България е пред трета национална катастрофа!

Даваме 200 дни на доверие за правителството, каза шефът на БСК
Обновена: 3 юни 2013 18:48 | 3 юни 2013 10:14,
535
България е пред трета национална катастрофа!
Премиерът Пламен Орешарски Снимка: Reuters

България е пред трета национална катастрофа и са необходими спешни и радикални мерки, каза председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев пред Bulgaria On Air. Бизнесът има предложения за мерки, които да се приложат веднага и резултатите да дойдат след една година, обяви Данев, но отказа да коментира какви са те: „Когато правителството ни попита, ще му ги кажем“.

Той заяви, че бизнесът е щедър към правителството и дава 200 дни на доверие на новия премиер Пламен Орешарски, въпреки че икономиката е в драматично състояние.

Основният проблем в страната са приходите в бюджета, които отиват основно в социалната сфера, каза икономистът. По думите му обаче в нея се включват и заплащанията на държавните работници - „основните приходи идват от бюджетно финансираните заплати“.

Данев обясни, че е възможно БВП, който се представя, да не е истински, защото през миналата година в страната не е имало никакви инвестиции, потреблението е спаднало, дефицитът се е увеличил и „няма икономическа логика БВП да расте“. Той е категоричен, че икономическото състояние на страната е много тежко и заради парите, които предишното правителство е изхарчило – над 17 млрд. лева.

Необходими са реформи във всички сфери, защото няма система в страната, която да работи по стандартите на другите развити страни, смята Данев. Според него е необходимо да се раздели социалната система от пенсионната, защото обединението им, както е сега, е недопустимо за една държава.

Икономистът изрази мнение, че трябва да се привлекат инвестиции, които да спомогнат за нови работни места и страната да се развива. Той цитира данни, които показват, че през 2012г. е изнесен сто млн. долара повече капитал, което означава, че инвеститорите се ориентират навън, а не тук, защото няма бизнес климат, каза Данев.

Той припомни черната статистика, публикувана миналата седмица от швейцарски институт, според която България се е сринала от 38 на 57 място по конкурентоспособност за последните три години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


535
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
12
 
8
 
! Отговори
Канар преди 10 години
До strephen"Аркадаш" викай на бат ти Бойко, хората се самоубиват от немотия и загуба на надежда. А ти коментирай и другите точки в поста ми, не само избирателно!
15
23
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТи да не си дрогиран, бе, какъв разцет, какъв ГЕРБ - та сами си подадаоха оставката, сетне решиха да бойкотират съставянето на правителство... Сега не искат да си намалят субсидиите - пари, които вземат от моя и твоя джоб, да си ги слагат в банки за лихви, а хората се чудят как да свържат двата края...Я, върви на майната си куку Гербаджийско!
14
6
 
26
 
! Отговори
Джорджи преди 10 години
"България е пред трета национална катастрофа и са необходими спешни и радикални мерки, каза председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев пред Bulgaria On Air." - Ами ти за какъв *** си в тази камара.Това дето си го казал го знаят всички,ДРУГАРЮ.
13
9
 
15
 
! Отговори
strephen преди 10 години
До Канар: АКТЪТ НА САМОУБИЙСТВО Е ЛИЧЕН ИЗБОР И ПСИХИАТРИЧЕН СИМПТОМАТИЧЕН СЛУЧАЙ!!!!!!! НЕДЕЙ БЪРКА МЕДИЦИНАТА И ПОЛИТИКАТА АРКАДАШ!!!!!!!!
12
20
 
24
 
! Отговори
77 преди 10 години
БЪДЕ Е БОЙКО КАТАСТРОФАТА
11
3
 
43
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
"...не щях да съм турский и никакъв роб..." Васил Левски
10
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
божидар данев е комунисАми то ясно като бял ден какъвто е и ТИКВУН барабар с феновете му. Ама друга ми е приказката. Какво направиха през годините такива като Данев (Генчев). Оплакват се само като трябва да вдигнат минималните заплати. Оправдават се с лошото образование. Ами да си направят сами ВУЗ-ове, в който да обучават бармани, сервитьори, мажоретки, стриптизетки и др. нужни за бизнеса им висококобразовани специалисти.
9
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първия комнтиращ вярваш ли си? Ако си вярваш трябва сериозно да преосмилиш мисловната си дейност, ако ти е възможно, ако ли не....
8
11
 
29
 
! Отговори
strephen преди 10 години
ДРУГАРЯТ ОТ СНИМКАТА МАЙ ИЗОСТАВА С ЕДНА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА!!! ИЛИ ПОНЕ С НЯКОЛКО! ДОБРЕ Е ДА СЕ НАУЧИ ДА БРОИ! ЯВНО МУ Е ТРУДНО ВЪПРЕКИ ЧЕ Е АКАДЕМИЧЕН КАДЪР! 3-АТАТ НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА БЕШЕ КАТЕГОРИЧНО ПРИ ЖАН ВИДЕНОВ!!! ИЛИ ХИПЕРИНФЛАЦИЯТА НЕ Е НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА!! ОЩЕ СИ ПАЗЯ МОНЕТИТЕ ОТ ПО 10 ЛВ. ОТ ОНОВА ВРЕМЕ!! И ЩЕ ГИ ПОКАЗВАМ НА ДЕЦАТА СИ ЗА ДА ЗНАЯТ И ПОМНЯТ!!! А ИНАЧЕ В ПРАВ ТЕКСТ - ТОВА НАУЧНО СТАНОВИЩЕ НА ДРУГАРЯТ НА СНИМКАТА Е ОПРАВДАНИЕ ЗА НОВ ЗАЕМ!!!
7
27
 
43
 
! Отговори
Канар преди 10 години
До АнонименТи нормален ли си? Къде го видя този разцвет, може би сред самозапалилите се хора? По време на герб паднаха заплати, нарастна безработицата в пъти, хората все по-масово започнаха да емигрират от България и раждаемостта падна до нива сходни с тези по време на война. Ако това за теб е разцвет- премести се да живееш в Сомалия, те вече са се развили след дълги години на такъв разцвет!
6
11
 
47
 
! Отговори
Vesko преди 10 години
Абе кръв трябва да се леее ... как не го разбраха хората. Системата не се е променяла от 20 години и затова и резултатите са едни и същи. Хората и системата трябва да се сменят. Разстрел ще трябва да има.
5
5
 
21
 
! Отговори
rument преди 10 години
Това ще стане заради теб *** ск...н
4
6
 
57
 
! Отговори
Прост преди 10 години
Ама вие открихте топлата вода бре, нямало бизнес климат и хората били бедни. Брееее незнаех досега.Изчаайте първо да си уредят закончетата които ги поспират да крадат апък после МОЖЕ ако остане време и да "оправим" хората.ВЪН ***.а Ви Уродска
3
2
 
67
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
НИЕ ОТДАВНА СМЕ ВЪТРЕ В КАТАСТРОФАТА....
2
29
 
42
 
! Отговори
Барек преди 10 години
Както каза Бареков тази сутрин - тия протести са от клоуни и циркаджии. Нямало повод хората да протестират, нито им е проблем, че ДПС имат 3 депутата от Сф. Бареков фуревъъъъ :)
1
72
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
божидар данев е комунис никога българия не е била в такъв разцвет никога не са е строило толков много като при герб

Спонсорирани публикации