Родилка почина във Варна, бебето е живо

Не е ясна причината за смъртта, лекарска грешка не е открита
Обновена: 18 май 2013 18:17 | 18 май 2013 17:34,
49
 Родилка почина във Варна, бебето е живо
Снимка: Ройтерс
Родилка почина след раждане В АГ-болница във Варна. Това съобщи д-р Радослав Минков - управител на СБАГАЛ „Проф. д-р Д. Стаматов – Варна” ЕООД. 
 
Смъртта е настъпила в сряда вечерта бързо и въпреки усилията на реанимационите и гинекологичните екипи на болницата, не са успели да спасят живота на пациентката. Екипите са действали адекватно по всички правила на подобни спешни ситуации. Лекарска грешка не е открита. 
 
Новороденото е живо. Аутопсията и медицинска експертиза относно причините за настъпване на смъртта ще се изясняват на най-високо ниво от независими експерти от друга болница. 
 
В момента има предполагаеми причини за смъртта, но окончателно мнение по въпроса ще може да се даде след приключване на експертизата, обясни д-р Минков. 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: варнародилка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
8
 
6
 
! Отговори
med. rabotnik преди 11 години
da horata umirat i malko prejdevremnno blagodarenie na nekadarnata namesa na nyakoi novo izlupeni docencheta......i doktorcheta
20
2
 
53
 
! Отговори
Пожарникар преди 11 години
Хора, замислете се! По принцип хората умират, не са безсмъртни. Имам особено мнение към спешна помощ и здравната система в България. Но хората умират, няма държава с 0% смъртност при раждане... Да не преекспонираме!!!Съболезнования на семейството!
19
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голяма трагедия.Съболезнования.
18
5
 
14
 
! Отговори
kuk преди 11 години
как в България ;лекарска, прокурорска ,съдийска,партиина идр. виновно няма.воина
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Инжинере, къде се слагаш до лекарите?
16
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До майкаАз съм на 62 години и съм се родил вкъщи, както и по-големия ми брат.
15
0
 
3
 
! Отговори
Прокурор преди 11 години
blitz.bg/news/article/19830024chasa.bg/Article.asp?ArticleId=183351324chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1942617Ей тва са те.Тоя професор от Варна дали ще участва сега?
14
6
 
26
 
! Отговори
jujaka преди 11 години
"Като знам какъв инженер съм, как да отида на лекат ?"
13
14
 
15
 
! Отговори
Прокурор преди 11 години
До АнонименАко дойдат лекари от нормална държава да ги инспектират ,ще трябва да им затворят болницата.
12
0
 
24
 
! Отговори
Хора, спрете, преди 11 години
моля ви!Съболезнования на близките!
11
2
 
30
 
! Отговори
до 10 преди 11 години
написах цял коментар с контра-нападка към Вас .. изтрих го - не Ви познавам , дали го заслужавате или не не ме интересува ... но самия факт , че не се замисляте , че с това си отношение към лекарите съвсем скоро ще изгоните и нас , да точно нас МНОГО младите лекари и тогава избора Ви дали да отидете на лекар или на врачка ще отпадне като избор - ще е възможно да си ходите само на врачки ;) Пожелавам на всички да сте живи и здрави и да не "хейтвате" недомислено едно цяло съсловие : )
10
15
 
23
 
! Отговори
До 9 преди 11 години
Явно си много млад иначе щеше да си спомняш, че някога ЛЕКАР се произнасяше с уважение. Сега лекарите са еднолични търговци, като цяло доста зле обучени и сами са си създали реномето, което днес имат. Уважението трябва да се заслужи и не идва с дипломата, защото в *** дипломи да искаш.:)
9
6
 
41
 
! Отговори
jj преди 11 години
До До 4така проблема е , че аз учих 6 години и тепърва ще ставам млад лекар с идеята да спасявам хората ... с тази нагласа дали не е по-удачно да си замина и аз за чужбина и да оставя тук да ви лекуват тези , които не са успели да заминат ?! : ) ако смятате , че лекарите са убийци - като ви има нещо не ходете на лекари , a на врачки ?! Не е редно да говорите така против всички лекари ми се струва...
8
16
 
8
 
! Отговори
BQLA MAFIA преди 11 години
DOLNNITE DOKTORI MRASNI ***,TUKA OSTANAXA SAMO NEGODNITZITE,4E I ISKAT ZAPLATI,PFU,.... .... ...
7
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1 съдебно дело срещу болницата за обезщетение на роднините в колосални размери2 съдебно дело срещу лекарите от частен характер за доказване на вина3 проверка от прокуратура и образуване на досъдебно производство за изясняване на случая4 вътрешна проверка на болницата5 АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВСИЧКИ ЕКСПЕРТИЗИ ПО ПЪРВИТЕ 4 ТОЧКИ ДА СЕ ИЗВЪРШВАТ ОТ ЛЕКАРИ ОТ ЧУЖБИНА СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ2-3 случая с подобно развитие и лекарските грешки ще намалеят наполовина. ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ И ИНСТИТУЦИИ В БГ !
6
13
 
10
 
! Отговори
ромейчо преди 11 години
По този въпрос съм съгласен само с "ромите" бой ,еб***не и камъни да летят по главите на ветеринарите...
5
15
 
23
 
! Отговори
До 4 преди 11 години
Да не дава Господ да я докарам до нужда от лекарска помощ в България, че е равносилно на смърт. И на теб не ти го пожелавам!
4
11
 
15
 
! Отговори
jj преди 11 години
До феникспожелавам ти словоохотливко , ако недай си боже болест те застигне и достигнеш ти до лекарската помощ , да припомниш си самичък , тези думи , които ти изричаш ;)
3
17
 
34
 
! Отговори
майка преди 11 години
Едно време са раждали по нивите и са имали по 5-6 деца а сега в болница в 21 век,модерна медицина,родилки умират. Защо? Може ли да се оправдае това безхаберие?
2
13
 
34
 
! Отговори
феникс преди 11 години
Съдии и лекари осъдени няма!В туй състои се голямата драма!С неверни експертизи, адвокатски плеади,гарван гарвану око не вади!Медицината ни куцакато счупена каруца!Вместо бели Хипократи -некадърници, джелати!На болните са черни дните,а те измъкват им парите!Ще се оправи ли туй хора,щом няма лекари в затвора?