Ромите - професионални родители или семейно планиране?

Родителите на русата Мария не били роми, а турскоговорящи
27 окт 2013 11:00, Александър Попов
71
Ромите - професионални родители или семейно планиране?
Част от братчетата и сестричетата на Мария. Снимка: Булфото

Родителите на русата Мария, която беше намерена в гръцки катун, не били роми, а турскоговорящи, заяви пред bTV зам.-председателят на Евророма Рая Димитрова.

Тя добави, че от партията не определят семейството като ромска общност и не носят отговорност за него.

"Те са милети. Това е електорат на ДПС", категорична бе Димитрова.

Още по темата

"Това са български граждани, които ползват социални помощи", опонира й Ангел Джамбазки от ВМРО, според когото родителите са цигани по произход.

По думите му системата многодетни ромски семейства да получават социални помощи ги е превърнала в професионални родители, и тази практика трябва да бъде прекратена.

Според Димитрова пък ромите имали много деца, защото това било един вид семейно планиране и било позитивна практика. От Евророма предлагат обаче помощите за деца да са обвързани както с посещаемостта им в училище, така и с оценките им.

Воеводите настояват, че не трябва да се толерират семейства, които едва свързват двата края, но имат много деца, които после оставят в ръцете на държавата.

Според ромите от кв. "Възраждене" в град Николаево, където бяха открити родителите на малката Мария, парите, отпускани от социалните ведомства, не стигат до никъде.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
4
 
! Отговори
CVETA преди 10 години
*** с по 5-6,10-12 и повече деца са като инкубатори за ***!
59
0
 
6
 
! Отговори
На снимката преди 10 години
оградата е направена от необработен, откраднат или незаконно изсечен дървен материал. Като гъсениците са - след тях и трева не никне.
58
1
 
5
 
! Отговори
ХРИСТОВА преди 10 години
До ! до тогава докато наивните вярват че са турци а ТЕ НЕ СА !*** са си както и да говорят в самата турция ги има БОЛ ТАМАН,тук имаме цяло село пришълци турски *** които навсякъде разправят че са турци... ДА ама НЕ както казва бай Петко Бочаров ,докато в чужбина се представят за българи все ще сме на тоя хал.май на някой му изнася тая НЕИСТИНА
57
0
 
12
 
! Отговори
! преди 10 години
Докога етническите турци ще търпят това безобразие - най-наглите *** да се правят на турци?!
56
0
 
17
 
! Отговори
platezbezumen преди 10 години
До 54 - Браво!!!И аз съм твърдо за детски помощи до трето дете - от третото нагоре или родителите не им трябват помощи или са сбъркани в акъла и правят деца единствено заради детските. Подкрепям и останалите предложения! Станахме резерват за развъждане на маймуни!!!
55
0
 
12
 
! Отговори
х преди 10 години
Родителите били ТУРСКОГОВОРЯЩИ.Вероятно ние сме БЪЛГАРОГОВОРЯЩИ.
54
3
 
17
 
! Отговори
до 57 преди 10 години
Исмаиле, човека може да носи небългарското име Джамбазки, но сърцето му е българско. За разлика от еничарските *** като Делян Пеевски и Волен Сидеров, чиито сърца са в Анкара при виещите ***. А твоите прадядовци някога сигурно са носили български имена, не се прави на арабин какъвто не си.
53
2
 
27
 
! Отговори
Вяра преди 10 години
Гледахте ли при Антон Хекимян по Бтв - гостенката: "Викат ми българската Барби... Не! Аз съм туркиня." Да й се*а в устата миризлива, долна ***! ***, турци, мохамедани - всички са врагове на България. Възползват се от всичко, което държавата им осигурява и плюят отгоре й.
52
0
 
35
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Едно *** питало баща си:- Тате, какво е "демокрация"?- Ами, когато българите работят, а от техните пари дават на нас социални помощи.- Ами това не ги ли дразни? - пак пита ***.- Ми дразни ги, ама това вече е "расизъм"...
51
13
 
4
 
! Отговори
Исмаил преди 10 години
Джамбазки носи турска фамилия която носи гордо като очилата си(джамовете)!
50
1
 
25
 
! Отговори
С.Н.О.Б. преди 10 години
След 40-50 години и помен няма да има от българщината и българското САМОСЪЗНАНИЕ, защото българите сме на изчезване. Към това категорично ни водят политиците, управниците и "външните фактори".
49
0
 
25
 
! Отговори
Зз преди 10 години
А деца могат да правят Трябва да се кастрират
48
3
 
14
 
! Отговори
ХАХО преди 10 години
До50,признай, че си *** и да ти олекне, българеещ се *** и недей, слага *** при турците господин ***
47
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде си чичко Хитлер.....
46
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
все едно дали са тур.или циг.една и съща *** са
45
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Джамбазки- едни истинско българско име!
44
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахахах не знаех за етноса "турскоговорящи". Апа ония докъде желаят да им стигат помощите? Всички са го обърнали на подигравка.
43
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***=Животни=Секс и хляб!!! Докога ще търпим тези пиявици???
42
6
 
18
 
! Отговори
генетик преди 10 години
Само където текста под снимката е леко сбъркан, защото това са съпруг, съпруга и двете им най-малки деца. Освен това цялата история с русите *** идва да каже, че *** са произлезли от човека така както човека е произлязъл то ***. Еволюция или деволюция, както искайте го наричайте. Това е бъдещето. Накрая всички ще се превърнем в микроби и само македонците ще останат под формата на каменни ходещи паметници.
41
1
 
20
 
! Отговори
@#$%& преди 10 години
Оставка! УТРЕ!