Глобяват фирмата на новия шеф на ДКЕВР

Добрев: Грешката е на юристите, но отговорността е на собственика
14 фев 2013 15:26,
162
Глобяват фирмата на новия шеф на ДКЕВР
Делян Добрев. Снимка: БТА

Фирмата на новоизбрания председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Юлиана Иванова ще бъде глобена заради извършваната незаконна онлайн търговия с цигари, която е забранена от средата на миналата година. 

Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев. Вече стана ясно, че новоизбраният председател на ДКЕВР Юлиана Иванова се е занимавала с незаконна търговия на цигари чрез интернет магазин.

Министърът каза, че негова проверка е установила, че действително е имало предлагане на тези стоки в интернет сайта, което след средата на миналата година е недопустимо по закон.

Още по темата
Грешка е на юристите, които работят в компанията, но отговорност носи собственикът - изпълнителният директор на компанията, по закон има глоби и санкции и те трябва да бъдат наложени, допълни министърът.

Юлиана Иванова не е собственик на фирмата към момента на избирането й за член на ДКЕВР и по тази причина тя няма конфликт със заемането на тази длъжност, каза министърът. Иванова е излязла от фирмата още през миналата седмица и към момента на избирането й за председател на ДКЕВР тя не е управител на тази фирма, допълни министърът.

Попитан дали това освобождава Юлиана Иванова от отговорност, че е продавала незаконно цигари, министърът предположи, че глобата ще бъде наложена на фирмата - на юридическото лице заради това, че е допуснато такова нарушение в миналото, включително по времето, когато тя е била директор.

По-рано днес Юлиана Иванова призна грешката си, но заяви, че тя е била на юристите. Тя изрази готовност да понесе последствията за това нарушение, дори да подаде оставка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Димитър Талев -Тютюн.Спонсор - издателство Сидхарта Гаутама
76
0
 
23
 
! Отговори
Калин преди 11 години
И по кой точно член от закона ще глобите новата Калинка???? Хайде Делянчо, хайде мамин.... Кажи ми члена от закона???? Да ти помогна ли? - Няма такъв!!!!!
75
0
 
30
 
! Отговори
Цигарената принцеса преди 11 години
Гербавите будисти започнаха отново с тъпите си номера: Цигарената принцеса Юлиана Иванова не била знаела, че търговията и с цигарки е незаконна и по тази причина тя не била носила отговорност! Точно обратното - Цигарената принцеса носи отговорност за това, което знае и за това, което не знае! За това, което е направила, и затова, което не е направила! Юлиана, подай си оставката! Заедно с твоя кукловод - агент Буда!
74
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой не може да надскочи средата си, това важи с пълна сила и за Буда, покрай него само престъпници и измамници:)
73
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе в ГЕРБ има ли читави хора?Има ли поне един , който да не е замесен в незаконни далавери?Това ли ви е демокрацията?Това му викат анархия и безочие!Незабавна ОСТАВКА!
72
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Варна. С кървав инцидент завърши поредният протест във Варна в сряда вечер. Неформалният лидер на бунта Иван Петров, който е бивш футболист и треньор на "Спартак", бе наръган с нож. Той е бил нападнат след 21 часа, когато митингът приключил.Петров отишъл до колата си, паркирана до сградата на община Варна. Маскиран мъж с качулка се нахвърлил го и му забил ножа в кръста. Пострадалият е откаран в Спешния център на МБАЛ Св.Анна.
71
1
 
12
 
! Отговори
damata преди 11 години
Всяка една жена седи на пари само дето някои не знаят това! Ама такива като тая калинка и пост си е заслужила благодарение на това.
70
0
 
29
 
! Отговори
Хипопотам преди 11 години
Забелязахте ли? Преди една година цената на един мегаватчас е била 72 лева, а сега е вече 64.5 лева! Това прави спад с около10.4%. Предполагам, че никой от вас, а също така и нито един журналист от Икономедиа, не сме забравили, че от 1-ви юли 2012 г. цената на електроенергията за крайния потребител се покачи с цели 13.6%. Пак питам забелязахте ли? На едро цената пада с 10.4%, а на дребно расте с 13.6%. Нито в интервюто с шефа на АЕЦ-а, нито в която и да е друга публикация на тази група няма да намерите питане към държавна институция (МИЕТ, ДКВЕР, НЕК, БЕХ, МС или която се сетите още) Защо
69
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Енергийният министър Делян Добрев смята, че незаконната търговия с цигари в интернет на фирмата на новата шефка на ДКЕВР не е предпоставка за отстраняването й от поста"Дефакто контрабандата не е престъпление???Какво ми слушат ушите от български министър???Луд ли си бе *** ,даи от затворите буквално на премиерския пост да ги слагаме.Двоина оставка!!!
68
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам има или няма конфликт за заеманата длъжност, обаче морал със сигурност няма!
67
1
 
28
 
! Отговори
MRJF преди 11 години
ПИТО ПЛАТЕНО. КОЙ ЯЛ ЯЛ .ДА СИ ЯЛ. ГРОБАРСКА РАБОТА. БУДА ЗАЩО ТАЯ НЕ Я ОМЕТЕ БРЕ ТИКВЕНА ГЛАВО. ТОЯ МУТРАТА КРАДЕШЕ С ЦВЕТКА , ПОСЛЕ СИ РАЗДЕЛИХА ПАРИТЕ И НИЩО. ТАЯ ДЪРТА *** СИ Е ПЛАТИЛА ГЛОБАТА СЪС *** И СЕГА ХООООП НЕВИННА. ДЕЛЯНЧО ПОМАЧЕ КИРЛИВО НЕ СЕ ПРАВИ НА УДАРЕН С МОКЪР ***, АМИ СТОВАРИ СТРОГОСТТА НА ЗАКОНА ВЪРХУ ТАЯ. ДА АМА НЕ - НЕ ТИ СТИСКА , ЧЕ БУДА ПОСЛЕ ЩЕ ТЕ КАСТРИРА КАТО ВЪРТОГЛАВО ШИЛЕ. ГРОБАРИ, ГРОБАРИ ИДЕ ВИ РЕДА , ПЪТНИЦИ СТЕ
66
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната Калинка!
65
1
 
8
 
! Отговори
РАЗУМЕН ИЗБИРАТЕЛ преди 11 години
АЗ КАТО ЕДИН ОБИКНОВЕН,СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИ НО РАЗУМЕН ИЗБИРАТЕЛ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЩЕ ГЛАСУВАМ И ТО ЗА МОЙТЕ ИНТЕРЕСИ А НЕ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА НЯКОЯ ПАРТИЯ И ЗАТОВА ЩЕ НАПИША ЕДНА ПРОГРАМА МИНИМУМ С МОЙ ИЗИСКВАНИЯ,КОЯТО ЩЕ ПРЕДЛОЖА НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ РАЗБОЙНИЦИ-ПАРТИЙ,КОИТО ЩЕ СЕ КАНДИДАТИРАТ НА ИЗБОРИТЕ .ПРЕДЛОЖЕНИЕТО МИ Е ТАКОВА,ВМЕСТО ТЕ,ПОЛИТ.ПАРТИЙНИТЕ РАЗБОЙНИЦИ ДА СЕ НАПЪВАТ ДА МЕ АГИТИРАТ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ДА МИ ИЗПЪЛНЯТ ПРОГРАМАТА-МИНИМУМ И ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТЯХ,АКО ЛИ НЕ,ЩЕ ГЛАСУВАМ НО ЩЕ НАПИША ВЪРХУ ИМЕНАТА НА ВСИЧКИ ПАРТИЙ -" НЕ "," НЕ ","НЕ "!
64
1
 
23
 
! Отговори
иван преди 11 години
е как така тази кака "няма конфликт със заемането на тази длъжност,понеже преди една седмица е сдала фирмата- ами то незаконната дейност е вършена от нея като управител преди това?
63
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тая има такава *** физиономия, че сигурно това е най-малкото нещо, за което могат да я хванат, кой знае какво има още
62
2
 
33
 
! Отговори
Бочко преди 11 години
Всички в герб са ***!!!
61
1
 
21
 
! Отговори
123 преди 11 години
То дето викат удари единия и блъсни другия, третия сам ще падне! Божкее, аман от некадърници и крадци,та те всичките са един дол дренки и нема и един свестен за ляк дето се вика!
60
1
 
18
 
! Отговори
неразбрал преди 11 години
Това сестрата на Мишо Бирата ли е? Значи Буда е превъртял напълно!
59
0
 
17
 
! Отговори
detelina преди 11 години
Чудя се,имали изобщо някой читав?!Почти с всеки ,назначен има нещо.Както казват в една телевизия-NO,COMMENT!Какво, ли има да видим и чуем още?!
58
0
 
11
 
! Отговори
До 29 преди 11 години
Иване,Иване,ти изглежда си по-*** и от вожда си.Да не мислиш,че тази информация са ни я поднесли от ГЕРБ.Ей така,за удоволствието което ще изпитат от ругатните по техех адрес.Ти добре ли си?Я по-добре *** на лекар.