Разговори между висши магистрати кацнаха в медиите

Главният прокурор разпореди проверка
Обновена: 28 юни 2013 21:24 | 28 юни 2013 21:21,
24
Разговори между висши магистрати кацнаха в медиите
Снимка: архив, Булфото

Поредни изтекли анонимно разговори бяха разпространени днес до медии с твърдението, че са СРС-та. Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверката им.

Този път са замесени имената на висши прокурори, а темата са изборите за членове на Висшия съдебен съвет и кариерното израстване в държавното обвинение, съобщи БНТ.

 
Анонимката беше пратена до няколко медии от електронна поща, кръстена "бойкоцветанов". Тя съдържа текст и прикачен файл със стенограма на разговори, за които се твърди, че са водени от висши прокурори, сред тях и членовете на ВСС Камен Ситнилски и Румен Боев. 
 
В пояснителните бележки се казва, че кариерното израстване в прокуратурата зависи от бившия заместник-главен прокурор Ситнилски, който е наречен ТАМАД`АТА и бос на Висшия съдебен съвет. В писмото има биографии и десетки телефонни номера.
 
В стенограмата се обсъжда подкрепа за Камен Ситнилски и Румен Боев на изборите за членове на ВСС. В бележките към тях се казва, че е упражнен натиск върху прокурори, за да гласуват за тях.
 
Прокуратурата започна проверка на автентичността на разговорите, дали са резултат от законни СРС-та и ако е така, по какво досъдебно производство или оперативно дело са прилагани. В специална позиция от Висшия съдебен съвет заявиха, че разпространеният материал с неясен произход уронва авторитета на цялата съдебна система и настояха за незабавна проверка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
10
 
! Отговори
к.д преди 10 години
Недосегаемия бачо -ти Камен , този път хубаво му лъсна алчния корумпиран ***.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудех се да плача или да се смея. Не, че адвокат не ми е разказвал цветно как става?"Do you wish to know when that day is coming? Watch money. Money is the barometer of a society's virtue. When you see that trading is done, not by consent, but by compulsion when you see that in order to produce, you need to obtain permission from men who produce nothing when you see that money is flowing to those who deal, not in goods, but in favors when you see that men get richer by graft and
17
0
 
20
 
! Отговори
??? преди 10 години
В случая става въпрос кое е по-голямо престъпление?Това че се договорят постове и упражняването на натиск или подслушването на тези разговори!И защо са подслушвани точно тези хора?Не е ли точно това така наречената държавна мафия в България?
16
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТракторМалоумнико, когато са водени тези разговори Цоко и Боко бяха на власт, изказвай се по-подготвен или по-добре отивай да пиеш кафе че, не можеш довечера си взе парите.
15
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
за трактораабе ***, какъв Йвчев, като това са записи от преди повече от година бе. Вие *** сте странни ***, когато се чуват вашите, все едно нищо, това сега - оставка на йовчев
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като не си ги избираме пряко ние, така ще е !
13
0
 
31
 
! Отговори
Стигам до извода преди 10 години
Неи са виновни крадците в България толкова, колкото са виновни подкупните магистрати. Не тези, които ядат баницата, а тези които позволяват. Ако беше осъден един министър в България до това дередже нямаше да стигнем. Затова протестите да насочим към миналите отговорни прокурори и съдии. Те трябва до един да са в затвора. В Беленския затвор.
12
0
 
42
 
! Отговори
ееех преди 10 години
ЕЕЕЕХХ, ОСТАРЯХМЕ С ТИЯ ПРОСТОТИИ!!!КАК НИЩО ДОБРО НЕ СЕ СЛУЧВА,БЕ ХОРА, КАК СЕ НЕ НАКРАДОХА И НЕ НАЯДОХА?!КАКТО КАЗВАШЕ БАБА ВАНГА "АБЕ КОЛКО УСТА И КОЛКО Г***ЗА ИМАТЕ БРЕ ?!"НАПЪЛНЕТЕ ИМ УСТИТЕ И Г***ЗОВЕТЕ С ПАЧКИ,ПА ДАНО СЕ ЗАДАВЯТ!!!АМА НАИСТИНА!!!
11
25
 
21
 
! Отговори
Az преди 10 години
То те са стари и там е забъркан пак Цецо мафията
10
0
 
81
 
! Отговори
777 преди 10 години
Какво уронва , за какъв авторитет на съдебната система говорите ?След политиците вие сте наред, дето сте над закона!!!!!
9
4
 
105
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
ЯВНО ДОКАЗАТЕЛСТВО,ЧЕ ПРОКУРАТУРАТА НЕ Е НЕЗАВИСИМА И Е КОРУМПИРАНА!!! СЕГА ЦАЦАРОВ Е РАЗПОРЕДИЛ ПРОВЕРКА,КОЙ СИ Е ПОЗВОЛИЛ ДА ЛЪСНЕ З*ДНИКА НА ПРОКУРАТУРАТА И ДА РАЗВЕНЧАЕ МИТА,ЧЕ Е НЕЗАВИСИМА! ПОРЕДНЯ ГАФ! ЧЕСТИТО!
8
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ami Tzvetanov da izlezne s preskonfenetzia uttre i da privika za razpit Ministar na MVR i premiera
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ne mi e qsno koe po-to4no ste se razsledva?!- Kak sa izlezli naqve tezi razgovori ! Demek , koi e vinoven 4e gastite ni sa posrani.ili - Imali narushenie izvyrsheno ot razgovarqstite ?!
6
1
 
105
 
! Отговори
ВСС е мафия преди 10 години
ВСС е мафия невероятна ! Гнусни престъпници !!!!!!!!!!!
5
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей веднага проверки.Ми и ние искаме да знаеме какво става по въпроса за износ на магданоза!!
4
0
 
67
 
! Отговори
Х преди 10 години
ТЪРГОВИЯ НА ЕДРО.
3
14
 
133
 
! Отговори
Бай Киро преди 10 години
Поредната димка. Народе, не се разсейвай. Протести до дупка. ОСТАВКА
2
0
 
103
 
! Отговори
TOTO_!!!! преди 10 години
Ааа, не може да е вярно това.Те нищо не правят под натиск, само за пари!
1
0
 
86
 
! Отговори
Иван преди 10 години
И кой ще ги разследва сега - Бареков и Цветанов.