До 3 000 миньори излизат на протест в София

Митингът ще стигне до ДКЕВР
Обновена: 5 мар 2013 08:12 | 5 мар 2013 08:09, Веселина Йорданова
49
До 3 000 миньори излизат на протест в София
Сградата на ДКЕВР. Снимка: БулФото, архив

Между две и три хиляди миньори от цялата страна се очаква да пристигнат днес за протест в София. Поводът е опасението, че Държавната комисия за енергийно и водно регулиране може да извади производството на част от ТЕЦ-овете от електроенергията, която се продава на регулирани цени на бита. Оттам и опасността да бъдат закрити работни места в ТЕЦ-овете и в мините, предаде bTV.

Още по темата

В понеделник комисията се отказа да променя параметрите на енергийния микс, по който се изчислява цената на тока и намери резерви за поевтиняването му в технологичните загуби на електроразпределителните дружества. Въпреки това синдикатите не отмениха протеста.

Миньорите ще преминат от площад „Александър Първи” покрай сградата на Народното събрание на Батенберг до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Там се очаква среща с членове на регулатора.
Около 11.30 часа се очаква представители на протестиращите да връчат свое писмо на министъра на икономиката в оставка Делян Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Мей-мей преди 11 години
Приватизираната фирма е частна и подобни въпроси могат да бъдат задавани само на частния собственик.Друг няма как да отговори на тях.Единствения изход е да се преразгледат приватизационните сделки,което едва ли ще стане.Работниците могат да извоюват нещо само ,чрез типичните оръжия на пролетарията-стачки, и силни синдикати.Друг начин не е измислен.
45
0
 
1
 
! Отговори
До 47 преди 11 години
Ти ми припомни един чудесен български филм-Аспарух!От днес с Тангра,ще говоря само АЗ!
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вашата мама,мутренска!Вие си пишехте ЗАКОНИТЕ!Сега ЗАКОНИТЕ ще ги пише НАРОДА!
43
1
 
1
 
! Отговори
void преди 11 години
Първо протестират всички, че им е скъп тока. Редуцират им цената и започват да протестират мин'орите, че искат работа. После ще почнат да протестират другите заради смога от тецовете. Не се сещам кой ще протестира после, но със сигурност протести ще има, защото едното повлича другото. Проблемът обаче е в лошото планиране - ако се топлехме всички на дърва и свършат горите, то и дърварите щяха да излязат на протест. Защото най-простото нещо е да излезеш на улицата и да викаш колко си недоволен.
42
3
 
1
 
! Отговори
ilib преди 11 години
Откъде накъде всякакви ще ми окупират града и ще спират движението. Това все повече заприличва на анархия, а анархията се овладява силово!!! Искам вечер да се прибирам нормално от работа, а не някой непрекъснато и то без разрешение, да спира обществения транспорт!
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак ще вдигнете кръвното на любимия ни вожд! Лоши хора ей!
40
2
 
3
 
! Отговори
До 41 преди 11 години
Останалото го притежава Р.Овч., а Костов нищо не притежава. Той само взе големите комисионни за това, че сключи договора 25 години държавата да е длъжна да купува 3 пъти по-скъпия от АЕЦ и 2 пъти по-скъпия от Марица-1 ток на частните Марица 2 и 3 при абсолютно същата технология и разходи като тия на Марица -1. Оп, обърках, разходите не са същите, защото на тях специално монополиста Каолин продава на двоойна цена пак с договор, а там съдружник е жената на Овч.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В енергийния сектор Ковачки притежава:Атоменергоремонт ЕАД (предприятие за ремонтни дейности в АЕЦ Козлодуй),Мини - Бели Брег , Черно море,Чукурово, Балкан 2000″, Перник , Република ТЕЦ-ове Марица 3Димитровград Бобов дол, Сливен, БрикелТоплофикация Враца, Велико Търново,Габрово, Плевен, Бургас.
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проектираната демокрация на ГЕРБ! Даваха възможност на Ковачки да се вихри, сега със спестените парички, той изкара миньорите на "протест", незнайно срещу какво. Най- вероятно в подкрепа на Бойко Борисов. Откак си подаде оставката Бойко не спира да пали дистанционни фитили на социалното напрежение, то е ясно и чии са "агитките", чии са олигарсите на "кръглите маси", чии са Огнян Минчев и Стефан Гамизов. Ей това е! Ако искате, ако не - изметете Бойко и ГЕРБ за винаги от България, както и сателити
37
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 11 години
Разделяй и владей...
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тренчев,*** на всяко правителство,не насъсквай миньорите срещу народа,техните семейства също плащат скъпия ток.Неосъществен и несменяем,обслужващ всяка власт,за 23 години не постигна един успех срещу олигархията,защото е един от тях.Кой все още смята,че този може да защити интереса му.Остана ли още държавна мина.Долу *** на властта!
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кавачки - "отговорния" български капитал.Вместо да е в затвора за източване на ДДС (засега само това е доказано за него),той оганизира работниците си (експлоатирани за смешни заплати ).
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Не оставяй днешната работа за утре", а ние нашето поколение я оставихме за цели двадесет години. Трябваше да ги стиснем за гушките тези "политици" още тогава за назидание, но ние овчедушно се оставихме да ни грабят и унищожават като народ. Млади хора, вземете нещата в свои ръце, не повтаряйте нашата грешка...Поне вие да изживеете живота си достойно!
33
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да плащаме безумно надценен ток само за да им правим кефа. Да изнасяме евтиния си ток а да купуваме скъпия, за да имат те добър стандарт. Винаги се избира по-малко болезнения вариант - той е да се жертват тези 3000 в името на останалите 7 млн.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига сте плюли и стига сте се разединявали бе! Цялата държава е съсипана. Миньори, лекари, учители, шофьори... всички са в окаяно състояние и в правото си да недоволстват от мафията, убиваща България! Не се поддавайте на маниполации с цел разединение!
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Миньорите ходете на Позитано 20 Р П и Р Овчаров ви чакат
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Алооо миньорите идете да ревете за спиране на ВЕИ те ви изядоха хляба.
29
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 11 години
Около 100 миньори, железничари и енергетици са се събрали на площад Княз Александър I на протестен митинг за запазване на работните си места. Митингът е организиран от Федерацията на независимите синдикати на миньорите-КНСБ и Синдикалната миньорска федерация на Подкрепа. За да подкрепят миньорите и да изразят недоволството си в столицата са дошли представители на синдикалните организации на енергетици и железничариАУТСАЙДЕРИ И МАФИОТИ КЛАТЯТ ДЪРЖАВАТА. ВРЕМЕ Е НОРМАЛНИТЕ ХОРА ДА СЕ СЪБУДЯТ
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ников- AMI BOKO PADNA OT VLAST I OTVLI4ANIQTA OTNOVO PO4NAHA
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Миньорите протестират, защото искат увеличение цената на тока.