Подпишете тук, нищо че не може да гласувате!

Над 10 000 души без право на глас фигурират в подписките на партиите
Обновена: 12 апр 2013 12:31 | 3 апр 2013 16:57, Красимир Ангелов
30
Подпишете тук, нищо че не може да гласувате!
Над 10 хил. души без право на глас фигурират в подписките за регистрацията на партиите. Снимка: Булфото

Над 10 хил. души без право на глас фигурират в подписките за регистрацията на партиите за предстоящите на 12 май парламентарни избори. Данните представи Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда по време на дискусия за честни и прозрачни избори, организирана от фондация "Медийна  демокрация".

Според Цонева в случая става въпрос за търгуване с база данни от партиите. Тези неавтентични подписи поставят под съмнение от тук нататък поведението на политическите формации, коментира тя, цитирана от БТА.

Ако подписите бяха събрани както са изискванията по закон, дали е възможно да има 67 партии в предстоящия вот, а не е без значение колко са участниците, запита Цонева.

Тя поиска да се създаде система, в която всеки да въведе ЕГН-то си и така да провери дали фигурира в дадена подписка. Цонева посочи, че ще постави това предложение на заседанието на Изборния борд към Министерския съвет днес.

Орлин Спасов от фондация "Медийна демокрация" пък повдигна отново въпроса за безплатно представяне на кандидатите в медиите. По думите му през последните предизборни кампании журналистиката се е обезличила именно заради платените форми на публикация в медиите, което е поставило условия за неравнопоставено участие на кандидатите.

Според Спасов обаче с въвеждане на безплатни форми има опасност от "наводняване" на телевизионния ефир.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: избори 2013подписки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
бъдеще преди 11 години
централата преди да ги внесем в ЦИК. След като другите партии не са го правили, най-нормалното нещо да си помислим е че са фалшифицирани, изполващи бази данни на мобилни оператори и ЕРП-та или общински, държавни дружества, приближени банки или каквото и да е било, ЕГН_тата ни не са лична информация от доста време и са достъпни навсякъде. Живи и здрави да са, тяхното шоу свършва :)
19
0
 
0
 
! Отговори
бъдеще преди 11 години
дорогой, като човек участвал в кампанията по събиране на подписи за тая дето най-много я мразят платените драскачи на герб, мога да ви кажа че това е повече от нормално - подписваха се ***, малолетни (които ме уверяваха че са >18), пенсионери които я си помнят ЕГН-то я не, всякакви хора, със всякакво ментално и друго състояние на духа :) Но това е теорията.На практика всеки един от подписите на движение българия на гражданите беше проверен ръчно дали отговаря и невалидните ги пресяхме в цен
18
0
 
0
 
! Отговори
аноним преди 11 години
До Анонимен А бе, ти нормален ли си????Връска с централния мозък имаш ли??????
17
0
 
3
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Цирк, цирк!!!
16
3
 
3
 
! Отговори
до 18 преди 11 години
По твоята логика по-добре е за ДПС да гласуваме, защото те цели 500 г. са ни управлявали, а не само 45 като БКП + 23 г "преход" на БКП-производни.
15
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Народе, ако гласуваш, гласувай за БСП. Това е партия с опит.Това е БКП. Доказала се в миналото.Друк е въпроса, че външни сили в страната направиха така, че в миналото да се събори властта.Стана едно объркване в този преход, влязоха в политиката много не достойни хора за лични облаги.В деня за размисъл се върнете в годините и добре помислете, кой се облажи най-много в годините на този преход.Не гласувайте все за нови и нови партии, като преди за ГЕРБ,а за хора които поне разбират нещо от политик
14
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така и без да ми казват ми е ясно кой ще спечели,народа ясно видя какво представляват всички ония в парламента и т.н.Тогава какво ни остава,поне за мен едно,да гласувам за този който не е бил на власт,този който изкарва и показва начини да се измъкнем от тази каша.Да аз ще застана зад урната и ще си дам гласът за една партия която не е била на власт,ще гласувам за АТАКА и нека този път България да тръгне в правилна посока.Извинявам се на всички там как се наричаха ГЕРБЕРИСТИ за мен сте едни долни продажници и мутри.Нищо сносно не направихте,аз видях и усетих по точно мои близки приятели си изп
13
4
 
3
 
! Отговори
az преди 11 години
nqma stra6no 6te gi izmeten tiq gerberasti do krai
12
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 11 години
То ако са само толкова...
11
1
 
1
 
! Отговори
синистър СРС-то преди 11 години
За в бъдеще гласуване само по IP. Системата трябва да работи перфектно. Не някакви си доброжелатели за демокрация да ни подринят авторитета или да ни рушат властта.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
иза какво говорим а
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
A кои са партиите които са внесли невалидните подписи
8
5
 
4
 
! Отговори
hmm преди 11 години
Какви са тези хора без право на глас? Не са пълнолетни или имат ограничение от съда? Малко вероятно е да има подписи на непълнолетни, нагли са, но не са толкова ***, значи остават тези, които имат запрещение от съда. Дали има 10 000 такива изобщо в България?!? Аз лично не вярвам и мисля, че данните представени от госпожата на пръв поглед НЕ са верни. :-)
7
10
 
32
 
! Отговори
ТЪПЧО преди 11 години
НАЙ ТЪРИЯТ ПОЛИТИК НА ВЕКА ЗА БЪЛГАРИЯ Е;Цветан Цветанов нещо не виждано до сега в Бъгарската Политика!!!!!
6
16
 
25
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
Както за референдума БСП имаше фалшиви 250000 гласа , така и сега имат повече от 60% мъртви души!
5
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ събра най-много подписи за най-кратко време, дали са читави?
4
14
 
23
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
ТОВА САМО БКП МОЖЕ ДА ГО НАПРАВИ.
3
0
 
31
 
! Отговори
aaaa преди 11 години
АААА ПЪЛНА ПРОВЕРКА СЕГА-КЪМ КОЯ ПАРТИЯ СА ТЕЗ МЪРТВИ ДУШИ-И ФАЛШИВИТЕ ИМ ПЛАТЕНИ ПРОУЧВАНИЯ-ТОВА ВОБЩЕ НЕ СА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ -СЪД И ПРИСЪДИ
2
12
 
15
 
! Отговори
мирела преди 11 години
Сигурно повечето от тези нямащи право на глас, но подписали се за изборното регистриране на партиии, са в подписката за ГЕРБ или за Кувнева, защото те се похвалиха, че само за 1 ден събраха по 10 и 15 хил.гласа!
1
1
 
30
 
! Отговори
РУМЕН221 преди 11 години
ПАЛЯЧОВЦИ...- ДОКАТО НЕ СЕ ИЗЧИСТЯТ "МЪРТВИТЕ ДУШИ" С... АКТИВНА ИЗБОРНА РЕГИСТРАЦИЯ... УПРАВИЯ НЯМА ДА ИМА...- ВРЕМ Е "...ДА РАЗТУРИМ СЕДЯНКАТА"...!!!.