Диплома тук, диплома там - като я търсиш, никъде я няма!

Ще се окаже ли Юлиана Иванова поредната "калинка"?
Обновена: 12 мар 2013 14:59 | 12 мар 2013 14:58,
133
Диплома тук, диплома там - като я търсиш, никъде я няма!
Юлиана Иванова Снимка: архив, БТА

Копия от дипломата на бившата шефка на ДКЕВР Юлиана Иванова в институциите няма, твърди електронното издание на "24 часа".

От Министерския съвет след проверка заявили, че при тях в досието на Иванова копие от диплома липсва. Тя е подписала декларация, че няма законови пречки да заема поста председател на ДКЕВР, а едно от изискванията е да има висше образование.

Копие от диплома нямало и в ДКЕВР. Преди дни ректорът и зам.-ректорът на Техническия университет в София обявиха, че при тях диплома на Юлиана Иванова не е издавана. Самата Иванова не вдига телефона си и не отговаря на есемеси, пише още изданието. 

Информацията, че Иванова няма диплома за висше образование, съобщи първи червеният депутат Михаил Миков. Според социалистите това може да означава, че намаляването на цената на тока е незаконно.
Причината е, че според Закона за енергетиката председателят на ДКЕВР, който се назначава от Министерския съвет, трябва да има завършено образование степен "магистър" и стаж в областта на енергетиката или водоснабдяването и канализацията. 

Още по темата
Вчера енергийният министър в оставка Делян Добрев беше категоричен, че решението на ДКЕВР за намалението на цената на тока е законосъобразно. „Аз диплома не съм виждал. При хипотезата да има нещо с нейната диплома – ДКЕВР е колективен орган. За да бъде в сила едно решение, трябва да има 4 гласа „за” от 7. На това заседание са присъствали 6 членове на комисията, така че дори да се изключи г-жа Иванова, пак има 5 гласа „за”, които са повече от необходимите 4", разясни Добрев. 

Юлиана Иванова беше представена като инженер по топлоядрена енергетика, завършила Техническия университет.

Тя беше назначена за председател на ДКЕВР, след като от поста беше освободен Ангел Семерджиев. Само след три дни обаче премиерът Борисов поиска оставката на Иванова заради скандал с участието й във фирма, за която беше установено, че е развивала незаконна продажба на цигари.

Въпреки това, докато Юлиана Иванова беше в оставка, ДКЕВР намали цените на електроенергията.

Днес ДКЕВР трябваше да заседава за пръв път под ръководството на новата шефка Евгения Харитонова, но заседанието беше отменено неясно защо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: дипломаЮлиана Иванова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
20
 
! Отговори
ИЛКО беееЕЕВ преди 11 години
Един депутат от ГЕРП и областен координатор във Филибе , който се гласи за втори мандат, четири години не можа да представи дипломата си от реалната гимназия, бил изгорял архивът . За всички останали, архивът налице , само само неговият изгорел. За чужди езици е декларирал -ТУРСКИ. ХАХ ХАХ ХАХ
58
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 11 години
В Германие 40% от депутатите не са вишисти.Те обикновено са синдикалисти влезли в бундестага като кандидати на левите партии и защитават интересите на колегите си. Тук като всички са вишисти та какво, да не би да сме прокопсали?Да не говорим за качеството на висшето ни образование.С тези знания в Германия и средно няма да вземеш.И още нещо-дипломата не работи, ако човека е мързелив и некадърен.В българския дребен и среден бизнес най-много са средните техници.А точно това е истинския чист бизнес
57
3
 
23
 
! Отговори
Беден инженер преди 11 години
Съжалявам че имам две дипломи и два западни езика за 700 лв. месечно.
56
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
той си й личи, че има фейс на квартална продавачка, преди да им гледат дипломите, квалификациите и опита, не е зле да ги преценяват и по изглед, лилето прилича на готвачка в стол, добрев - на квартален ритнитопковец (без работни ангажименти) и т.н.
55
1
 
20
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Абе я аз друго да попитам - как така тази е назначена на един от най-отговорните постове в България и при назначаването никой не и е пооискал дипломата в оригинал и копие от нея?!?Аз като съм постъпвал на отговорна работа, преди да подпиша трудов договор нося дипломата ми от университета+медицинско+свидетелство за съдимост и по едно копие на всичко това! А тази как са я взели на работа? Просто е казала, че има диплома и е работила за RWE на незнайно каква длъжност! Пародия...
54
1
 
18
 
! Отговори
до 48 преди 11 години
за какво ти е неин състудент, щом ''Преди дни ректорът и зам.-ректорът на Техническия университет в София обявиха, че при тях диплома на Юлиана Иванова не е издавана''
53
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Юлиана Иванова беше представена като инженер по топлоядрена енергетика, завършила Техническия университет."Хаааааааааа.......Хааааааааааааа.......Хааааааааааааааааа
52
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се вторачвайте една седмица са я търсили. Ми на тато колко години търсиха дипломата - беха разкопали цела софоя.
51
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В германия министръката на външните работи си подаде оставка защото откриха спорно плагеатстване в доктурантурата й. Тук може да си народен представител без висше. Това е като шофьор без книжка. И той ще води народа....
50
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
той и станишев е с више, но ние си знаем, че не струва
49
2
 
11
 
! Отговори
ае преди 11 години
ае вие не разбрахте ли , че в нашата злощстна страна колкото повече крадеш и си мошеник повече се издигаш в очите на пролетарите
48
1
 
19
 
! Отговори
А иначе ....... преди 11 години
Само ПРОТИВОЗАКОННО продавала цигари. Г-н Цацаров, ако сте честен, много работа ви се отваря.
47
1
 
10
 
! Отговори
до 43ти преди 11 години
Ми те герб си откриха Пернишкия и първите випуски ще излизат по някое време.
46
0
 
9
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
До ПЕТИМА СРЕДНИСТИToй и Иво Димов беше депутат с висше. За това се съди по анкета, собственолично попълвана от депутатите. За неверни данни, както се оказа, не носят отговорност.
45
1
 
9
 
! Отговори
Великова преди 11 години
До Анонимен Не само, че не са еднодневки, ами и край нямат! *** с *** се събират!
44
1
 
20
 
! Отговори
торашко преди 11 години
При тази женичка още в началото си личеше, че за нищо не става. Може ли да сложиш на такъв важен пост един човек , които няма грам опит, че тя не беше чула , че съществува ДКЕВР, камо ли да знае какви са функциите на държавния орган. Пълна пародия, каквото беше и управлението на ГЕРБ.
43
1
 
16
 
! Отговори
Мошениците преди 11 години
Трябва ли Ви друго доказателство, че ГЕРБ са МОШЕНИЦИ ?
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Калинке не,че ми е особено симпатичен Миков ама що той да е виновен за поредния некадърник без диплома назначен от Б.Борисов?
41
1
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
Когато някой постъпва на работа му искат задължително дипломата , а тук на такъв висок пост и въобще в ГЕРБ се оказва че повечето са долни лъжци без дипломи -това направо е абсурд - а хората с дипломи се палят и метат улиците !! КАКЪВ ПОЗОР !!
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
от герб сами са си виновни, те сами си въведоха задължителните високи изисквания за висше образование в държавната администрация, а сега не могат да ги спазят. още като тръгнаха преди няколко години скандалите по чужбина с преписвани дипломни работи трябваше да разберете, че е важно не някой да е завършил..., а да има истински опит, ама не от вида "работила в RWE", но не е ясно какво