Прокуратурата проверява американските ТЕЦ-ове

Сигнал за нарушения подаде министърът в оставка Делян Добрев
Обновена: 12 мар 2013 13:28 | 12 мар 2013 13:28,
37
Прокуратурата проверява американските ТЕЦ-ове
Снимка: БТА

Прокуратурата ще разшири обхвата на проверките на държавните органи и търговските дружества, работещи в областта на енергетиката. Причината за това са документите, внесени от министъра на икономиката, енергетиката и туризма в оставка Делян Добрев, съобщиха от пресцентъра на главната прокуратура.

За целта е създаден съвместен екип от прокурори от Софийска градска прокуратура и служители на Държавна агенция „Национална сигурност”. Ръководител на екипа е градският прокурор Николай Кокинов. Оперативното ръководство е възложено на заместник-главния прокурор при Върховна касационна прокуратура /ВКП/ Борислав Сарафов и заместник главния прокурор при Върховна административна прокуратура /ВАП/ Камен Михов.

Работата на проверяващите ще бъде координирана ежедневно и трябва да приключи в срок до 22 март 2013 година.

Разширената проверка ще обхване и дългосрочните договори за двете топлоцентрали - AES "Гълъбово" (ТЕЦ Марица Изток 1) и "КонтурГлобал" (ТЕЦ Марица Изток 3). Договорите с тях са сключени през 2002 и 2005 година, а според данните на Добрев срещу инвестицията са заложени бъдещите вземания от клиентите на електроразпределителните дружества.

Тогава дружествата още не бяха приватизирани и влизаха в състава на НЕК.

Още новини от България можете да намерите в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: прокурорска проверка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да се затворят американските Марици!!!!!!!!!
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов унищожи БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!доживотна присъда това заслужава!!!!!
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЬОНСУРАТА КОСТОВ ЗНАЕ ВСИЧКО!!!!!ТОЙ ШАНТАЖИРА ВСИЧКИ ПРАВИТЕЛСТВА НА БЪЛГАРИЯ ОТ 1990Г.МАЗЕН ПРОДАЖНИК И КРАДЕЦ!!!!!
29
1
 
3
 
! Отговори
българия преди 11 години
тия пък само си проверяват и нищо не откриват, а ако открият го оставят да отлежи докато давноста изтече и естествено също получават дял - това се знае от всички.
28
2
 
1
 
! Отговори
ясно преди 11 години
е, че Бойко подаде оставка след инструкции от американското посолство и сега им се прави на мъж с тия прокурорски проверки - отново прах в очите на хората
27
0
 
9
 
! Отговори
2005-та преди 11 години
Р.Овч. В ЗАТВОРА!!!!!!!
26
0
 
7
 
! Отговори
не разбирате ли преди 11 години
или така ви изнася -договори може да се проверяват за известен период-винаги съм знаел че всяка следваща власт премълчава някакви страшни истини ,които ако има хора в страната ще ги пометат до девето коляно,колко пъти трябва да повтарям ,че симеон трябва да се изгони и да не се допуска дори да прелита над държавата както го направиха гърците с неговия братовчед,а защо никой не каже ,че всяка година от бюджета се дават само на *** 4.4 милиарда лв.всяка година и още и още...
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще имаме много работа,докато ИЗРИНЕМ тия *** ОБОРИ!
24
1
 
15
 
! Отговори
Лют преди 11 години
Американците да стисне Цацата за мъдурите и Бай Костов, който се е облажил здравата!Да му приберат на Иван К. и фамилия имуществото за погашение на част от вредите, че и 10-на години строг затвор да има! Той е най-рафинираният, корумпиран играч в управлението на БГ! До него се нарежда Р.Овч., Муравей Р.,турските баш крадци и още много..Ще се съберат набързо 2-3 млрд.И после втората група-приватизатори, кредитни милионери-експроприация до голо-10 млрд. в хазната най-малко!Сметката се погаси!
23
0
 
13
 
! Отговори
Kiko преди 11 години
"Оправдавайки се с условията на МВФ, политическите лидери, вместо да продават държавните предприятия, по-скоро подаряват енергийните, водните, транспортните и телекомуникационните компании. Да можехте да видите как им светват очите пред перспективата да получат 10% комисионна по сметка в швейцарска банка, срещу смъкване на цената на националните активи с няколко милиарда."Джоузеф Юджийн Стиглиц - носителна нобелова награда от 2001, бивш старшивицепрезидент и главен икономист наСветовната бан
22
0
 
12
 
! Отговори
Потребител преди 11 години
Пак ни баламосват удобно за политическата класа.Я да си кажат колко от политиците имат централки за зелена енергия и си прибират паричките със сносни цени които сами са си определили.Политиците са най-големите врагове и изедници на народа.
21
0
 
9
 
! Отговори
До 17 преди 11 години
Точно затова има Парламент, който може може да промени давността от 8 години, на 23(примерно:). А и за престъпления срещу Човечеството(геноцид срещу Българския народ в нашия случай), няма давност.
20
14
 
2
 
! Отговори
Време е преди 11 години
Само Костов Ви е в устата. След като 12г. след като е управлявал продължават да го дъвчат - значи най-добре е отново да го изберем !
19
3
 
8
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
До Възмутен: И аз съм...възмутен,защото нищо не ми приведоха по картовата сметка в една махленска...банка.Може би,ако си бях открил...швейцарска сметка,като Р.Овч,щяха да се...сетят и за мен,в Кривунделово.
18
7
 
12
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Защо не плюете Дянков, който незаконно цапцароса близо два милиарда от здравния резерв, което е установено и от Конституционния съд? Преди да се коментира нещо трябва да се мисли, а не веднага да се плюе! Ако има нарушения по самите договори, доказателства за лично облагодетелстване от тях и други такива, с две ръце съм всички да си понесат наказанията, но да си мислите, че без пари ще има инвестиции, грешите!
17
8
 
3
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Колкото до договорите - вие наистина мислите, че ще се влагат пари без никакви гаранции? И как точно го мислите това? Хем пари от бюджета да не се пипат, хем заеми да не се взимат? Абе вие наред ли сте? Като отидете да теглите един мижав потребителски кредит и ви искат някакъв залог - я заплата да се превежда в институцията, я ипотека..., като не си платите телефона - "мутрите" ви са на врата, а за такива инвестиции искате без никакви пари! Или чакате да ви хвърлят прах в очите и да плюете!
16
3
 
8
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
Чета и не мога да повярвам хора без елементарни познания ръсят бисери и пълни глупости! Управлението на една държава се поема, както с нейните активи, така и с нейните пасиви! Това управление не започва с ГЕРБ и няма да свърши с ГЕРБ! Но какво направиха ГЕРБ - изцоцаха си активите без грам "забележка", а пасивите - задължения по договори и към фирми, и към банки.... отидоха в небитието! По вашата логика следващото управление трябва да загърби всички задължения на държавата, поети от Борисов и сие, така ли? Хубави, лоши, изгодни, неизгодни - това са договорни отношения и поети задължения! А дал
15
1
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
da pipnat amerikanskite tecove,xa,xa vqrvate li na toq,te treperqt kvo 6te im kajat ot tam
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте сега! Има давност!Ограмотете се юридически!Цацата ще пипа до 8 г. назад!А вие си пишете, ....особено ако ви плащат!Нема лошо, пари трябва да падат ...отнякъде. Днес всяка стотинка е ценна!
13
1
 
16
 
! Отговори
чукче преди 11 години
До анонимния, който не е открил все още клавиш Caps Lock. Споко изпий си хапчетата, помисли изчакай и ще установиш, че няма как прокуратурата да обвини някой за тези договори. Те са подготвяни от екип юристи на американския инвеститор всеки един от който взима възнаграждение повече от колкото е възнаграждението на целия министерски съвет барабар със заместник министрите и очаквате нашите недоучни прокурори да намерят незаконни текстове. Живейте си с тези очаквания, но не очаквайте те да се сбъдн