Чиновничка взела 90 000 лева бонус за година

"Това са три пъти депутатска заплата за година", сметна Мутафчиев
Обновена: 8 юли 2013 18:04 | 8 юли 2013 16:46, Камелия Цветанова
70
Чиновничка взела 90 000 лева бонус за година
Депутатът от БСП Петър Мутафчиев. Снимка: Булфото, архив

Допълнителни възнаграждения в размер на 90 000 лева за 2012 година е получила Емилия Фачева, директор на дирекция „Концесии и контрол върху дейността на търговските дружества и държавните предприятия” в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Това каза в Пловдив депутатът от Коалиция за България Петър Мутафчиев, цитиран от „Фокус“.

Той уточни, че действително има практики в министерството за участие в комисии да се получават допълнителни възнаграждения, но „все пак това са много пари“.

„Това е три пъти депутатска заплата за една година“, пресметна Мутафчиев.

Възможно е Фачева да е участвала в много комисии, но все пак това е недопустимо, коментира той и добави, че ще изиска допълнителна информация по случая.

Депутатът от БСП каза още, че концесията на Централната жп гара в Пловдив не защитава държавните интереси.

Според него бутането на бившата транспортна болница е направено в нарушение на договора, тъй като по думите те са актив на НКЖИ и не са изключени от баланса му. В тази връзка Петър Мутафчиев е задал актуален въпрос на министъра на транспорта, предаде БТА.

Концесията е подписана в кратки срокове от отиващото си правителство на ГЕРБ и не е съобразена нито с НКЖИ, нито с община Пловдив, нито с избрания с конкурс проект за реконструкция на жп гарата и на гаровото пространство, твърди Мутафчиев. По думите му изграждането на автогара, когато в съседство има две действащи е нецелесъобразно. Като абсурдна посочи той и стойността на договора - 11 милиона лева за 35 години е около 70 000 лева месечно.

В подписания договор са залегнали строеж на автогара, хотел, търговски сгради, но едва на четвъртата година е
предвиден ремонт на приемното здание, подчерта депутатът.

Условията на концесията "отварят вратички на концесионера да "извива ръцете" както на НКЖИ, така и на БДЖ, която експлоатира гарата и които ще предоставят услугата, включително и да им вдига наемите.

Петър Мутафчиев обяви, че ще иска пълна проверка на подготовката на концесионния договор, което включва дали е спазен интересът на държавата и ще настоява да се търси отговорност от лицата, допуснали нарушаването на договора. Ако се докаже, че договорът е нарушен, концесията трябва да бъда прекратена, допълни депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
4
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
крала "законно "народни пари , да ги даде по болници .
61
2
 
10
 
! Отговори
Maks преди 10 години
Проблема не е в това ,че ги е взела , а каква работа е свършила . Измерено ли е свършеното с някакви показатели и на тази база бонус или просто така .
60
4
 
17
 
! Отговори
ПЕТКОВ -СТАРА ЗАГОРА преди 10 години
Не съм Бесепар, но този човек беше най-добрия директор в гр. Първомай и най-успешния министър на транспорта. Незнайно защо к.етени коментират против него без да го познават за човек който разобличава далаверите на Бойко и обкръжение от корумпирани министри въобразили си, че държавата е тяхна. ГОСПОДИН МУТАФЧИЕВ НАПРЕД И БЕЗ КОМПРОМИСИ !
59
8
 
7
 
! Отговори
Х преди 10 години
ТЯ Е ГЛЕДАЛА ОТ ТАКИВА КАТО МУТАФЧИЕВ,НО ТОЙ НЕ ИСКА ДА КРАДАТ ПО-ВЕЧЕ ОТ НЕГО.САМО БОГОИЗБРАНИТЕ МОГАТ ДА КРАДАТ.
58
1
 
10
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
Колкото повече скача народа по площадите, толкова повече пари има за бонуси.
57
0
 
8
 
! Отговори
mezimen преди 10 години
nqmali da se zadavqt sas tezi bonosi samo zatvor no nqma koi vsicko v bg e sas glavata na dolo
56
0
 
12
 
! Отговори
Mike преди 10 години
КАК НЕ ЗАДАВИ ДАНО.
55
6
 
8
 
! Отговори
на дядо ви патрахила преди 10 години
Само вижте свитите устнички.........и острите очички !
54
1
 
14
 
! Отговори
стефанова преди 10 години
Протестът трябва да е хасочен срещу тези министерствая които си раздават безумно високи бонуси срещу никаква работая независимо кое правителство е на власт- те си остават!
53
0
 
14
 
! Отговори
ИВАН преди 10 години
КАКТО ТРЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДАТ СТАНДАРТИ ЗА ХРАНИТЕЛНИТЕ ПРОДУКТИ,ТАКА ДА СЕ СПУСНАТ И ЩАТНИ ТАБЛИЦИ С МАКСИМАЛНИ ЗАПЛАТИ. КАТО ПРИМЕР . ДЕПУТАТИ 3000 ЛВ. И ОТ ТАМ НАДОЛУ ПО РАНГ ОСТАНАЛИТЕ.
52
1
 
30
 
! Отговори
Наглеци и некадърниц преди 10 години
Към форума: Обърнете внимание, става въпрос за "директор на Дирекция"! Експертите по времето на ГЕРБ до 2012 г. бяха със заплати: старши експерт - 450 лева; младши експерт - 350 лева, осем часа на бюрото и винаги под ръка на тъпите директори и началници. В крайна сметка в министерствата няма вече читави експерти, но директорите и началниците са там, несменяеми! Ето затова ще бъдем на този хал! Да се закрият всички министерства! Законите, които пишат "експертите" само пречат! Некадърници!
51
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали имаше закон за бонусите или той важи само за общите работници
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
malko sa. da be6e vzela pove4e.
49
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е сега разбрахте ли че администрацията от министерства агенции и общини си защитава правата на протеста - и не я еня че ония дето наистина бачкат седят гладни щото са сниска производителност на трудаи понеже ще има много нахалници дето ще се плюнчат за нормолните държави- като ми покажете една нормална държава в която чиновниците са с най-големи заплатиаз ще дойда на протестае сега това е принцип в изостанали обикнавено арабски азиатски или африкански държавии да ви пикам на "нтелигентите"
48
0
 
29
 
! Отговори
Богата държава преди 10 години
ГЕРБ толкова са крали че не е останало и за другине.Трябва да имаме богата държава, 23г се източва и пак ива.
47
1
 
14
 
! Отговори
су35 преди 10 години
Този на снимката има над 200 автомобила които работят из цяла Европа.Има хотел "ЧАИРА"с гаражи, намираш се на околовръстния път на Пловдив.И това му е третия мандат като депутат.
46
9
 
6
 
! Отговори
pet преди 10 години
Ами щом си ги е заслужила жената, защо да не ги вземе?На вас ако ви ги дадат няма ли да ги вземете?
45
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е много тъпо сравнение с депутатска заплата. Ами тя нищо да не е правила цялата година, пак ще е свършила повече работа от един депутат.
44
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Незабавно да ги върне! Нали няма пари в държавата? Безсрамници!
43
0
 
25
 
! Отговори
sergei преди 10 години
Срамота. Нагли крадци