Задържаха 164 сирийци за три дни на границата ни с Турция

Общо 294 нелегални емигранти са опитали да влязат у нас
Обновена: 30 сеп 2013 10:25 | 30 сеп 2013 10:24, Камелия Цветанова
33
Задържаха 164 сирийци за три дни на границата ни с Турция
Снимка: Булфото, архив

164 сирийци са задържани при опит да преминат нелегално турско-българската граница за периода от 27 септември до 30 септември 2013 година, съобщиха от пресцентъра на МВР.


Общо капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция по бежанците и в специализираните домове на МВР е 2850 лица. Той е надхвърлен със 165 места.

Не са регистрирани инциденти и произшествия, застрашаващи нормалното функциониране на специалните домове.

Командировани са служители за усилване охраната на държавната граница, за охраната и съпровождането на задържаните лица, за обработка на документите и полицейска регистрация.

Продължава оглеждането и търсенето на подходящ сграден фонд за първоначално приемане и настаняване. Предстои откриване на ремонтираното помещение за настаняване на задържани лица в РДГП Елхово с капацитет 200 места
Със съдействието на Българския Червен кръст е активиран кратък номер 1466 на трите мобилни оператори, като с един sms всеки може да дари 1 лев. Дарение може да се направи и онлайн на сайта на БЧК. Събраните средства ще бъдат насочени към Националния оперативен щаб. С тях ще се открият хранителни пунктове, за да може поне веднъж на ден бежанците да получават топла храна.

Екипи от медицински специалисти извършват медицинското обслужване в пунктовете за първичен прием на бежанци.
Към момента няма риск от усложняване на епидемиологичната обстановка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 10 години
НО ЗАЩО СА ГИ ЗАДЪРЖАЛИ?! НАПРОТИВ- ПОСЛАЛИ ИМ КИЛИМ И СА ГИ ПОКАНИЛИ. КАТО СА НАМЕРИЛИ РАЗГРАДЕН ДВОР БЕЗ КУЧЕТА ЗАЩО ДА НЕ СЕ ЗАСЕЛЯТ. ТЕЗИ СИРИИЦИ НЕ ЗНАЯТ ЛИ , ЧЕ ИМА И ДРУГИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА ТА ВСЕ НАЛИТАТ ЗА БЪЛГАРИЯ И ПО ТОЧНО ЗА ПАЗАРДЖИК. АМАН ОТ НЕКАНЕНИ ГОСТИ. ГОСТ Е МИЛ ДЕН- ДВА И НА ТРЕТИЯ ШУТА ОТЗАТ И КОЙ ОТ КЪДЕТО Е ДОШЪЛ. НАВЛЕЦИ
21
0
 
3
 
! Отговори
алакп преди 10 години
Сирия - 20 милиона най малко. България - 7 млн от който 2-3 ги няма щото с в УСА и Испания. 1,5 млн пенсионери, 1 млн ***. Останаха ли хора. Опа пропуснах 10 тина 20 подкупни гранична полиция. ЕВАЛА БЕ МИТНИЦА ЕВАЛА ПОЛИЦИЯ. youtube/watch?v=Ef_mTHGTDmM
20
0
 
4
 
! Отговори
Ели преди 10 години
До АнонименЗнаете, ли какви кльонове имаше по границата с Турция и как се пазеше? Сега и военни няма, които преди я пазеха.
19
1
 
13
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
Я вън от страната ми! Смятат ни за ***, хляб не искат да приемат от нас, утре ще ни изколят. Вът от тук!
18
0
 
7
 
! Отговори
МНОГО СТЕ ТЪПИ ,БЕ.. преди 10 години
НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ,ЧЕ ИДВАНЕТО НТА ТИЯ ЕМИГРАНТИ от СИРИЯ И АФРИКА Е СЪС СЪГЛАСИЕТО НА "ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ"...!?!!!ТАКА ,ХЕМ ДПС СИ ВДИГА БРОЙКАТА НА ГЛАСОВЕТЕ , ...ХЕМ С БКП/бсп СИ ДЕЛКАТ ПАРИТЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ!ДАЛАВЕРАТА Е ПЪЛНА !!!!!!!!!!!!!!!!!СЕГА ВЪНШНИЯ мин. ***, е ТРЪГНАЛ НА ПРОСИЯ ЗА ПАРИ ...ЩОТО ВИДИТЕ ЛИ --ТИЯ 5,000 ЕМИГРАНТИ ,БИЛИ СТРАШНО МНОГО....!...А , КОЛКО СЕЛА В СЕВ.ЗАПАДНАЛА БЪЛГАРИЯ СА ПУСТИ-ЗАПУСТЕЛИ ...ЕВРОПА ,ЗНАЕ ЛИ ТОВА??!!!!АМА, КОЙ ДА ИМ КАЖЕ НА БРЮКСЕЛ?
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Скоро тая държава ще се напълни с ***, сирийци, турци и пенсионери. *** - затворете границата! Чий интереси обслужвате ши.ани еничари такива?!Някъде четох, че искат да наложат турският език за задължителен в училищата. Скоро и знамената с полумесеца ще се развеят над държавата ни. Срам ме е, че съм родена в тая ***...
16
1
 
14
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Незабавно трябва да почне изграждане на ограда с бодлива тел по границата с турция - по примера на Израел
15
1
 
14
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
кога ще затворите границите - колко човека ще се наложи да издържат българите???
14
1
 
16
 
! Отговори
viva1234 преди 10 години
Да разпънат палатките на турската граница и да ги хранят с русеснско варено от държавния резерв.На третия ден сами ще се върнат.
13
0
 
2
 
! Отговори
до номер пет преди 10 години
Не са мазохисти, умствено изостанали са.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А останалите 130 какви са и от какво бягат?
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе хора!! 100 човека обясниха по телевизията, че с турция имаме 240 км граница, от които на 2-3 кпп-та само се пази. останалото няма дори мрежа, а се води зелена зона. как я мислите да се затвори тази граница? сложете и *** и ето защо не ни искат в шенген. подготвени сме, ама друг път:) на теория може и 1000 човека дневно да си минават без да бъдат забелязани - 50 граничари пазят 240 км ивица без ограда и камери, и при това на смени.
10
0
 
11
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Преди пълна цифровизация идва пълна сириизация!
9
0
 
23
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
Комунистическата пропаганда бие сега по милосърдието на българина. Трябва да разберте, обаче че не е бежанец онзи изминал 2300 км. Това са емигрирали от страната си хора платили солидни суми, за да влязат в ЕС. Всичко, което идва с тях - терористи, болести и огромната им издръжка е за сметка на бедния български народ. За него милосърдие няма ли???
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо не затворят границата с Турция?А колкото бежанци хванат да ги връщат обратно.Какво очакват и защо идват в християнска държава?Да отиват в мюсулманска държава.
7
1
 
21
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Да се настаняват в хотели, ако няма места в центровете.Да им се осигури облекло, медицинско облужване, храна, места за забавление, училище на децата и задължително молитвен дом, за да не разочароват Аллах!А румънците оня ден ни върнаха сирийци, но хванати на границата им, а не на 2км навътре в територията им. Хората си пазят територията и не са като нас с разграден двор.Разпъвайте палатките бе, ***!
6
2
 
9
 
! Отговори
HCDV! преди 10 години
до 5Първо *** до Атина и Солун и виж в какво са се превърнали от емигранти (особено центровете им) вечер и тогава пиши. Не че и тук няма да стане така рано или късно. Това, че границата им с Турция е 13 км и по-лесно се охранява е друг въпрос.
5
2
 
22
 
! Отговори
ДО БОГДАН преди 10 години
Гръцкото правителство работи така, защото когато нещо не им харесва, гърците са на улицата, и свалят правителството, после другото и т.н. докато някое си свърши работата.А робският български народ гледа през прозореца, и чака някой да му свърши работата.Каквито са българите, такова е и правителството...., пък даже някои мазохисти го пазят!!!!
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да си ходят!
3
0
 
22
 
! Отговори
Ok! преди 10 години
Като са ги задържали, да ги връщат обратно в Турция.

Спонсорирани публикации