Бъдете предпазливи, тръгвайки за работа в чужбина, особено сезонна

МВнР предупреждава: Рисковите фактори в подобна ситуация са много
Обновена: 24 юли 2013 21:20 | 24 юли 2013 21:20, Елка Василева
0
Бъдете предпазливи, тръгвайки за работа в чужбина, особено сезонна
Снимка: архив, Reuters

Бъдете предпазливи, когато заминавате да работите в чужбина, особено когато става дума за сезонна работа, се посочва в съобщение до медиите от МВнР и Националната комисия за борба с трафика на хора.

Рисковите фактори в подобна ситуация са много - отивайки да берете боровинки в Швеция, често нямате предварително подсигурени условия на живот в регионите, в които се добиват плодовете, се отбелязва в съобщението.

В него се посочва, че много от хората пребивават в мизерия, спят на открито и не разполагат с минималното от първа необходимост. Животът им зависи от атмосферните условия и резултатите от реколтата на плодове, която всяка година може да бъде различна. Тази несигурност по отношение на добива и доходите, както и новите изисквания към прекупвачите на горски плодове в Швеция, които трябва да изкупуват плодовете единствено от лицензирани фирми, могат да поставят много български граждани в безизходица, извън дома им, без средства да се завърнат в родината си.

В съобщението, което е достъпно на сайта на МВнР, са дадени информация и съвети предвид на спецификата на този вид сезонна работа. Посочени са и телефонни номера на компетентни по темата национални институции, неправителствени организации, както и координати на дипломатически представителства на България в европейски държави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации