Какво чакаме утре? Флашмоб, късметчета, престилки!

Увеличават се призивите във Facebook за блокада на парламента
Обновена: 2 юли 2013 20:48 | 2 юли 2013 19:47, Екип на Dnes.bg
137
Какво чакаме утре? Флашмоб, късметчета, престилки!
Организатори на протестите онагледяват как да се блокира парламента. Снимка: Facebook

"Време е да засилим натиска още - пълна блокада на Народното Събрание".

Това са голяма част от призивите, отправени във Facebook групите, които пишат за протестите и които приканват в сряда хиляди българи, не само от София, но и от страната, да блокират парламента чак до вечерта.

"Молим всеки, който има възможност да се включи - баби, дядовци, деца, студенти, хора със свободни професии, работещи на смени и хора в отпуска (ако ви е възможно да вземете 1 ден) да се включите в мирната акция", зоват в едната от групите с хиляди последователи.

Във втора пък се обсъждат различни идеи как демонстрантите да привлекат вниманието към себе си.

Освен спонтанни блокади из различни точки в столицата, има предложения да бъдат блокирани и всички пътища на депутатите, от които те могат да излязат от сградата на Народното събрание.

"За да сме достатъчно ефективни и да не позволим на депутатите изобщо да влязат в парламента, не по-късно от 8:00 е добре максимално много хора да дойдат от страната на "Ал. Невски", които да се разположат от двете страни на катедралата, край загражденията. Именно оттам влизат - основното полицейско КПП за депутати е там", пишат организаторите.

Коментира се и идея за флашмобове на места, където се знае, че ще присъстват министри или пък самият премиер Пламен Орешарски.

В трета група се отправят призиви утрешното кафе да е съпроводено с напечатни късмечтата: "Оставка".

Да почерпим депутатите/министрите с кафе с късметче: "Оставка" :), пише авторът на идеята.

Заражда се и нова инициатива – "гражданско лечение". Призивът тук е да се купят бели престилки от санитарните магазини.

"Ако дойдат стотици хора в бели престилки - става епидемия - не ги пускаме в парламента, защото трябва да се лекуват от "Мафия", коментират тук хората.

Вече 19 дни гражданското недоволство не стихва и хиляди българи сутрин и вечер излизат на улицата, за да искат оставката на кабинета "Орешарски".

Какво ще се случи утре, предстои да разберем – идеи много, реализатори също не липсват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
28
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво чакам утре ли?Трети ден от отпуската е,време е за планинска прохлада в юлската жега.Преди месец и половина дадох своя вот против настоящите с бюлетина,в урната.Но е казано - Глас народен,глас Божи!Затова се съобразявам с вота на хората и давам 100 дни европейски толеранс.Септември ще видим .
6
23
 
39
 
! Отговори
УТРЕ ЛИ ? преди 10 години
Утре можем да очакваме да си седим вкъщи и да зяпаме как една шепа народ излиза и надига глас ,а ние,останалите 99,999 % седим отстрани и само гледаме.Сякаш българския народ го е страх да отстоява това,което заслужава.И нека после не се сърдим,че тези ни правят на маймуни.Ами след като самите ние не слизаме от клона - за тях е много лесно да ни правят на такива.
5
34
 
54
 
! Отговори
11111 преди 10 години
браво на организаторите тези хора трябва да се изметът от парламента.съжалявам че немога да пресъствам лично .на протестиращите свалям ви шапка . само софия ще ни промени.
4
52
 
38
 
! Отговори
ДЕО преди 10 години
ТОВА СА АНАРХИСТИ А НЕ ДЕМОКРАТИ
3
65
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Време е полицията да започне да бие
2
52
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спрете терора над града. Това е някакво безумие. Всички много добре знаят, че сега нищо няма да се промени, но крещят и пищят като полудели. Нека първо да се направят нужните промени и тогава да се правят избори.
1
34
 
48
 
! Отговори
Читател преди 10 години
Що не се организирахте така преди изборите? Иначе първо не гласуват, щото им било под ниво, после са недоволни кого са избрали останалите. И сега какво - оставка, после пари за нови избори и пак няма да отидете. Смисъл?