Сашо Диков си тръгва от Канал 3

Затъваме в журналистическо блато, каза Стажанта
Обновена: 2 авг 2013 22:29 | 2 авг 2013 14:14,
139
Сашо Диков си тръгва от Канал 3
Сашо Диков Снимка: БТА

След 15 години работа в "Канал 3" Сашо Диков обяви, че напуска телевизията. Програмният директор на медията си тръгва заради грубо нарушаване на договорките с новите собственици "Медийна инвестиционна организация" АД, които придобиха медията преди около месец и половина. 

На пресконференция в БТА Диков обясни, че единственото му условие да остане начело на кабелната телевизия е било тя да запази свободата и независимостта си. 

"Уволнението на репортера Петя Петрова стана зад гърба ми, без никой да ме информира и да се допита до мен", заяви Диков. Преди няколко дни новите собственици на телевизията уволниха журналистката с мотива, че е отразила протест пред земеделското министерство, без да е потърсила гледната точка на другата страна.

По думите на Диков обаче ведомството е било потърсено за коментар, но такъв не е получен.

Това, че била "човек на Бойко Борисов" и прокарвала неговите интереси, бил друг упрек на новите собственици към Петрова.

Според мен няма нищо лошо да се дава информация от "първа ръка" за нередности и далавери, коментира Диков.

"Който и да беше уволнен по този начин, щях да постъпя така, както постъпвам сега", отсече Сашо Диков и допълни, че отстраняването на човек от "Канал 3" по професионални причини би следвало да бъде решавано от самия него. 

Той посочи, че след като е решил да напусне телевизията, е имал разговори с Мария Опренова - основен акционер в "Медийна инвестиционна организация" АД, с различни предложения, за да остане.

Едно от тях беше доста екзотично - да остана като програмен директор, но да бъде назначен главен редактор, който сам да определя какво ще се снима и излъчва, без да е под мое подчинение, обясни Сашо Диков.

Ясно е, че все по-трудно една медия може да се издържа от честна и професионална журналистика. Такава журналистика създава проблеми на собствениците си, отблъсква рекламодатели, а и не е особено интересна за аудиторията, коментира Сашо Диков. 

Липсата на пари в медиите и все по-голямата зависимост от държавната реклама превръща България в журналистическо блато, в което трудно се вижда кой на кой Господ се кланя, заяви още журналистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още по темата: Канал 3сашо диков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сашо първо беше с Алексей Петров Трактора,после се обърна в подкрепа на Тиквата от Банкя
64
7
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Един от...първите политици,който...нарита Дикофф е Доган.Помня преди 4-5 години,на предпоследните парламентарни избори,Дикофф в НДК тръгна след пресконференцията на ДПС,след Доганя,като излизаше и започна да му пробутва...провокативните си...въпроси.Доган,който обикновено запазва спокойствие,този път се...спря,измери Дикофф с поглед и му каза: Ти бе ***,къде си тръгнал без да те...канят и какъв #*** чакаш от мен.Дикофф се...сепна,спря се,остана с отворена уста и така си...остана.
63
5
 
22
 
! Отговори
234 преди 10 години
Те СКАТ се продадоха, че тоя ли няма ... Изобщо вече се питам останаха ли изобщо идеалисти в БГ? Всичко живо ламти за власт и пари.
62
16
 
2
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
Диков, от ТВ7 ли те викнаха?
61
26
 
17
 
! Отговори
не на мен тия преди 10 години
Вече и децата разбрха ,че нова герберастия, тъй де телевизия е собственост на Боко Тиквуня , а Сашо получава предаване ...точно там Сашо се продаде на Боко и това аз като дългогодишен негов зрител и фен не мога да му простя...
60
19
 
8
 
! Отговори
www преди 10 години
@65Опитайте се да проверите новия собственик на Канал 3. Това е структура спечелила десетки милиони левове от държавни поръчки само през последните 2-3 години. Да, това са комунисти, както и другите, сегашните на Орешарски и Ко. Но специално тези комунисти, закупили преди няколко седмици Канал 3, са на Бойко Методиев Борисов.
59
7
 
12
 
! Отговори
Волен-Психопат преди 10 години
Ех Саше саше Петя бомбастичната ти изяде нафаката,сега тя идва в канал 3 на твоето място ха ха ха
58
16
 
10
 
! Отговори
B.B. преди 10 години
Всички поддръжници на Б.Б.и на ГЕРБ трябва да влязат в затвора за мошенничество.Както той се изразява няма човек който не е прегрешил а ако не е все ще му измислят нещо след като се заяжда с него и с ГЕРБ.Сашо Диков иска свобода да рекетира който си иска . Който си плаща за него критика няма.Хем пари от телевизията хем от рекет.
57
8
 
6
 
! Отговори
varg преди 10 години
Както обещах платените медии ще си платят.
56
17
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Добро утро Саше, са просветна ли ти вече що е то комунизъм и неговите уродливи израстаци ? или още не , а вие плювачи дето не долюбвате ГЕРБ сте жалки лумпенизирани червени мекерета . Гарантирано от вас самите .
55
13
 
34
 
! Отговори
angelov99 преди 10 години
ЖАЛКО ЗА КАНАЛ 3 . ЗАГУБИ КАДЪРНИ И ОБЕКТИВНИ ЖУРНАЛИСТИ ,КОЙТО ТЪРСЕХА ИСТИНАТА ПО ВСЯКЪКЪВ НАЧИН .ЯСНО ЧЕ НОВИТЕ СОБСТЕНИЦИ СА ПОНЯКЪКЪВ НАЧИН ЗАВИСИМИ ОТ ТРИГЛАВАТА ЛАМЯ .ЧЕСТ МУ ПРАВИ НА ДИКОВ ЧЕ НЕ СЕ ОГЪНА КАТО НЯКОИ ДУДУЦИ, БЛЪСКОВЦИ ИДРУГИ ГЕРОИ ОТ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКАТА ГИЛДИЯ.
54
13
 
41
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Така както рейтинга на тв7 се срина тотално след издънките на Бареков,така ще стане и с канал3,но не това е важното! Страшното е,че това правителство и тази власт вече подчиняват малкото останали независими медии на техните интереси,налагат полицейски терор ,теглят заеми на наш гръб и какво ли още не и ако не бяхме страна членка на ЕС.сигурно за политически виц щяха на ни разстрелват на площадите за назидание.Колкото до С.Диков за него медия винаги ще се намери стига да остане независим!
53
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
toia ne nikakwa zurnalist, kupuwat go ogirhite i politizi i sluzi na tiax
52
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Герберска ***...........Говори с факти,не от Бойко е взел пари Сашо,от Барак Обама лично взе и от президента на Египет в 3 офшорки авоари,за това продаде телевизията-лееха му се реки от пари,всички от продажната *** в правителствотто фо обожаваха,писна му да кибичи на протестите в тая жега,прибра парите и отива на моренце,заедно с 4 фолк певици!Май съм по достоверен от теб!
51
14
 
8
 
! Отговори
Сашко преди 10 години
Дъ..,Дъ,Продадох Канал 3 на Дъ..,дъ Борисов и затова Дъ.дъ,.Напуснах Канал 3
50
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сашо доста години създаваше впечатление на честен и принципен журналист. Наистина не цепеше басма никому, беше симпатичен и уважаван. Но,изведнъж- Сашо Диков се оказа в ролята на Курвалезич. Същата,която много пъти бе правил на пух и прах.И изведнъж Сашо с одеждите на медийна ***.Не устоя, продаде се като най -долна k *рва и то на тия, на които бе трън в очите. Тиквата и Цвинокио го купиха. Днес на този уважаван в миналото журналист не мога да гледам,поне аз,по друг начин, освен като на
49
3
 
16
 
! Отговори
az преди 10 години
Е той нали работи в Нова Телевизия? Даже се чудих как е програмен на Канал 3 , а води предаване в Нова...
48
25
 
19
 
! Отговори
Герберска подлога преди 10 години
Не може да сте толкова ***...Първо сашо се продаде на алексей петров а преди последните избори взе много пари от герб за да им предава всички предисборни митинги а сега и тъпите протести предава по цял ден.
47
12
 
16
 
! Отговори
555 преди 10 години
браво най после тоя измислен журналист който го е направил браво
46
26
 
28
 
! Отговори
DOLU GERB ! преди 10 години
Сашо Диков СЕ ПРОДАДЕ на Боко Тиквата и герб ! канал3 = герб тв , затова спрях да го гледам !