Съкращенията на миньори продължават, алармира КНСБ

Ако това не спре, излизаме на протест, канят се работниците
Обновена: 17 авг 2013 15:01 | 17 авг 2013 15:01,
39
Съкращенията на миньори продължават, алармира КНСБ
Снимка: Bulgaria on Air
Продължават съкращенията на миньори в почти всички мини в страната. За това алармира в ефира на Bulgaria on Air председателят на миньорската федерация към КНСБ Валентин Вълчев.

Синдикатите предупредиха, че ако не спре освобождаването на работници и не се увеличи още веднъж цената на лигнитните въглища, миньорите ще излязат на протест.

Само преди два дни министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев утвърди промяна на продажната цена на добиваните в „Мини Марица-изток“ ЕАД лигнитни въглища, предназначени за производство на електроенергия.

От 1 септември цената на въглищата ще бъде 75 лв. за тон условно гориво. Досега тя беше 71,5 лева. Минималното увеличение е стъпка в правилната посока, коментира Вълчев.

От бранша обаче продължават да настояват до края на тази година или най-късно през следващата цената да се увеличи отново, така че до края на 2014 година да стигне пазарната стойност от 100-104 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
5
 
! Отговори
милчо преди 10 години
Хора хайде на улиците. Защо вдигат цената на въглищата, което ще доведе до вдигане на цената на тока? Вдигат я за да може да има много пари за много далавери в рудниците. Заплатите на 2000 човека ли са важни или цената на тока на 6000000 българи? Вдигаме цената за да си купи шефа стол от 24 000 лева за секретарката какъвто случай имаше преди 2-3 години.
34
0
 
5
 
! Отговори
хидко преди 10 години
КНСБ да не се правят на ощипани госпожици! Писах им с предложение за разрешаване на проблема с работата в мините, но явно това не ги интересува и не ми отговориха. Поне от кумова срама да бяха се инртересували, но не. Е, ако интересът им е да протестират вместо да помогнат реално на хората - работата е ясна. Не мога да разбера обаче как протестът ще им помогне като няма поръчки? Сигурно знаят някакъв таен начин и скоро ще го разберем. Пък ако ми пишат. може и наистина да се промени нещо за добро
33
1
 
3
 
! Отговори
666 преди 10 години
mlad socialist e nekuv izvraten 6izofreniktr da se otvorqt konclagerite za takiva kato tebe
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До млад социалистГосподине,незная колко сме страхливи и колко сме нагли,но едно само ще ти кажа-зад измислени имена и профили се крият само страхливците
31
0
 
6
 
! Отговори
Баба Генка преди 10 години
Блажите ли, идиотчета?
30
16
 
7
 
! Отговори
за бакиите преди 10 години
Аве тука само герберасти има съсипаха де що бизнес имаше и сега подскачат че никой не може да им оправи бакиите при това за месец.Маймуни отровни промихте мозъците на сума хора, а останалите от страх за насъщния не обелват дума.Отивайте да си гледате басфор ТВ и си лягайте да си почине единствената ви мозъчна клетка.
29
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БобАбе пич,как се откриват 250 000 работни места за 2месеца и половина?Ти ще вземеш да искаш жените да раждат още на втория месец,за да се увеличи населението в България?Личи си че си *** на косматия *** на Тиквуня,само такива *** като тебе могат да пишат подобни простотии,че на всичко отгоре и да си вярват!
28
5
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
До млад социалистБоклуко мръсен, знаеш ли при какви условия работят миньорите за 500 лева заплата?! Влизат на 500 метра под повърхността и всяка секунда от 8-те часа са рискови! Но трябва да хранят семейства и нямат избор! Често мините са единствените предприятия в района, в който живеят! Ти си абсолютно неориентиран и недей да се изказваш по тази тема! А затварянето на една мина понякога отнема години, защото мината не е сграда, на която да врътнеш ключа! На всичкото отгоре си и неграмотен!
27
4
 
25
 
! Отговори
Боб преди 10 години
Абе, не трябваше ли да открият 250 000 места? Или те така ги откриват, първо уволняват 300 000 човека после назначават 250 000. То и със заема е същото май. Трябват им 150 мил пък вземат 1 ккк.
26
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Знаете ли защо синдикатите само плашат но нищо не правят, а се договарят със всяко едно правителство? Защото иначе отдавна трябваше половината от мариците да бъдат съкратени, че да падне себестойността на въглищата. Останалите подземни мини - каквото направи Тачър през осемдесетте години
25
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Жалко е,че вчера в защита на правителството бяха докарани хора,които хабер си нямат,за какво е тази екскурзия!Но още по-жалко е,че зад останалите протестиращи прозират гадните намерения на Боко-доносника,престъпника,основателя на СИК,мутренските групировки,гробокопача на България,дъртия комунист,необразования и вечно реващ срещу всичко и всички,страхуващият се от тъмното си минало сатрапБоко Тиквуня!
24
26
 
9
 
! Отговори
млад социалист преди 10 години
Не стига че миньорите са нагли и страхливи, но и постоянно искат високи заплати?!Радвайте се, че поне имате работа!Излишно е да плашите и да се заканвате?!Най-добре е правителството да затвори губещите мини.
23
0
 
4
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
До ИванЧе той се е учил в Сорбоната....
22
0
 
5
 
! Отговори
5f5 преди 10 години
До ИванЧе той се е учил в Сорбоната....
21
3
 
28
 
! Отговори
СЕЛЯНКА преди 10 години
Миньорите хич да не се надяват на синдикатите ,ами да хващат кирките и в София.Вчера докараха смрадливите *** от селата и неграмотни хора с години живеещи на социални помощи защото парите гласувани за заем и бюджета ще отидат за тях ,разбира се ще има за Местанчо ,съселанчо и наши хора,а вие миньорите,аз и децата ни ще плащаме като улави докато сме живи на *** в тази бедна и истрадала държавица.
20
1
 
19
 
! Отговори
Иван преди 10 години
7 Август, 2013В непрекъснат диалог съм със синдикатите. Поех ангажимент към българските миньори, на които принциИ чепал е Министерството на икономиката и енергетиката, че няма да има съкращения. В момента се натоварват мощностите, вече виждаме, че изнасяме повече електроенергия. Това означава, че и миньорите имат работа, а допреди месец и половина бяха притеснени, че не са достатъчно натоварени, казва в интервю за "Стандарт" министър Драгомир СтойневСтойнев много бързо се научи да лъже......
19
0
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Ще спре,ще спре,ама друг път
18
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Съкращенията на миньори продължават, алармират ат КНСБ". То освен да алармират и те и "Подкрепа" друго нищо не правят. Пардон: обират парите на членската си маса, за да живеят в разкош, без да работят. Но, както е казал народа за лудия и баницата, виновни са единствено хората. Тези разбира се, които плащат членски внос. Аз от 24 ч. не съм плащал и няма да плащам. Не ми трябва да хрантутя Тренчев и другите *** като него. Не ми трябват синдикати като нашите, българските.
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
който гласувал гласувал, сега ще траете наведени мин 4 години, мали сме пазарна икономика, какви са тия държавно определени цени , нашата фирма как се съобразява с конкуренцията при определяне на цена
16
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
синдикат ли?че те кой са защитили досега?Когато незаслужено имаше масови уволнения в институциите от 2009 насам къде бяха?