Кафеджиите пак протестират, но не носят зарзавати

Заканват се обаче да стоят пред НС до вечерта
Обновена: 3 юли 2013 10:31 | 3 юли 2013 09:12,
234

Снимка: Dnes.bg

Между 200 и 300 души се събраха за пореден ден "На кафе" пред парламента с искане оставката на правителството на Пламен Орешарски.

Движението в района е блокирано. Автомобилите не преминават пред Народното събрание и около храм паметника "Св .Александър Невски" чак до улица "Шипка".

Протестиращите бият тъпани, надуват свирки и държат плакати. Част от тях гласят: "Това правителство вреди на вас и другите около вас", "Оставка", "Протестът не е платен".

Част от хората носят български знамена. Този път по сградата на парламента не летяха зеленчуци и яйца. За сметка на това пък хората се заканват, че ще "пият кафе" пред сградата до полунощ.

В района има засилено полицейско присъствие, но дотук всичко протича мирно.

Сред протестиращите се забелязват и вече станалите част от пейзажа амбулантни търговци, които продават свирки и български знамена.

Заради протестите целият център е блокиран за движение. На кръстовището на бул. „Дондуков“ и „Дунав“ полицията спря около 12 души за проверка на личните им документи. Хората не бяха пуснати да отидат „на кафе“ пред парламента. 

Пред Народното събрание, до разположения отстрани на паметника на "Цар Освободител" палатков лагер пък са организирани две подписки. Едната е за задължително средно образование, която има 750 подписа, а другата, която е за промени в Изборния кодекс – 3 500 подписа.

Парламентът събра от раз кворум при първото си заседание за седмицата. 122 народни представители се регистрираха в пленарна зала в началото на днешното заседание. Депутатите от “Атака“ бяха в НС, но лидерът на партията Волен Сидеров отсъства от пленарна зала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
9
 
! Отговори
Croki_Gena преди 10 години
до 104 - не разбрах - ти за свобода ли се бориш или за съвършенствоаман от философи - като отидеш на запад да бачкаш, нямаш време да философстваш - има само яко бачкане-по 16 часа на ден - тука нагъваш торта с кифтета и пиеш кафе пред парламента по цял ден и протестираш за демокрация - жъ омра от смех
78
10
 
18
 
! Отговори
Тодор преди 10 години
До защитниците на протеста. Хайде като сте толкова умни и с неограничено мислене, измислете едно, поне е дно нещо, което искате да се промени. Нищо такова вече месец не е измислено. С празни приказки "ИСкаме промяна", нищо няма да стане, кажете как, какво, иначе си оставате едни ограничени празнодумци, които губят времето на останалите.
77
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тея като ги гледам са две млади меринджеЙки
76
12
 
23
 
! Отговори
рибки,рибки преди 10 години
Снимката е явно манипулативна, поставена умишлено или от глупост, но като чета повечето коментари, целта й е постигната. Недостойно е, не познавате тези момичета.
75
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ще протестират , какво друго да правят мазните *** , като няма кой да ги напърца
74
11
 
16
 
! Отговори
Croki_Gena преди 10 години
много хубава снимка на протестиращите - тия двечките могат да изкарат и 10 дена на кафе и вода..
73
9
 
14
 
! Отговори
А на бас преди 10 години
А на бас, че тези девици си слагат по 20 бучки захар в кафето, изяждат по една торта към кафето и си говорят само за отслабване!
72
8
 
7
 
! Отговори
до Тодор преди 10 години
това, че има хора, които не работят, могат да си позволят да отидат пред парламента и да изкажат мнението си е похвално. А колкото до теб, че не си успял да минеш по заобиколен път за работицата си, говори за ограниченото ти мислене.
71
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По какво се различават двата протеста, против и за правителството. Първите протестират, защото искат прозрачно и честно управление, вторите защото са доволни, че са вдигнати майчинските, а тока е намалял с 5%. Аз съм за първите. Иначе завинаги ще си останем дребни душици, дребни. Нека се ръководим от казаното от Яне Сандански, Робът се бори за свобода, свободният за съвършенство.
70
1
 
8
 
! Отговори
наистина жалко преди 10 години
Колко е жалко да чета коментарите на "политиците " от форума...добре,че абсолютно нищо не зависи от вас...докато не се смени цялата политическа система в България,няма оправия..срам за цяла европа и за целия свят е това..комунисти,сини,зелени,пепитени...няма разлика,всички са алчни,това е болна държава..само времето евентуално може да я излекува..някога децата ни ще учат за срамното време за страната ни и ще се чудят възможно ли е изобщо всеки да плюе по ближния си,докато шепа вандали ги ограбва
69
5
 
6
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Ако изборите бяха днес, партията би получила 20% от гласовете, а ГЕРБ - 18%. ДПС би взело 7.4%. Голям е сривът при "Атака", която губи подкрепа и вече събира само 2.5% от гласовете. Най-близо до влизане в парламента отново би било "Движение България на гражданите" с 3.4% и НФСБ - 2.8%. Засега е се наблюдава увеличаване на подкрепата към десните партии - освен че партията на Меглена Кунева запазва подкрепата отпреди изборите, ДСБ би взела 1.9%, а СДС - 0.9
68
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Двете момичета подменят ценностите на протеста!От пиене на кафенце и пушене на цигарки сутрин,сега протестът се превърна в отмора след обилно ядене на шкембе чорба и свински джулани!!! Кафеняците вдигат оборота на околните кафета!! Похвално!!
67
1
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
О, то всъщност Велито Дърева направи вече, това отдавна си ви е в стилистиката
66
6
 
16
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Довечера застъпвам втора смяна и ще протестирам на ракия и салата пред парламента.
65
5
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
БУДА, след класовата борба, обвиненията в реститутсво, рентиерство, заплахата за етническия мир, заплахата за социалния мир, сега и на външен вид ли ще правите разделение, експертче?
64
13
 
14
 
! Отговори
Тодор преди 10 години
*** прости, време е жандармерията да излезе и да ги омете. Не може 5000 човека да тормозят двумилионен град всеки ден. За пореден път едвам стигнах на работа, а като ги гледам тия са безработни, демек аз работя и за тях. Стига толкова!!!!!!!!!!!!!
63
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В музея на социалистическото изкуство -Бойко Борисов и Вежди Рашидов откриват Музея на социалистическото изкуство, след което разглеждат експонатите. ББ коментира: Тази статуя на Ленин е 32 тона, тази звезда я свалихме от Партийния дом, това е портрет на Тато, а това е картина от социалистическия реализъм - мутра и клошар. Уредничката на музея: Това е огледало, г-н Борисов.
62
2
 
16
 
! Отговори
Правилно! преди 10 години
Правилно! Протестиращите не са само безработни, ходят на протести преди, по време и след работа...
61
7
 
8
 
! Отговори
Каца ЛОЙ ! преди 10 години
Грух... грух... грух.... предаде богу дух !!! мууаххахахах
60
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
безделници