Наесен може да има още по-тежка протестна вълна

Президентът и омбудсманът се обединиха, че протестите у нас имат общ корен
1 авг 2013 16:44, Петя Славова
23
Наесен може да има още по-тежка протестна вълна
Росен Плевнелиев се срещна с Омбудсмана Константин Пенчев. Снимка: БТА

Актуалната политическа ситуация в страната и възможностите за преодоляване на кризата обсъдиха на среща президентът Росен Плевнелиев и омбудсманът Константин Пенчев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Двамата споделиха позицията, че трябва да се намери възможност за диалог и да се определят тези няколко приоритетни за нацията теми, по които е необходимо да бъде постигнато политическо съгласие.

Президентът и омбудсманът се обединиха около разбирането, че протестите в страната имат общ корен и това е дефицитът на справедливост.

Съществува реална опасност, ако на исканията на гражданите не бъде отговорено по никакъв начин, страната да бъде изправена пред още по-тежка протестна вълна още от началото на есента, беше подчертано още по време на разговора.

Омбудсманът подкрепи идеята на държавния глава да бъдат организирани на три дебата по въпросите на пазарната икономика, медийната среда и системата на правораздаване, като прие поканата на президента да участва в дискусиите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
демократис преди 10 години
След освобождението ни от робство, това е най-некадърният политик.държавен глава.Не се ли усеща,че е като приказката- царя е гол. Децата,се смеят на неговите шаблони думи,когато говори по дадени въпроси.
17
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
съмнително е ... но ще видим!
16
2
 
5
 
! Отговори
Не преди 10 години
Не обединител,а подстрекател. Жега,жега президенте. Огледай се,ослушай се и премини,но внимавай,че влака може да дерайлира.
15
2
 
7
 
! Отговори
регистрирах се преди 10 години
Верно ли, ***?
14
7
 
14
 
! Отговори
Глас Народен преди 10 години
Време е за импийчмънт на гербаджийския президент. Трябва да се проведат нови президентски избори, колкото се може по-скоро. Иначе тая лимонка ще продължава да подстрекава една малка групичка от тъмносини талибани и *** към нарушаване на обществения ред. Ще продължава да им дава фалшивата илюзия, че са някаква значителна част от народа. Трябва да се измете с голямата метла тоя "йес ман".
13
9
 
5
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
Ако съм на президента ще наложа вето!Да не забравяме че коалицията го предаде с изземването на власта му върху избора на Шеф на ДАНС,сега им пиперижи на г"за......
12
10
 
4
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
Ако съм на президента ще наложа вето!Да не забравяме че коалицията го предаде с изземването на власта му върху избора на Шеф на ДАНС,сега им пиперижи на г"за......
11
6
 
12
 
! Отговори
До Алекс: преди 10 години
И защо чак сега "адекватният" стана толкова активен, а?! Къде беше 4- години и някой чу ли му гласчето през това време, `щото причини не липсваха?! Или нещо взе да му става "горещо" от олигархическите разкрития, свързани пряко или косвено с него и обкръжението му?
10
4
 
14
 
! Отговори
jr преди 10 години
каза първата жена-президент на Република България
9
12
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
До Анонимен:Или си *** или си платен. 4000 се събраха Февруари защото им писна от сметките за тока все по абсурдните разходи пренос. Кристален спонтанен изблик на недоволство. 20 000 протестирха 3 седмици точно срещу кражбите на управленско равнище, корумпирана съдебна система и безочливо предаване на събитията. Дано да си платен щото ако това е нивото на средния избирател в БГ тая държава никога няма да се оправи.А Плевенлиев е един от малкото адекватни политици в българия.
8
7
 
11
 
! Отговори
Kosta преди 10 години
Едно е сигурно - на Росен не му пука за социалнослабите, протестиращите, майките, за никой от тази държава!! Ако му пукаше, първо нямаше да е Президент (безхарактерна пол. фигура) и второ досега щеше да е направил нещо за въпросната аудитория. Така, че нека не се заблуждаваме и да си мислим, че той е нашия спасител и радетел. Изпатихме си от такива през '91г...
7
6
 
8
 
! Отговори
Атлет преди 10 години
Президентът Плевнелиев, вместо да се опитва да си вдига рейтинга сега, може да се погрижи политическите партии да имат някакъв общ език и да спазват поне етиката в парламента. Като животни се държат там и той не взима никакво участие в диалозите. Може да се опита поне да облекчи нещата и да не гледаме толкова простотия.
6
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президента Офшорски да не се е решил най-накрая и той да излезе да протестира пред Народното събрание?
5
7
 
9
 
! Отговори
don baston преди 10 години
И кой е този общ корен - кръга Капитал, който плаща на сума хора всеки ден, а президентът като една пастирка не спира да удря по едно рамо всеки път щом протестите затихнат. Разочарована съм и от Пенчев, който щеше да бъде гарант за нашите искания още на предните протести, това случи ли се?! Явно и той го играе с отбора на олигарсите, нали щеше да работи за диалог?!
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сетихме се вече че и медийната среда у нас нещо не бива.От кога г-н президент медиите у нас са всичко друго но не и честни?Може би от когато най-голямата медийна група начело с Ц.Василев и основния рекламодател Гергов не са с вас а срещу вас.Когато се ползвахте с пълния медиен комфорт вие и вашата партия честни ли бяха медиите?ТОЧНО СРЕЩУ ТАЗИ СИМБИОЗА МЕДИИ-ВЛАСТ СКОЧИХА 300000 В ЦЯЛА бЪЛГАРИЯ през февруари,срещу които сега пращате 10000 умни и красиви софиянци.Едно куче като го научиш да яде..
3
7
 
7
 
! Отговори
54 преди 10 години
Ами, то се видя, че те от демократични методи не разбират, имат навик с бой да си ходят. Няма да останат разочаровани
2
9
 
15
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Мишката във плевня цър-цър-църка!Котка препикала Гербер мър-мър-мърка!*** ял филия с мас и хър-хър-хърка!Роската пред микрофона не обърка!
1
23
 
20
 
! Отговори
55 преди 10 години
Прав е президентъ, един от малкото адекватни политици в момента.

Спонсорирани публикации