Отбелязваме Световния ден на здравето

Мотото тази година е "Контролирай кръвното си налягане!"
11
Отбелязваме Световния ден на здравето

Световният ден на здравето се празнува на 7 април и отбелязва деня на основаването на Световната здравна организация през 1948 г. Всяка година мотото на празника е различно и акцентира върху приоритетна тема, с която е ангажирана СЗО.

Мотото тази година е: „Контролирай кръвното си налягане!”, съобщиха от Министерството на здравеопазването. СЗО отчита, че в началото на 21 век хипертонията се е превърнала в глобален проблем за общественото здраве и в тази връзка организацията разработи през 2013 г. Глобален документ във връзка с високото кръвно налягане. В него се подчертава ангажимента на правителствата, здравните работници, гражданското общество и частния сектор да обединят усилия за намаляване на високото кръвно налягане и негативното му въздействие върху здравето на пациентите.

По повод професионалния празник, министърът на здравеопазването проф. д-р Николай Петров поздрави българските лекари, медицински сестри и здравни работници. Министърът им пожелава и занапред да бъдат все така всеотдайни и неуморни в грижите за здравето на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 11 години
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ЗДРАВНИ РАБОТНИЦИ. БЪДЕТЕ ВСЕ ТАКА ТЪРПЕЛИВИ И ВСЕОТДАЙНИ. ПОЧИТ И УВАЖЕНИЕ КЪМ ВСИЧКИ . НЕДОВОЛНИТЕ ДА ПОСЕТЯТ ЕДНА РЕАНИМАЦИЯ ИЛИ ИНТЕНЗИВНО ОТДЕЛЕНИЕ И ДА СЕ УВЕРЯТ КАКВО И КАК РАБОТЯТ МЕД. РАБОТНИЦИ. НАЛИ ИСКАХТЕ ПЛАТЕНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ . Е...ИМАТЕ ГО. И ПИТАМ КОЛКО АДРЕНАЛИН ИЗРЪСИХТЕ ВИЕ У ВАС И ПРЕД КОМПЮТЪРА И КОЛКО ИЗРЪСИХА ТЕЗИ КОИТО ОПЕРИРАТ ИЛИ ВОДЯТ РАЖДАНЕ ИЛИ ПРАВЯТ ДЕФИБРИЛАЦИЯ. КЪДЕ И КАК ЩЕ СИ ГО ВЪЗСТАНОВИТЕ?!
8
0
 
1
 
! Отговори
до моят брат преди 11 години
Aikido is not comfort,Aikido is memory
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
:))))) Това за Боко ли е специално предвидено?
6
0
 
1
 
! Отговори
bolka преди 11 години
извинявам се, да се чете манипулации
5
0
 
2
 
! Отговори
bolka преди 11 години
В този Световен ден на здравето е редно да се отбележи, че българското здравеопазване е много болно!Всички манупалации, които прилагаха досега, само влошават състоянието му. По-големият проблем е дали изобщо ще се намерят лечители!
4
11
 
9
 
! Отговори
Orda преди 11 години
У нас здравни работници и гробари е едно и също. Мафиотите в бели престилки гледат да издоят човека преди да го унищожат.
3
0
 
14
 
! Отговори
alidada.a.alidada преди 11 години
Поздрави по случай празника на всички които се грижат за нашето здраве!Във време и в държава,в коята отделната личност няма значе, вие въпреки мизерията ,доказвате обратното.
2
12
 
6
 
! Отговори
Честито Бяла Мафия преди 11 години
Да живее бялата мафия и политиците лекари на ББ източили здравната каса.
1
1
 
20
 
! Отговори
Салахадин преди 11 години
Получите ли сметката за ток,дишайте коремно.Така се успокоява пулса и се нормализира налягането.Излезте включете фаровете, сменете поредната изгоряла крушка и потеглете към бензиностанцията!!И не забравяйте да гласувате за ГЕРБ, така ще постигнете хармония със себе си!!!

Спонсорирани публикации