След побой - 35-годишен мъж прикован на легло

През юни Марио е пребит и открит в канавка в "Младост"
1 окт 2013 08:19,
25
След побой - 35-годишен мъж прикован на легло

35-годишен мъж се нуждае от спешна рехабилитация след тежък инцидент, който го приковава на легло. Близките му нямат средства дори да го заведат на задължителен контролен преглед.

От три месеца Марио не е ставал от леглото си. През юни е открит с разбит череп в канавка в столичния квартал Младост. Нищо не помни от онази вечер. Но има свидетели, че е бил в заведение, където е станал бой.

Откаран е в болница и му направена операция на главата, като се налага и отваряне на черепа. След два месеца се прибира вкъщи.

"Той спи и аз на колене от другата страна - дали диша, дали диша и благодаря на Господа, че диша", разказа пред bTV майка му Мая.

Марио се прибира вкъщи с два обездвижени крака, не може да стане от леглото, не помни много неща. Майка му напуска работа, за да го гледа. Двамата живеят от нейната вдовишка пенсия – 150 лева, като половината от нея отиват за лекарствата на Марио.

Досега младият мъж не е ходил на нито един контролен преглед. Причината - Майка му няма пари, а и физическа възможност да го закара до болницата. Когато преди месец изписват Марио, лекарите й казват: "Година и половина или две, надявайте се да се оправи, но той е половин човек. Ако имате пари, може да се настани в някоя не болница, в смисъл за раздвижване, рехабилитация. Но всеки ден трябва да плащате по 80 лева, а вие нямате".

Въпреки това Марио вече е успял да раздвижи единия си крак. И да възвърне малка част от теглото си. Това, от което той се нуждае сега е задължителен лекарски преглед и курс по рехабилитация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
буба преди 10 години
Е дайте инфо как може да помогнем на хората.Банкова сметка или адрес нещо...
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има пари за бежанци и ***, а няма за българи, що не си сменим името на държавата вече? Тая държава не е за българите.
20
3
 
6
 
! Отговори
??? преди 10 години
до 20За Б.Борисов и компанията му си абсолютно прав...........100% ***....
19
3
 
17
 
! Отговори
до 18 преди 10 години
да пропаднала държава сме и не смятам никъде да ходя освен на екскурзия,пропаднала защото една тиква е генерал и премиер,един *** е президент,за сердж просто нямам думи,пропаднала и жалка ,а народа в болшинството си не е ***,но тия дето са прости са много ,ама много прости след като им харесва тиквуня ,цв.цв.,ц.ц.и.ф. и всички останали продажни ***,кажете ако се направи една фондация за помощ на такива хора като това момче ,ще има ли ефект ,а иначе аз знам от кой да искам пари..
18
0
 
13
 
! Отговори
не мога преди 10 години
да повярвам,че този кошмар се случва-преди 36 г. оперираха сина ми бебе на 4 м.-таткото започваше работа след дипломиране,а аз бях в майчинство-не може да си представите каква битка водиха лекарите за да оживее и след това винаги е наблюдаван и слава на Бога сега е жив и здрав,образован ,грижи се за семейството и никога не би писал като 15 с такава неистова злоба,не злорадствайте защото никой не знае какво ще му се случи-сина ми пострада от втората ваксина-той ли е бил виновен-дано момчето
17
7
 
9
 
! Отговори
??? преди 10 години
Всеки втори реве-"Пропаднала държава,*** народ и т.н."........ами господа и госпожи критици като не Ви харесва България си събирайте багажа и заминавайте за САЩ,Канада, Австралия или по Европа. Какво само мънкате и се оплаквате. А за мъжа жалко, никой не заслужава подобна съдба. Дано се намесят компетентните институции и помогнат на човека.
16
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Пропаднала държава.онзи тиквун лежа за едно счупено малко пръстче 7 дни в правителствена болница, а човека няма кой да го лекува.такава е работата в пропадналото бг.политиците хем ни крадат хем не ни дават възможност.докато не се сменят муцуните така ще е.
15
6
 
4
 
! Отговори
МУНЧО преди 10 години
КАТО СТЕ ТОЛКОВА СЪСТРАДАТЕЛНИ ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ КЪДЕ Е РАБОТИЛ ТОЗИ "ТАКА НАРЕЧЕН МЪЖ" ПРЕДИ ИНЦИДЕНТА - БИ ТРЯБВАЛО ДА Е В БОЛНИЧНИ И ДА ИМА ПАРИ ДА СЕ ЛЕКУВА...КАКВО Е ПРАВИЛ В ЗАВЕДЕНИЕ КАТО НЕ МУ ДОСТИГАТ ПАРИТЕ...ЗАЩО ТОЧНО НА НЕГО МУ СЕ Е СЛУЧИЛО ТОВА... НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ АКО " НЕ СЛОЖИШ НЕЩО НА МАСАТА НЯМА ДА ЯДЕШ....
14
8
 
22
 
! Отговори
Do glupaka преди 10 години
Анонимен, аз с моите 3500 лв заплата ли съм богат? Малко са преките и непреки данъци, че още да ме смучат? Съдирам си *** от работа и ти искаш да ми вземат още повече данъци? Жена ми е безработна от миналия понеделник, имам 3 деца и ипотека, но за БСП с моите 3500 лв аз съм много "богат"? Ми що не го духнете, ще ми отнеме по-малко от месец да си намеря работа в САЩ или Европа. Вдигайте данъците и малкото хора дето ги плащат ще си тръгнат.
13
10
 
18
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 10 години
Когато богатите били започнели да плащат 60-70% данъци... Абе ти нормален ли си? Дай да вземаме от тея, които имат, защото видиш ли имало търтеи и необразовани (разбирай прости) хорица, които искат да не работят, но пък за сметка на това да имат стандарта на хората с добри заплати/доходи. Свърши се с комунизЪмЪ! В България много неща не са наред, но ако имаш желание и малко акъл почти винаги ще можеш да се оправиш (може да не караш Мерцедес, но ще имаш добър стандарт)
12
0
 
18
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
........ Иначе ПАРИ за онкоболни хорица :( ПАРИ за много случаи , като на описания на това момче в статията :( ПАРИ за БЪЛГАРСКИ БАБИ и ДЯДОВЦИ , работили по 50 години за тая ш_ _ана Държава а сега НЕможещи да си платят лекарствата и тока :( Пари за наистина БЕДНИ БЪЛГАРСКИ СЕМЕЙСТВА И БЪЛГАРСКИ МАЙКИ....... ПАРИ за поне някаква що годе добра реформа в прогнилата ни от корупция и "бизнесмени-далавераджии в бели престилки"...... ПАРИ ЗА ТАКИВА НЕЩА - НЯМА !!!!!........ Трагична "Държавица" :( !!!
11
0
 
39
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
Е как бре?!?! Важното е да има ПАРИ за заплати и солидни премии на 240 тулупа в Парламента. За евтините им кюфтаци и кафета. За бензина и лъскавите им колички. Важното е да има ПАРИ да се перат със култови строежи на хотели по Черноморието! Важното е да има ПАРИ за заплати и премии на футболистчета и чалга примадони! Важното е да има ПАРИ за петцифрени или шестцифрени ПРЕМИИ на смешни участници в реалити формати!..... Това е важното в АБСУРДИСТАН , като нашия !!!............
10
0
 
39
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Бедни,бедни Българино!Докога ще се вайкаш,до кога ще се оплакваш?Вземи се в ръце,и с камъни да счупим предателските глави!
9
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам какво да кажа за тази статия...даваме си сметка колко жалък и неструващ нищо е живота ни...
8
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 7.Омразата се насажда в нас от много години. Това си е политическа пропаганда.. Разделяй и владей... Излез на улицата и виж как всеки иска да те пререди някъде, всеки иска в автобуса той да седне пръв и те бута с лакти всячески за да го постигне, после те гледа на кръв все едно ти си виновен за социалното му положение... Верно искахме промяна, но отново получихме подмяна...
7
0
 
58
 
! Отговори
ко преди 10 години
Аз не мога да разбера докога ще се самоунищожаваме. По - лошо от това да мразиш ближния си не знам. Та ние сме един народ по дяволите ! С една съдба без значение социалния ни статус.Писна ми само разединения и злорадство да гледам навсякъде. Колкото до конкретния случай , то какво да се коментира поредната житейска трагедия , която за съжаление започва да става като национална съдба .А за поредните ненаказани *** и изверги , бъдете сигурни ,че ще си го получите ,без значение как ,къде и кога!
6
1
 
51
 
! Отговори
az преди 10 години
до Анонимен номер 3:Абсолютно си прав , как може да оставят как може да оставят човек на пътя без да му обърнат и малко внимание, представете си колко е алчна здравната ни система за да оставят човека на легло, а за тези сирийци ще им отпускат по 1100 лв. на член от семейтвото, дано гниете в ада алчни мутри за това , че не подпомагате бедния българин отвращавам се ден след ден от тази калпава държава , как може да има такива простаци които мислят само за пари, дано се адавите с тях... :(
5
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това не са единични случаи и промяната не може да дойде от мен или някой друг. Заливат ни от всякъде с трагедии, апелират да изпращаме смс, не, че не го правя и аз, но това ли е начина....?Държавата ни е абидкирала от отговорност.Този човек има нужда от помощ, от подкрепата на държавата, защото е български гражданин.Социални служби, адекватно медицинско обслужване и подкрепа, за да може да възстанови здравето си, да бъде част от българското общество.
4
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а вие давайте пари за сирииците
3
0
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не знам, дали побоя да коментирам, или че няма обвинени, или че човека е прикован към легло, или че здравната система не си изпълнява задълженията. *** държава. И народът му е много *** и див.