Протестиращите замениха кафето с банички и мляко

Мая Манолова се появи, побъбри с част от протестиращите и влезе в НС
17 юли 2013 09:32,
133
Протестиращите замениха кафето с банички и мляко
Банички на жълтите павета. Снимка: Булфото

Десетки души отново се събраха "На кафе" пред парламента. Движението в района остана отворено по време на протеста за разлика от предните пъти.

Хората отново са шумни, надуват свирки и държат български флагове. Този път освен кафе, пред парламента се раздаваше и... баница с кисело мляко.

Плакатите призоваваха за постоянна блокада на сградата с живи вериги.

Истинско вълнение сред хората предизвика идването на работа на червеното острие Мая Манолова.

Хората я наобиколиха и тя благоволи да поговори с тях. Една част от протестиращите бяха доста емоционални, докато други се опитваха да говорят спокойно с нея.

Нещо подобно на диалог все пак протичаше, докато не дойде младеж, който започна да призовава за граждански арест на зам.-председателя на парламента. Тогава Мая Манолова си тръгна и влезе в НС.

Днес протестиращите отново се бяха разделили на две групи – пред централния и служебния вход.

От страната към Националната художествена галерия обаче имаше едва 5-6 души, които не можаха да разпознаят голяма част от депутатите. Народните представители спокойно минаха покрай тях и отидоха на работа.

Има засилено полицейско присъствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
И ПРЕДИ И СЕГА преди 10 години
БСП И ГЕРБ СА ***!
93
2
 
3
 
! Отговори
Яна преди 10 години
Ми то само на кафе не се издържа,започнаха и да ги хранят защото разбраха,,Гладна мечка хоро не играе<<<Започна да прилича на ,,безплатна закуска в училищата,,Олигарсите са се бръкнали по надълбоко.
92
3
 
8
 
! Отговори
сам срещу себе си! преди 10 години
Наистина ли трябва да се протестира срещу корупцията и престъпността? Тогава всеки българин ще трябва да протестира сам срещу себе си!
91
3
 
7
 
! Отговори
Бай Махой преди 10 години
Алоуууу Шорош ли си къв си?!?!? Ако шъ праим карнавал да го праим ка си требе!!! Ай отпусни кесийката, купи и некое безплатно пилешко бутче за народа, стига с тия евтинии, кафе и баници, така с баници правителство на се сваля! Ей аман как па не срещнах един евреин да отпусне портфейла повечко, е го и тоя Едвин за една филия се стиска да си купи :)
90
7
 
6
 
! Отговори
Фенка преди 10 години
До "Мнозинство" и "Българин": Мишо (Шамара), ти ли си, бабе?... Довечера пак те чакаме на пилоните пред НДК! Всички твои фенове сме там и очакваме най-новото ти рап-парче, в прослава на Орешарски!... И ще те помоля отново да се подпишеш на подписката в подкрепа на кабинета, че там си се писал Биг Ша, а ние английски не знаем. Така че си пиши истинското име както е- Мишо Шамара, а ние в знак на солидарност ще ти изиграем най-новия си хип-хоп с патерици и ***!!!
89
7
 
7
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Какъв ГЕРБ -ГЕРБ ли са алтернативата?? И на кого - на БСП?!?Докато Бойко и Цецо са в политиката страната ще боледува! Тва е!
88
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дайте някаква сметка,да изпратя пари,че като гледам мацето..(пиша от турция).
87
5
 
13
 
! Отговори
Мнозинство преди 10 години
Нищо няма да постигнете, платени подметки! Мнозинството си е зад правителството а вие сте толкова дрогирани, че не осъзнавате какво правите ГРОБ ви манипулира, за да се задържи на власт и да не бъдат разобличени най-крупните им престъпления.... уви, няма да успеят!!! Г-н Орешарски работете съвестно да им извадите наяве далаверите и да ги опандизите, начело с изверга Борисов!!! Кармата ще ви застигне, нещастници ГЕРПедерски!!!
86
7
 
11
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Светът и България са зад вас министри!!! Работете спокойно за изкарването наяве на престъпните далавери на ГЕРПедерите!!!!
85
5
 
10
 
! Отговори
Искам и обяд преди 10 години
Ако усигурят и някакъв приличен обяд ще мина и аз да поседя там малко, да ме броят като "стачкуващ"!!! Искам прилично обедно меню, да има салатка, нещо на скара, може и българска национална кухня ... Каквото им е на душа :). Идвам със сигурност
84
5
 
7
 
! Отговори
ББ преди 10 години
Те световни институции признават правителството и действията му, само тук платените подметки на престъпната групировка ГЕРП крякат и врякат. Страх ви е гадове, но нищо не остава покрито и кирливите ви далавери ще бъдат изкарани наяве. Орешарски, зад теб е България - спокойно напред с промените!!!
83
6
 
12
 
! Отговори
Frontline преди 10 години
Сложете им еко тоалетни на тия ***, че скоро с тия кафета и банички ще направят мазало...***
82
5
 
9
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Всички лица от бележника ще бъдат извикани на разпит, зарече се зам.главният прокурор Борислав Сарафов. В записките изскочиха имена като Искра, Нона Карджова, Дойчинов... На 19 февруари е записано "ДЕКВР - да се изкарат хората от улиците" Припомняме, че на тази дата протестиращи срещу монополите влязоха в сблъсъци с полицията.
81
5
 
5
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Така е, трябва да се пазят парите на олигархията..! Бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев оглави Дирекция Сигурност в Българо-американската кредитна банка (БАКБ). Акционер и председател на Надзорния съвет на банката еЦветелина Бориславова. Протеста, алоооо, панимаеш???
80
4
 
13
 
! Отговори
Protopopov преди 10 години
С кафета, банички, мляко и кебапчета няма да стане скъпи столичани. *** ви облъчиха по ТВ, че сте някаква супер различна масовка. Интелигентна, успяваща и не знам още какви простотии и вие се вързахте. Протестите се измениха в разходки, веселби и танци. Така власт не се събаря, поне в историята го няма.
79
6
 
8
 
! Отговори
1212 преди 10 години
Депутатите на ГЕРБ напълниха Евксиноград17.07.2013 07:50 2 2603 Автор: VsekidenДелян Добрев, Деси Атанасова и бившият министър Миро Найденов се пекат на плажаДепутатите на ГЕРБ напълниха ЕвксиноградРезиденция "Евксиноград" впечатлява с уникалната си архитектура <p>Резиденция "Евксиноград" впечатлява с уникалната си архитектура</p> <p>Паркът на "Евксиноград"</p>ОЩЕ ПО ТЕМАТАПолитиците тънат в лукс на морето за 50 лева 2 07:50Политиците тънат в лукс на морето за 50 леваВместо да работят в парламента, депутатите от ГЕРБ се отдадоха на почивка преди о
78
2
 
2
 
! Отговори
HCDV! преди 10 години
До Kaleko AlekoТук съм мноооого съгласен с теб. Поведението на ДПС винаги е било двойствено и това в БСП го знаят ама не смеят да гъкнат. Спомни си изказването на Доган пред Избори 2009, което увеличи рязко процентите на ГЕРБ. Ами декларацията обявяваща възродителния процес за "етническо прочистване" не е ли доказателство за същото.Няма да се изненадам ако в следващия парламент ДПС се извърти на 180 градуса и подкрепи някоя дясна коалиция.
77
3
 
4
 
! Отговори
dragko преди 10 години
До като кафето и баничките не се заменят с камъни и дървета,правителството няма да падне!Нещастници!
76
4
 
1
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Г-н Анонимният,аз само казвам, че с неадекватните си действия г-н Станишев буквално съживи Борисов. Г-н Тиквата трябва да го черпи и то много. Това е истината, колкото и да не им харесва на Позитано. Г-н Местан "инструктира" г-н Станишев всеки ден, г-н Станишев стиска зъби и изпълнява, а г-н Банкя само седи отстрани и се хили.
75
0
 
3
 
! Отговори
Утре преди 10 години
Утре - омлет с бекон!