПАИЖИНА ***!
1
18
 
33
 
! Отговори
аман от глупости преди 11 години
аман от простотии и глупости