НПО сезира ОЛАФ за прикриване на нарушения в МОСВ

След многобройни сигнали министър Юлиян Попов не реагирал
Обновена: 23 апр 2013 21:22 | 23 апр 2013 19:10,
3
НПО сезира ОЛАФ за прикриване на нарушения в МОСВ
Юлиян Попов. Снимка: Булфото, архив

Национална гражданска коалиция „Природата за хората и регионите” ще сезира ОЛАФ за прикриване на нарушения и манипулиране на обществената поръчка от страна на министъра на околната среда и водите Юлиян Попов при изготвяне на плана за управление на Пирин в полза на един от участниците, съобщиха от организацията.

Оттам посочват, че въпреки многобройните сигнали и писмени доказателства до Министерство на околна среда и водите и лично до министър Юлиян Попов за връзки между оценяващата комисия и обявения победител в конкурса за изготвяне на плана за управление на Национален парк Пирин Обединение Пирин 2014, нямало никаква реакция.

„Поради явното нежелание на министър Юлиян Попов да се ангажира и произнесе за нарушенията, свързани с опорочената обществена поръчка за изготвяне на плана за управление на Национален парк Пирин, НГК „Природата за хората и регионите” сезира ОЛАФ и комисар Берние за конфликт на интереси, създаващ възможност за предрешаване на резултата от обществената поръчка, погазване правилата за честна конкуренция при изразходване на публичните средства, наличие на корупционни практики и непрозрачно управление на европейските финанси“, посочват от организацията.

Според нея съществува пряка връзка между министъра и Зелените, която се осъществява чрез неговия съветник Павел Антонов, назначен за да организира дейността на Обществения съвет към МОСВ.

Едва след две заседания съветника Антонов вече е в отпуска, защото е издигнат за кандидат за народен представител от ПП „Зелените“ в Плевен и София. Всички тези негови действия са станали със знанието и одобрението, по неговите думи, на министър Юлиан Попов, отбелязват от „Природата за хората и регионите“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 11 години
Ясно, че се ритат по кокалчетата две "зелени" групи, зад които прозират бизнес различни интереси. Ама го отнася служебния министър...
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А милсля че първо трябва да обяснят - как Цеко е окупирал територия два (2) пъти по голяма от договорената?Тогава да пращат сигнали до когото си искат!