Заплатата ми не е с 6, а с 5 цифри!

Моите доходи са си моя работа, отсече Левон Хампарцумян
Обновена: 3 апр 2013 15:02 | 3 апр 2013 10:52,
508
Заплатата ми не е с 6, а с 5 цифри!
Левон Хампарцумян Снимка: архив, Булфото

Заплатата ми на месец е пет-, а не шестцифрена, както се твърди. Това коментира пред Нова телевизия  членът на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Левон Хампарцумян.

Поводът за разговора с него беше фактът, че представителите на бизнеса напуснаха Националния съвет за тристранно сътрудничество, след като бе въведено новото изискване да извадят доходите си на светло.

КРИБ, БСК, БТПП и АИКБ обявиха, че напускат тристранката заради промените в Закона за публичност на имуществото на лицата, заемащи висши държавни и обществени постове, предложени от лидера на РЗС Яне Янев. Те задължават членовете на тристранката също да декларират доходите и имуществото си пред Сметната палата. 

„Аз съм добре платен и не се срамувам от това, защото биографията ми е много ясна. Всичко, което съм постигнал, съм постигнал с труда си, с уменията си, с някакъв житейски късмет, ако искате“, категоричен бе Хампарцумян.
Той подчерта, че работодателските организации подкрепят усилията на правителството за подпомагане на най-уязвимите групи и в никакъв случай не са възнамерявали да блокират работата на Националния съвет за тристранно сътрудничество. 

„Напускайки тази тристранка, формално вече не сме длъжни да подаваме тези декларации.  В крайна сметка моите доходи са моя работа. Хайде да вземем да тръгнем с бележки на ревера, на които да пише кой колко взима на месец и да се приключи циркът. Какви са тези севернокорейски работи?”, риторично запита банкерът.

Още по темата
„Между мен и данъчните няма тайни. Аз си подавам декларацията, плащам си данъците и с това приключват моите задължения да си декларирам дохода“, посочи той. 
Според него се е създало впечатлението, че ако човек има малко повече пари и е състоятелен, това е срамно.

„Ако аз обеднея, вие няма да станете по-богати, господа, които искате да ми видите заплатата“, отсече той.

„Лошите кредити у нас почти са замръзнали – има месеци, в които леко намаляват, и месеци, в които се увеличават, няма ясна тенденция към намаление, но поне няма ясна тенденция към растеж“, коментира още Хампарцумян, който е изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

Той обясни, че от банката работят с хората, които по една или друга причина се затрудняват с кредитите си.

Опитваме се да разсрочваме, да отлагаме. Като цяло имаме интерес нашите клиенти да ползват повече от един наш продукт и да бъдат с нас през целия си живот, а не продавайки им един продукт, да ги накараме да забравят завинаги за банкови отношения, да бъдат разочаровани или озлобени, така че усилията от наша страна са налице, все пак сигурно още доста може да се направи“, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Eгати Бг-олигарсите,...не можеш да ги пипнеш,....всеки от тях си мисли ,че не се отнася за него !Хампи ,е еднин от най-ВРЕДНИТЕ за България !
14
1
 
18
 
! Отговори
Mirko преди 11 години
бивш министър на икономиката и всепризнат капацитет в тези области заявява пред в. Сега: Няма нито един икономически критерий, няма нито един икономически показател, който да показва, че тази сделка е с някакъв положителен резултат за България. По наша предварителна оценка печалбата на Булбанк за тази година ще бъде над 300 млн. лв. Не знам дали има луд по целия свят, който да продаде банка, чиято годишна печалба е 300 млн. лв., за 530-540 млн. лв. Това е национално предателство. Вероятно Овча
13
7
 
28
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Като го гледам и слушам тоя... - започвам да оправдавам действията на турците през 15-та година...
12
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре де, не ти е 100 000, а 99 000. Разлика няма?
11
1
 
7
 
! Отговори
Mirko преди 11 години
Той критикува цялата банкова приватизация по времето на Костов: Ще си позволя да се върна към приватизацията на Пощенска банка, Хеброс и Експресбанк. Мениджърите в тези банки нямаха пълноценна представа за стойността на банките. Оскъдната информация за приватизацията на трите банки позволи на Жотев да лансира продажбата им като успешна. Не се чу никакво професионално мнение или оценка за тази приватизация. Още по-далеч отива Румен Овчаров. Шефът на бюджетната комисия на парламента, бивш минист
10
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този нагъл крадец ми е много противен. Гнусна самодоволна мутра.
9
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
5 цифрена сума,значи вземаш над 10000 бона заплата.:)))))))
8
0
 
8
 
! Отговори
Mirko преди 11 години
от 350 млн.евро за трезора е поне 100 млн. евро по-ниска от нормалната. Той заявява категорично: Цената на Булбанк е най-малко 450 млн. евро, ако се вземе предвид последната стойност на нетните й активи. Инвестицията в Булбанк е стратегическа, тя дава летящ старт към българския банков пазар и за нея трябва да се плати допълнително". Според него собственият капитал на трезора е 650 млн. лева, а купувачът предлага цена само със 7,5% над това. Кънчев отива по-далеч. Той критикува цялата банкова п
7
0
 
12
 
! Отговори
щирлиц преди 11 години
Комунистическите чорбаджии да си обявят доходите!?А после ще има ли кой да гласува за тях?
6
12
 
5
 
! Отговори
Банкер преди 11 години
Не само, че е с 6 цифри, а първата цифра е 2! Но човека е прав, като изключим факта, че е политическо назначение ... заслужава си парите!
5
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
5 завиждаш ли
4
0
 
53
 
! Отговори
Mirko преди 11 години
Знаете ли откъде тръгва кариерата на башбанкера Левон Хампарцумян? Ами от Кремиковци. По диплома той не е икономист, а инженер-химик. Става банкер, понеже на власт по онова време е правителството на Костов, за което джентълменът работи като шеф на Агенцията по приватизация и заместник - министър.Сделката за придобиването на Булбанк е меко казано скандална. Чавдар Кънчев -създателят на модерната финансова институция, наследник на социалистическата външнотърговска банка пресмята, че постигнатата
3
5
 
47
 
! Отговори
123 преди 11 години
НА ГИЛОТИНАТА!
2
5
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този пак наглее.Неговите доходи са си негова работа,но тогава да не се бута да участва в организации на работодателите и да лобира пред правителството за техните интереси.Ясно е,че повечето от имат какво да крият и затова надигат вой до небесата,че ги карат да си обявяват публично доходите и имуществото.
1
0
 
126
 
! Отговори
Соц. слаб роб-отник преди 11 години
Тя и мойта е с 5 цифри 351.45 лв.