БСП търси МВР заради съоръжения по "Тракия"

Димчо Михалевски иска подкрепа от вътрешния министър
85
БСП търси МВР заради съоръжения по "Тракия"
Димчо Михалевски. Снимка: Булфото, архив

Депутатът от БСП Димчо Михалевски поиска съдействие от министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев след премахването на сигнализационните съоръжения по АМ „Тракия“ от представители на ГЕРБ. Това  съобщиха от пресцентъра на БСП.

Група народни представители от ГЕРБ в лицето на Димитър Бойчев и Иван Вълков, Семир Хусеин Абу Мелих, бившия областен управител на Бургас Константин Гребенаров, кметовете на градовете Царево и Поморие – Георги Лапчев и Иван Алексиев са нарушили законите за Движение по пътищата и устройството на територията, като без санкция нито от строителя, нито от възложителя в лицето на държавата, са съдействали за премахване сигнализационните съоръжения и знаци за отклонение на движението на АМ „Тракия“ от пътен възел Зимница до пътен възел Карнобат.

Областният управител на Бургас Павел Маринов се е обърнал с молба към директора на областна дирекция на МВР в Бургас Павел Димитров за осигуряване на охрана на сигнализационните съоръжения до окончателното приемане и пускане на движението по аутобана.

Охрана обаче му е била отказана. Това  е причината Димчо Михалевски да се обърне към министъра на вътрешните работи и вицепремиер Цветлин Йовчев за съдействие да бъдат спазени законите на страната, уточняват от БСП.

Днешните действия на представители на ПП ГЕРБ, които са премахнали сигнализационните знаци на АМ Тракия, са неприемливи от обществена гледна точка. Това заяви междувременно пред БНР народният представител от КБ Димчо Михалевски.

Направихме всичко възможно за петък да бъде готова магистралата, в понеделник беше подписан Акт 15, късно вчера бе подписан Акт 16 с незначителни забележки, които беше необходимо днес и утре до обяд със съдействието на Пътна полиция да бъдат отстранени, да бъде издадено решението за ползване от Дирекция национален строителен контрол в неделя, така че понеделник магистралата да бъде ползвана", обясни Михалевски. Той бе категоричен, че нито един час не е бил загубен. Пиарът, който се опитаха да направят от ГЕРБ, е изключително неподходящ", каза още народният представител.

Той да благодари на всички строители и професионалисти, всички хора, които през последните 40 години са дали сърце, ум и професионализъм и са направили възможното да я има АМ Тракия.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
4
 
! Отговори
versaux преди 10 години
Тези *** *** си въобразяват, че разбират от всичко и могат да коментират всичко. Този *** на снимката да вземе да прочете ЗУТ и наредбите към него ( бая ще се озори) и да види, че Протокол акт 16 е документа с който обектът се предава за редовна експлоатация. Бах ги у мръсните комунисти.....
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само се чудя, въпросните лица, премахнали съоръжения и очевидно проявили самоуправство, защо не ги мерят с аршина, с който мерят и онзи изтърваният от Карлуково с ксенофобските наклонности?
69
1
 
9
 
! Отговори
Dickinson преди 10 години
"Той да благодари на всички строители и професионалисти, всички хора, които през последните 40 години са дали сърце, ум и професионализъм и са направили възможното да я има АМ Тракия." Само как звучи - 40 години строене на магистрала! Иска ми се сегашното управление да продължи развитието на инфраструктурата в България! А дано.... ама надали!
68
8
 
13
 
! Отговори
Ая преди 10 години
На нагляра Боко му е много мъка, че той няма да пререже лентичката. Орева и олигави всички медии.
67
20
 
18
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 10 години
Тези нагли герберасти трябва да бъдат бити като магарета, ами ако предизвикат катастрофа? По неоткрития участък още се движат машини, работници. Много чевръсти, големи активисти станаха, само и само шопът нагъл и *** да отиде на море!
66
15
 
20
 
! Отговори
1 преди 10 години
Автомагистрала Тракия е част от Трансевропейския транспортен коридор V. Изграждането й е приоритетен инфраструктурен проект с национално и международно значение. Общата дължина на проекта Доизграждане на автомагистрала Тракия лот 2, 3 и 4, е 115 км. Стойността на безвъзмездната финансова помощ е 699 648 287,32 лв. с ДДС. От тях от Кохезионен фонд на ЕС са 513 970 279,58 лв., а от бюджета - 185 678 007,61 лв.115 км за 4 години,а станишката бил построил 130 - КЪДЕ БЕ *** СЪВЕТСКИ ?
65
4
 
2
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
До Анонимен 67Честни, информирани, съвестни гражданино! Защо, след като знаеше за откраднатите 7 милиона, защо не сезира Прокуратурата за това? А сега пишеш непроверени и както мисля, неверни неща! Ако беше доблестен мъж, щеше да направиш всичко, за да бъде наказан престъпникът, а парите - върнати!Леле, какви загуби за народа ни, тръгнал да почива след тежък труд, а и за нашите скъпи задгранични гости, жадуващи за чистото ни море и безупречния сървис на брилянтния ни персонал за 2 дни!
64
14
 
28
 
! Отговори
Някой да обясни преди 10 години
Моля някой да обясни на експертите комунисти какво означава подписан АКТ 16.След като са го подписали, значи обекта е готов за експлоатация.Какво чакаме.....А ако има проблеми по обекта, защо го подписваме....
63
4
 
16
 
! Отговори
Пътник преди 10 години
За 36 години, колкото за 4 . Това е равносметката, но не в полза на крадците на народните и евро пари, а в полза на народа.
62
17
 
17
 
! Отговори
ТатоСталин преди 10 години
До всички които живеят в Булгаристания, света изобщо не знае къде се намирате и това ,че от 1989 г. Сме опитни мишки на англо-caксоните явно е гордост за анадолския тип политици управляващи страната.Слава на РУСИЯ.
61
10
 
18
 
! Отговори
akud преди 10 години
фзъбите новата престъпна тройна к00лиция ДПС, БСП И АТАКИЧКА
60
4
 
23
 
! Отговори
Ivan преди 10 години
докато има слепи и платени хора, които подкрепят бсп и герб без никаква мисъл, а само защото очакват някаква облага, няма да вървим напред. България не е бсп нито герб. Когато б.б. ни нарече лош материал и т.н., когато всеки говори за контрабандни канали на герб, да се оставяме объркани и платени хора да казват че герб са алтернатива. Нито бсп, нито герб ще ни извадят от блатото, всички задружно трябва да работим в тази посока
59
12
 
15
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До РАМБОРабмо, катастрофите ги правят некадърни шофьори, не пътищата.... Да не би всички да катастрофират по стария път? Само 10тина *** на година, които сега ще карат с 300 по магистралта...
58
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Диммооо, а га краде 7000000 лв. от "Водното огледало" и ги делнахте с любовницата ти Маргарита ни рива...а ся са правиш на "вода ненапита" !
57
19
 
41
 
! Отговори
РАМБО преди 10 години
ЕЙ ,*** ...ИМАТЕ КЪСМЕТ , ЧЕ НЕ Е ЗАГИНАЛ НИТО ЕДИН МОЙ РОДНИНА ПО ПЪТЯ ПРЕДИ ПЕТОЛЪЧКАТА ОТ 2005- 2009 Г. ЗАЩОТО ВИЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ *** ВМЕСТО ДА СТРОИТЕ МАГИСТРАЛАТА , ОКРАДОХТЕ ПАРИТЕ . ЩЯХ ДА ВИ СРУТЯ ЦЯЛОТО *** 20 ... МАМА ВИ Д* *** ...
56
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Остави го *** с 30 бр. мостове не водещи до нищо и нямаши път от двете страни. Надявам се да паднат и лично той да се забие в първата комбайна, пресякла магистралата. Калинка, дето беше без диплома, спря сумати кражби на европари. Тея и с дипломи не ги бива. И пак ще им спрат европарите. И не могат и да смятат... Най - малко били направили герб, най - некачествено било... Ами да излязат от село с колите и да пообоколят. После да си спомнят какво беше по пътищата преди 3 години...
55
2
 
9
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До shrek Глупаво човече, това са надлези за селскостопанските машини....
54
12
 
5
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
До У левоДругаря Шизеров на два пъти спаси правителството на другаря Тиквочев от вот на недоверие....
53
11
 
13
 
! Отговори
до 59 преди 10 години
нали сте демократи бе протестиращи ,ще си ляга кой когато си иска,ще гласува всеки за който си иска,а ти се опитай да напишеш повече от едно изречение,а що се отнася за лекарствата внимавай със злобата си,че може да не доживееш за хапчета...
52
23
 
9
 
! Отговори
до 52 и 53 преди 10 години
да ти кажа ,че другар се казва на някой с който членувате в една партия,а ти определено не си член на бсп така,че не използвай това обръщение,ама те на митингите да почнат да ви образоват и второ гласувай си за мутрата след като ти самия си такъв ,гласувай си за наглеца ,който търпим 13г.-неграмотен,некадърен,нагъл и устат,орева света с тази магистрала,а колко км. се направиха-така,че за днес ви стига ограмотяване,а що се отнася до съсипването на държавата е виновна алчна софия,вечно те най-умн