Протестиращи вече "пият кафе" пред Министерския съвет

Блокираха кортежа на премиера Орешарски в Бояна
Обновена: 1 юли 2013 10:06 | 1 юли 2013 09:37, Веселина Йорданова
268
Протестиращи вече "пият кафе" пред Министерския съвет
Снимка: архив, Булфото

Няколко десетки протестиращи се събраха в „триъгълника на властта“ в 8:00 часа, за когато бе предвидено посрещане на юлското утро пред Министерския съвет. Там се премести инициативата „На кафе пред парламента”, станала традиционна през миналата седмица, предаде bTV.

Протестиращите са се организирали чрез социалните мрежи. Идеята им е да пият кафе за здравето на министрите, а след това протестът да се насочи към сградата на Съдебната палата, където да поздравят с "добро утро" главния прокурор на Сотир Цацаров и неговите „бъдещи клиенти“.

Със свирки, плакати, кафе и викове "Оставка!" хората отново призоваха правителството да се откаже от властта. "Протестът най-много да се премести на море," коментира един от протестиращите Самуил Петканов, който бе категоричен, че недоволството няма да затихне.

По всяка вероятност протестът ще продължи най-късно до 10:00 часа, когато хората ще отидат на работа.От пресслужбата на МС съобщиха пред Dnes.bg, че днес няма извънредно заседание на кабинета.

Междувременно БНТ съобщи, че протестиращи са блокирали за кратко пътя на кортежа на премиера Пламен Орешарски в Бояна. В социалната мрежа Twitter дори се появи снимка от акцията.

Протестиращи вече "пият кафе" пред Министерския съвет
Протестиращи блокираха пътя на кортежа на Пламен Орешарски. Снимка: Twitter

За 18:30 часа довечера пък е планиран Национален протест #lastДАНСwithme – продължение на мирните вечерни шествия, започнали на 14 юни след назначението на Делян Пеевски за председател на ДАНС и продължили като антиправителствени демонстрации, въпреки последвалото му оттегляне.

Демонстрации се организират и в редица други градове в България, очаква се включване и на българи от много градове в чужбина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
23
 
! Отговори
EUSSR преди 10 години
За разлика от вас, аз помня протестите от 90, 91 и 97 година. Тогава покрай фондацията на Сорос "отворено общество", доста хора си оправиха живота. ОГЛЕДАЙТЕ СЕ, тези които ви КУПУВАТ печелят поне 10000 пъти повече от вас. Някой от тях ще отидат да учат в чужбина и ще дойдат да ви поучават от екрана на частната купена телевизия (като Кошлуков). ВСИЧКО НА ТОЗИ СВЯТ СЕ ПРАВИ В ИНТЕРЕС НА ОПРЕДЕЛЕНА ГРУПА ***, НИЕ СМЕ САМО ПИОНКИ ИГРАЕЩИ ПО ТЕХНИТЕ ПРАВИЛА!!!
12
5
 
20
 
! Отговори
на жълтите павета преди 10 години
Когато интелигентните протестиращи стъпят на жълтите павета, там автоматично пада коефициента за интелигентност, най-малко със 100 точки!
11
28
 
8
 
! Отговори
удри преди 10 години
Бойко излезе мъжкар като си подаде оставката а тия с кръф ще я дадат
10
4
 
9
 
! Отговори
456 преди 10 години
До ДФАТова да не ти е бойковото време бре мърляч?сън не спите да лъжете!
9
4
 
7
 
! Отговори
ФСО преди 10 години
Ами така е, нали предишните управници гласуваха, че НСО може да използва оръжие по собсртвено усмотрение, след като преди време в района на Телиш, една мадама не им даде път и я избутаха в канавката, после пойде КАТ да и напише акт....Станаха като James Bond вече имат "Licеnse to kill"
8
6
 
20
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
Стига вече сте ни занимавали с тези шаблонни индивиди. Не разбраха ли, че докато правителството не си изпълни програмата за подобряване положението на НАРОДА, а то е видно, майчински, ток, минимални заплати, и др. Явно тези надъхани, самозабравили се, имат пари да си плащат ток, парно и имат добри заплати, за разлика от Стара Загора,дето ще ги стигнат след 160 години. Ами спрете се вече да уйдисвате на подстрекателите !!!
7
12
 
28
 
! Отговори
симпатични протестир преди 10 години
Целта на тези симпатични протестиращи не е да свалят правителството, а да герберизират държавата!
6
7
 
17
 
! Отговори
mеrc преди 10 години
Изявление на Венци Стефанов по повод протестите и вандалския акт пред сградата на БФС :Какви са те? Кой им дава право само да искат? Ще жънеш, когато си посял нещо, е казал народът. Те нищо не са посели, но искат да жънат. Решения не бива да се взимат под натиск, защото се правят грешки. Това не важи само за футбола, а за цялата държава, и то особено в този момент. Апелирам институциите да се намесят. Не бива да позволяваме в България улицата да решава.Случващото се е плашещо. Днес е сградата на БФС, утре ще е парламента, а вдругиден ще влязат и в домовете ни"
5
12
 
25
 
! Отговори
mеrc преди 10 години
Няколко десетки ли ? Огромна масовост има ? Братчеда в София му звъня преди 10 минути и казвам "Братчед ,пътя ти е покрай министерския съвет какво е това недоволство,това множество викам"....Човека ги броил- точно 38 души......Чудя се имаме ли власти,МВР,правителство,институции.....Ще свикнат така след като са безнаказани и утре ще влизат и в домовете ни да ни грабят...Няколко осъдителни присъди за хулиганство,смущаване на обществения ред и всичко на мястото си,прав е Венци Стефанов.....
4
27
 
18
 
! Отговори
удри преди 10 години
за около шести път БСП ще управлява.Нормално е да има протести
3
8
 
16
 
! Отговори
emigrant преди 10 години
koga hodite da rabotite,posle se oplakvaite 4e nqmate rabota,murzeliva zgan takava
2
25
 
12
 
! Отговори
От провинцията преди 10 години
Браво на протестиращите, браво, будни български граждани! Само не забравяйте и доскорошните управляващи, те също носят много голяма вина за настоящото безумно положение. Както те, така и сегашните, съвсем скоро трябва да станат клиенти на прокуратурата!
1
25
 
21
 
! Отговори
ДФА преди 10 години
Тази сутрин кола на НСО се е опитала да прегази човек от протестиращите, размахали са и пистолет срещу хората.