Спират незаконен строеж в резервата "Ропотамо"

Документите са изпратени в Община Приморско
Обновена: 25 мар 2013 18:03 | 25 мар 2013 17:53,
19
Спират незаконен строеж в резервата "Ропотамо"
Снимка: архив, Булфото

Проверка спря незаконен строеж в резервата "Ропотамо", съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

След сигнали за строеж в резервата "Ропотамо" служебният вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева е наредила спешна проверка на място от екипи на ДНСК и РИОСВ-Бургас.

При проверката е установено изграждане без строителни книжа на дървена конструкция - колони и греди, на мястото на заведение за обществено хранене в резервата, което е било в режим на търпимост.

Документите от проверката на Регионалния отдел на националния строителен контрол в Бургас при РДНСК-Югоизточен район, Община Приморско, и РИОСВ-Бургас са изпратени в Община Приморско, която да предприеме спешни мерки за спиране на строителството.

Утре ще са готови констативните актове от служителите на общинската администрация, които налагат спирането на строежа и премахването на незаконното строителство, казаха от регионалното министерство.

По-рано сайтът "Бивол" съобщи, че "строителни бригади леят бетон и строят заведения на брега на река Ропотамо в сърцето на едноименния резерват". Според сайта строежът няма никакви разрешителни.

"Вместо да преустанови грубите нарушения в резервата, директорът на РИОСВ Бургас е дал карт бланш на изкопите, бетонирането и новото строителство в резервата. Строящата се постройка ще бъде около 400 кв.м. а старото законно дървено бистро беше 161 кв.м.", писа още "Бивол". Според изданието фирмата, която строи, е "Венис Марина" ЕООД с управител Здравко Казаков и се свързва с издирвания за наркотрафик Христофор Амантанидис-Таки.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
До Австралийския преди 11 години
Ей Австралийския, ако ти не можеш да оцениш природата това прави ли те експерт? Не е ли трагично, че вместо институциите да си вършат работата, те подпомагат мафията? Че не остана кътче в България без да са пуснати мръсни, черни пипалца на мафията? И до кога разследващи журналисти ще сигнализират вместо държавата да си върши работата!!!
16
4
 
0
 
! Отговори
От Австралия(Сидни) преди 11 години
На снимката виждам някакъв ***. А реката и фона е най обикновен даже няма нещо забележително, най обикновена *** река с *** растителност. Може да се види навсякъде. Кое по точно трябва да е атрактивното тука? Кой ще даде пари да гледа това?Се едно аз да почна да развеждам хора да ми гледат палмите пред къщата и сините дървета. Не мисля че някой ще ми плати
15
0
 
3
 
! Отговори
Предложение преди 11 години
Мисля, че най-правилното решение би било да се проведе учебна бомбардировка на въпросния обект с някой от малкото останали Су-25 или Ми-24. След предварително оповестяване час преди учението. Хем пилотите ще тренират, хем ще се поевтини разчистването.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей, наак*хте се, бе. Същата работа като по времето на Тройната коалиция - непрестанно незаконно строежи и скандали, свързани с опазването на природата.ГЕРБ = Траойна коалиция = кражби
13
0
 
3
 
! Отговори
Дантес преди 11 години
Чадърът ГерБПС да се махне и тогава има надежда за Бг.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще застроите всяко хубаво нещо в България. Срамота няма за бизнеса. За парите. Какво ще ги правите тези пари. Ще ходите в други държави за да видите природата ? Срамота. Безобразие. Някой да направи протест. Това е резерват. И е невероятно място. Особено през есента. Не случайно Траките имат светилище в резервата.
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато не обесят един на селският мегдан,няма да се оправим!
10
0
 
2
 
! Отговори
nikoi преди 11 години
До Ценител organite za kontrol na tezi mafii vav bg sa otdavna zalicheni zashtoto chlenovete im zabogateliiii haha
9
0
 
0
 
! Отговори
anys shepti преди 11 години
До бодри da me zapoznaesh sas tezi koito sa te zachenali
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е, що го спират, да залеят всичко с бетон, да изгонят всички туристи, и да фалират с гръм и трясък
7
1
 
18
 
! Отговори
чичо преди 11 години
Строежа не е спрян, извършва се проверка на документацията. Обекта е "търпим" от средата на 60-те години, когато е направено първото капанче. През 80-те се скицира и се обеща да се пази резервата. 90-те се направиха тези 400 кв.м. временни постройки...сега се подновяват, като накрая заетата площ с външните маси, кафета,...тоалетни достигне 2-3 декара. Лятото там е жътва невиждана и на ски пистите/чай-5лв./.Всеки туроператор закарал автобус получава 25% от оборота направен от неговите овце!!! Е
6
25
 
1
 
! Отговори
бодри преди 11 години
Писна ми от екотъпанари и зелена мафия. Айде пък сега да продължим да тънем в мизерия, мръсотия и полусрутени и грозни бараки от миналия век.
5
7
 
7
 
! Отговори
ПЕЩКО преди 11 години
МИСЛЯТ ,ЧЕ БСП ЩЕ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ И ЩЕ НАСТЪПИ ПАК АНАРХИЯ.
4
0
 
26
 
! Отговори
Ценител преди 11 години
Всичките морски и планиниски служби на РИОСВ са най-коварната и голяма опастност относно незаконното застрояване на природата.Те са "троянските коне" на строителната мафия.Техните заключения трябва да бъдат с двойна проверка от командировани представители на министерствата,периодически да се правят огледи, като за зони с национално значение.
3
0
 
31
 
! Отговори
Питащ преди 11 години
На колко служители в бургаската екоинспекция плащаме заплати от държавния бюджет за да контролират природозащитния режим на резерват Ропотамо?! Че и допълнително държавата плаща на 2-*** въоръжени охранители на същото място! Същия разБойчо Георгиев (мазен чалгаджия в буквален смисъл) одобри съсипването на несебърските дюни. Колко още скандала трябва да се случат, за да разберат управляващите от МОСВ, че подобно недоразумение, като тоя дебелак Бойчо, трябва да бъде прогонен от системата на МОСВ?!?
2
4
 
23
 
! Отговори
ах преди 11 години
Незаконен строеж в резерват? Такова чудо сигурно и в Африка няма ! - ама пък си имаме великата министърка Павлова.
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МИЖИ ДА ТЕ ЛЪЖЕМ