Ще отчитат извънредно електромерите

Причината са новите по-ниски цени на тока
Обновена: 5 мар 2013 18:00 | 5 мар 2013 17:58,
47
Ще отчитат извънредно електромерите
Снимка: Европейска комисия

Извънредно отчитане на електромерите ще направят и трите електроразпределителни дружества – ЕVN, ЧЕЗ и „Енерго - Про“. Вчера Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) обяви намаление на цената на електроенергията със средно 7 на сто.

Именно това решение налага и отчитането на електромерите и във фактурите през следващия месец сметките ще бъдат разделени на две части – преди и след промяната на цената, става ясно от съобщения от дружествата.

От ЧЕЗ отбелязват, че са наели допълнителни служители, които да извършат отчета. Те ще работят с удължено работно време и извънредно в почивните дни.

Няма обаче техническа възможност да бъдат обходени всички електромери, затова и предложението на дружеството е потребителите сами да отчетат електромерите си. Данните трябва да бъдат изпратени до 11 март, а потребителите да не пропускат своя клиентски или абонатен номер, както и номерата на електромерите си, както и трите имана на титуляра и адреса, на който се прави отчета.

Подобна възможност е предвидена и за абонатите на другите две дружества. От EVN съобщиха, че потребителите, които сами отчитат електромерите си трябва да да изпратят данните до 8 март включително.

„Енерго – Про“ не поставя краен срок за предаването на отчетите, но също напомня, че потребителите трябва да съобщят своя клиентски и абонатен номер. От компанията допълват, че си запазват правото да проверят показанията и при разминаване да не се съобразят с тях.

Още новини от България можете да намерите в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: ЕРП-тасметки за тока
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
ИМАМЕ ИЗБОР- АКО ОТ ДКЕВР КАЧАТ ТАКСА ПРЕНОС ОТ 18 НА 50 ЕВРО - ЦЯЛАТА ЕНЕРГЕТИКА ЩЕ ФАЛИРА...- НО АКО:1. ВСИЧКИ "ИГРАЧИ" ОБЯВЯВАТ ЕДННИ ЦЕНИ2. "ИГРАЧИТЕ" СЕ РАЗДЕЛЯТ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИ ПРЕНОСИТЕЛИ И ТЪРГОВЦИ3. СПРЕ СЕ НЕПОЗВОЛЕНАТА ДЪРЖАВНА ПОМОЩ И КРЪСТОСАНОТО ФИНАНСИРАНЕ4. 3 и 4 бл. КОЗЛОДУЙ и БЕЛЕНЕ ПРОДАВАТ ТОК ПО 7ст.5. НОРМИРАНА ПЕЧАЛБА В ЕНЕРГЕТИКАТА ДО 5%- СВОБОДНИЯ ПАЗАР ЩЕ СВАЛИ ДВОЙНО ЦЕНАТА !!!
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОГАТО 92 ГОДИНА КАЗВАХ НА 1 500 ЧОВЕКА ОТ ЗАВОДА В КОЙТО РАБОТЕХМЕ ДА НЕ ХОДЯТ ПО МИТИНГИТЕ И ПОСЛЕ 97 КОГАТО ИМ КАЗВАХ ДА НЕ ХОДЯТ ДА СКАЧАТ НА *** ОТ ДРАГАЛЕВЦИ ЧЕ ЩЕ СЪЖАЛЯВАТ ТЕ МИ КАЗВАХА ЧЕ СЪМ ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ. ПО КЪСНО ПРЕЗ 2006 КОГАТО НИ УНИЩОЖИХА ЗАВОДА ГИ ПОПИТАХ Е КАТО СКАЧАХТЕ КАКВО СРЕЧЕЛИХТЕ? А ТЕ МЕ ГЛЕДАХА ГУЗНО И СЕ ИЗНАСЯХА ОТ ЗАВОДА В КОЙТО ИМ БЕШЕ МИНАЛА МЛАДОСТА. МНОГО НАРОД БЯХА ЗАХАПАЛИ ВЪДИЦАТА НА СЕГАШНИТЕ ОЛИГАРСИ И БОГАТАШИ. А РЕЗУЛТАТА Е ВИСОКИ ЦЕНИ И МИЗЕРИЯ.
31
0
 
3
 
! Отговори
фантазия преди 11 години
Как пра пра пра дядо ми би постъпил при сегашната ситуация? Ми то е ясно, за да са оцелявали толкова години било е с честност ама и хитрост, с упоритост даже инат, с вяра и божия помощ, ама и тази на комшията. Преди време някой на слизане от автобуса ми остави билетчето си, българин. Дано и сега някой му подшушне как да му видя сметката на този електромер, тихичко . С коректност от моя страна няма да го бъде, явно ще трябва да съботирам за да оцелявам. Беден съм и съм ЖИВ ДЯВОЛ.
30
0
 
10
 
! Отговори
калинка преди 11 години
накрая, цялото упражнение ще отиде на халос. - 6%, замразена цена до юли, като се надяват да няма поскъпване след това. това е поредната подигравка с народа май без тояга няма да стане
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По добре сметките и заплатите да са на седмица така ще стягаме коланите по често и ще ни е по лесно.
28
0
 
5
 
! Отговори
инфото преди 11 години
за да се подобрят нещата трябва да се скапят тотално преди това - по принцип. Е вече се скапаха, но могат и още... предлагам да не се отказваме докато не извоюваме правата си. Има ли какво да губим? Какво ще ми вземат ризата от гърба или бащиното имане дето вече го глътнаха изцяло банките и другите кожодери. Не крепостен селянин ами по зле и от РОБ съм. Бачкам прибират ми всичко, като опра да се лекувам тесла, като опра до храната ГМО и болкуци, хем на студено хем половин заплата за парно- РОБ
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"От ЧЕЗ отбелязват, че са наели допълнителни служители, които да извършат отчета." Лъжат няма такова нещо инкасаторите са си същия брой но ще работят извънредни естествено без да се плащат извънредни часове това ЧЕЗ го умеят много добре, нали са си подкупели синдикатите организации. А и да се знае че служителите на ЧЕЗ в момента са под критичния минимум за такава работа, но нови хора не се назначат и се пестят пари от заплати. Мога да кажа само едно на ЧЕЗ, изЧЕЗваите от тук кожодери.
26
1
 
7
 
! Отговори
възмутен от евн преди 11 години
имам с близо 220 лв повече сметка за само 5 дена дълъг период. Вместо 140-160 сега имам 380!!! Като се има в предвид, че времето дори е по топло. Това е невъзможно, недопустимо и абсурдно, това е измама в огромен мащаб!!! Многочислени са примерите за това в държавата ни. Какво ще предприемем съграждани? До къде трябва да стигнем за да се защитим срещу този обир на нашите и така оскъдни средства? Какво предлагате братя българи? Нека си помогнем взаимно!!!
25
1
 
8
 
! Отговори
Кацнал на едно дърво преди 11 години
Родители ми са пенсионери и живеят на село. Следят стриктно електромера си и консумацията. През януари си изключиха хладилника за да пестят и хоп изненада- от 140квч(м. декември) през януари им начислиха 190 квч с 50квч повече при изключен хладилник. Платиха си, за да не ги резнат, но беше непредвиден разход за тях, а толкова се стараха да пестят. Какво да им кажа че живеят в сбъркана държава - това вече го знаят. Че плащат за моабетите на крадците и това знаят, търпение - това вече НЕ..
24
2
 
7
 
! Отговори
Aia преди 11 години
До ooo И нашата сметка за февруари е по висока от януарската.Май оправия няма да има за съжаление.
23
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА,ПРЕВРАТЪТ НА БСП УСПЯ-ШЕНГЕН ГО НЯМА-ГОВОРИ СЕ ЗА ВЪВЕЖДАНЕ НА ВИЗИ ЗА НАС-ТОРМОЗ НА СТУДЕНТИТЕ НИ НАВЪНАНАРХИЯ НА ВСЯКЪДЕ-ПРЕСТЪПНИЦИ СЕ ВИХРЯТ.
22
2
 
0
 
! Отговори
Галя преди 11 години
да....
21
11
 
8
 
! Отговори
ВИЕ СТЕ ИДИОТИ БЕ... преди 11 години
ТОКА ВИ БИЛ СКЪП....ХА,ХА,ХАААААААААА...!Вместо да вдигате стачки пред работодателите си ---ЗА ДА ВИ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИТЕ..вие сваляте правителството??!НА КОЛКО ОТ ВАС ВИ ПЛАЩАТ ДИРЕКТНО ОТ МС...?Не ви ли идва на ум--че при такава анархия ---може изобщо да престанат да ви плащат..??!!НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ....МОЖЕ И ПЕНСИИТЕ ДА НЕ ДАДАТ И ЛИ ДА ГИ УВЕЛИЧАТ..!НА ДРУГАРИТЕ ИМ ТРЕБВАТ ПАРИ ЗА ИЗБОРИ,БЕ....ЕГАТИ , ПЕНСИИТЕ..ХА,ХА,ХАААААААААА..
20
2
 
8
 
! Отговори
123 преди 11 години
Долни лъжци!Смехотворно е да поевтинее токът с 6%, а защо не кажат ,че е завишен не в проценти,а 20 пъти!
19
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Направих си труда и проверих в 8 страни. Месечно сметката за битов ток не надхвърля 6% от средна заплата за страната , В България сметката за ток стига 60% от средната заплата на българина. Направете си сметка каква е разликата да дадеш 6% от заплатата за ток и да дадеш 60% от заплатата си за ток,Тази огпомна разлика не е кражба а тежко престъпление на правителствени мафии и законодателства
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЯМА КАКВО ДА ОТЧИТАТЕ. СМЕНИЛ СЪМ БРАВАТА НА ТАБЛОТО. И ДОКАТО НЕ ПРЕМАХНЕТЕ ПРЕВОЗА И ПРЕНОСА ОТ ФАКТУРИТЕ ЩЕ МИ ОТЧЕТЕТЕ ДОЛУ ПОДПИСАНИЯТ. ДАНО ДА СМЕ ПОВЕЧЕ КОИТО ДА СМЕ СМЕНИЛИ БРАВИТЕ НА ЕЛ.ТАБЛАТА ДА ИМ ДОКАЖЕМЕ ЧЕ МЪЖКО ДУ.Е САМО ВЕДНЪЖ СЕ Е.Е.
17
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЪД ЗА БОЙКО БОРИСОВ И НЕГОВАТА ПОЛИТБЮРОВСКА БАНДА...!!!!
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще превъртят извънредно/дистанционно/ електромерите.
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брендо премиер!
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наложителна е незабавна подмяна на електромерите на ЧЕЗ. Тези които сложиха, явно се манипулират дистанционно.