Сугарев: "Три гладни стачки са достатъчни за един живот"

СДС и ДСБ да се саморазпуснат и да създадат нещо качествено, иска поетът
24 авг 2013 09:44, Петя Славова
126
Сугарев: "Три гладни стачки са достатъчни за един живот"
Едвин Сугарев. Снимка: Булфото

"Три гладни стачки са достатъчни за един живот", казва в интервю за "24 часа" Едвин Сугарев, общественик и знаков политик от прехода, бивш заместник-председател на СДС.

Както и Dnes.bg писа, поетът обяви гладна стачка в знак на протест срещу кабината "Орешарски". Сугарев започна да гладува на 26 юни и изкара без храна 22 дни. "Ситуацията у нас последните 3 месеца е изключително кризисна. Сега е и шансът да се скъса със силите, които ни дърпаха назад, които извратиха прехода. Като се видя, че се ражда гражданско общество, нов тип солидарност, реших, че е нужен жест, че определени граници на търпимостта са преминати и че връщане назад няма", заявява Сугарев.

Според него най-доброто е СДС и ДСБ да се саморазпуснат и да създадат нещо качествено ново. С нови хора и език, с диалог с гражданите. Би трябвало по някакъв начин да се стигне до съгласие, колкото и крехко да е то, с ГЕРБ. Реформаторите да се вслушат в гласа на разума и ще разберат, че принципът сега е отстраняване на тройната коалиция от властта.

Сугарев бе захранен венозно на 17 юли. Лекари вливаха водни и солени разтвори, които да го стабилизират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
9
 
22
 
! Отговори
Виктор преди 10 години
Шарлатанин!!! Защо не продължи да гладува? Гаден шарлатанин? А да сте чели нещо от този самозванец?
81
10
 
23
 
! Отговори
мммммммммм-да преди 10 години
смотан изнудвач
80
8
 
21
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Луд ***. Жалко, че пропадна толкова много като човек. Навремето много го уважавах. Сега е една човешка и душевна ***.
79
5
 
21
 
! Отговори
Кирчо преди 10 години
Сугарев, стига си "гладувал", ами започвай да работиш по договора към Фонд "Научни Изследвания" - нали Сергей Игнатов и Рангел Гюров ти дадоха парички на последната (измамническа) сесия през 2012! Каква научна дейност ще отчетеш, Сугарев, а?
78
8
 
15
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
поет? обикновенна метреса на боко тиквата и пророка му цв.цв., кучките на цру са ни точно толкова симпатични, колкото и кучките на гру - колко ти плаща банкяската мутра на час пробит *** такъв?
77
8
 
19
 
! Отговори
евлоги преди 10 години
този *** сугарев не го слуша главата.то и стачките му като него бутафорни .нито политик нито поет нито журналист нито дипломат .сугарев е едно нищо и за да е на гребена на вълната и от меркантилност мине не мине едвин прави гладни стачки.абе ***.
76
16
 
9
 
! Отговори
111 преди 10 години
я, какво активно мероприятие са спретнали тук червените кхмери, вие наистина сте много, много увредени, болни мозъци зомбирани....вие нямате и капка човечност, нали сте атеисти и страх от Божието наказание нямате...оставете човека на мира - за разлика от вас, комуноидите той притежава неща, които вие никога не бихте могли да имате
75
8
 
19
 
! Отговори
герберени михайлов преди 10 години
Увредена си ти, мутро сикаджийска, 61! Увреден ти е мозъкът! Кое му е святото на това уродливо, нагло и продажно двукрако, бивш седесар! Та този ленинов двойник от сифилистичния му период, въобще не е гладувал за моята кауза, нито за каузата на нормалните хора! Лениновият двойник от сифилидтичния му период гладува единствено в подкрепа на банкянската мутра и на престъпната му бандитска ***, когато тази *** беше изхвърлено от властта! И сикаджиите добре му платиха!
74
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да ти бяха платили баничките от СДС поне Едвине
73
4
 
24
 
! Отговори
сугаргерберенов преди 10 години
Господи! Какъв наглец! Измамник и гербаджийски продажник! Само той си знае колко пари е гушнал от сикаджиите за цирка, който ни изигра миналия месец!
72
2
 
21
 
! Отговори
Цици преди 10 години
"Еди Сугарев гладувал с мерак/Еди гладувал от сутрин до мрак/Тъкмо му минала таз щуротия/Туп!- на главата му падна ютия" Аз бях дете, като се пееше това от Каналето:-)
71
2
 
2
 
! Отговори
Valeri Kostadinov преди 10 години
До АнонименВинаги съм бил десен, а ти не бъркай и не приравнявай нравствените и морални принципи в чисто историческо - човешки план с политика, а още по-малко с подобни жалки дребни душици. Относно циничните ти квалификации по мой адрес, просто си ми смешен, като това показва безсилие и разобличаване на такива като теб и има само глупав и безсмислен гняв - жалък си брато "Анонимен" :)
70
4
 
27
 
! Отговори
ЕДИ П*ДИ преди 10 години
Едвин Сугарев е най-лицемерното човече съществувало през последните години. Изключително страхлив и подъл! Отдавна е продал душата си на дявола! И не гладува подтикнат от кауза ... за него каузи няма! Гладува, защото такава е вярата му - той е сектант, който ненавижда хората и нищо което е свързано с добруването на човека не го интересува! Такъв е Едвин Сугарев и всички които го познават знаят това.
69
8
 
4
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Сунгурларев, стихосбирка Стихове за откачалката (моля, коментирайте)ОТКАЧАЛКАТА СЕ ОТКАЧА ОТ ВРЕМЕТО И СТАРЕЕне спомена мътно петно сред съзнаниетомокро мътно петноот нещо разлято а послене съзнаниесамо киша от споменинаслоени усещенияразкашкана масавкоравена от многото слоеве маскастипчиво горчивия вкус под небцетовкусът на билотокоето го няма
68
4
 
29
 
! Отговори
Посланник преди 10 години
Два мандата тая" даровитост"беше посланник, а къдърните българчета мият чинии навън, що неговите дечица не емигрират,като тук не става?Ама тате ги е осигурил,като Софиянски................и цялата крадлива номенклатура.След време ще има историческо понятие-"номенклатура на прехода", или на края -то все тая.
67
4
 
14
 
! Отговори
БГ преди 10 години
ГЛАДУВАЙ ЕДВИНЧО,НЕ ТРОСНА КОМУНИСТИТЕ,НА КОИТО СИ СЪЗДАНИЕ
66
4
 
18
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Вапцаров е разстрелян за комунистическите си идеи - не за милионите от Великобритания, макар инквизиран до последно да издаде банковите сметки в Швейцария (впоследствие приватизирани от Трайчо Костов) цар Борис е бил много алчен и не се задоволява с намерения куфар с милион лири. На разстрела е присъствал офицер от Гестапо независимо от това, войниците не са стреляли в поета. Следва повторна екзекуция.
65
6
 
13
 
! Отговори
Морал, бате! преди 10 години
Е тия разбиха и СДС, и гражданско общество-лъжците, които направиха демокрацията *** дума!90 процента ученици на номенклатурната гимназияНГДЕК!
64
5
 
26
 
! Отговори
Kor преди 10 години
Някой може ли да каже с какво си изкарва хляба този виден общественик?!И след като сам е застрашил и увредил здравето си - да върне парите, които държавата е похарчила за да го спасява! Вместо да се помогне на някой нуждаещ се, парите са отишли при този професионално гладуващ общественик....
63
6
 
19
 
! Отговори
на бойко фейсбука преди 10 години
едвине гладувай още веднъж поне моля те ако благодарение на твоето гладуване падне правителството на олигарски говорил съм с цецо ще ти подари един от апартаментите на тъшата имаш честната ми дума знаеш че аз не обичам да си меня мнението и настроението си винаги отстоявал една и съща позиция доказвал съм го многократно знаеш!