Нямало насилие над починалото дете от Козлодуй

Досъдебното производство е срещу неизвестен извършител
Обновена: 21 май 2013 16:15 | 21 май 2013 16:15, Веселина Йорданова
4
Нямало насилие над починалото дете от Козлодуй
Снимка: архив, Булфото

Няма доказателства за насилие над детето от Козлодуй, починало вчера в "Пирогов". Държавната агенция за закрила на детето и инспекторатът на Агенцията за социално подпомагане извършиха проверки по повод на съмненията за малтретиране на двегодишния Анджело, който на 5 май постъпи в болницата в кома.

Двете институции не са намерили доказателства за упражнено насилие над детето нито в биологичното, нито в приемното му семейство в Козлодуй, където е било настанено по спешност на 7 март, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.

Още по темата

На 9 май Агенцията за закрила на детето се е обърнала с официално писмо към Изпълнителна агенция "Медицински одит" към Министерството на здравеопазването, в което е поискала проверка на всички лечебни заведения, през които е минало детето преди постъпването му в "Пирогов". Резултатите от тази проверка все още се чакат. В момента тече досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Анджело има още шест братя и сестри. Той е живял с тях и с родителите си до началото на март т.г. в Монтана. След раздялата на родителите майката се е преместила във Враца. На 6 март тя е оставила Анджело и още четири негови братя и сестри в Дирекция "Социално подпомагане" във Враца, като е декларирала, че не може да се грижи за тях. Четири от децата, включително Анджело, спешно са били настанени в приемни семейства, а едно - в Дом за деца, лишени от родителски грижи.

Още на четвъртия ден от настаняването приемната майка на Анджело е докладвала за здравословни проблеми на детето. Тя многократно е търсила медицинска помощ в различни здравни заведения, преди детето да изпадне в кома и да бъде изпратено в "Пирогов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: МТСПДАЗД
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Почвам да мисля, че това да си чиновник е по рождение...
3
2
 
3
 
! Отговори
Natural Dialectics преди 11 години
Търсила е много пъти лекарска помощ , само че такава се оказва едва когато си на път да умреш.Бог да прости детето , дано прости и на долнопишещия човекоподобен.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хубава работа,АМА ***
1
0
 
24
 
! Отговори
123 преди 11 години
Детете е имало фрактура на черепа, но няма никакви следи от насилие! Ти ли ме бутна или сам паднах?