Призив от СУ: Студентите да намерят друга форма на протест

Удължават семестъра с толкова дни, колкото трае окупацията
Обновена: 28 окт 2013 17:28 | 28 окт 2013 17:26, Камелия Цветанова
54
Призив от СУ: Студентите да намерят друга форма на протест
Снимка: БТА

Студентите да намерят друга форма на протест, която да не пречи на учебния процес. Затова призова ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев след заседанието на Академическия съвет заради окупацията на Ректората от страна на студентите.

В декларация на съвета преподавателите изказват своето разбиране относно правото на младите хора да изразяват недоволството си от политическата ситуация, но в същото време настояват студентите да покажат недоволството си по начин, който да не пречи на останалите.

Какъв точно да бъде този начин проф. Илчев не пожела да уточни, а лаконично коментира: "Да го измислят, това са млади интелигентни хора."

Още по темата
Той се надява студентите да преосмислят решението си за окупация и Алма матер да отвори врати. Дали това ще се случи обаче все още не е ясно.

Академическият съвет е взел решение да удължи семестъра с толкова дни, колкото продължи окупацията на Ректората.

Проф. Илчев беше категоричен, че очевидно има външни политически фактори, които влияят на окупацията. Представители на поне три политически сили имаше вчера тук, мотивира се той.

Ректорът на Алма матер отрече да има вълна от окупация в университетите в страната.

Той опроверга информацията за подкрепа на Пловдивския университет на протеста на студентите в Ректората в София. По думите му ставало въпрос за един микробус със 7 души.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
19
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
До Одисей 1: Ти май си наясно какво искат студентите, хайде да го обясниш. Само не приказвай за морал: няма морал в това, да пречиш на желаещите да учат да влязат в университета, а още по-малко да избутваш по стълбите преподаватели (някои на почтена възраст), които искат да влязат.
21
2
 
21
 
! Отговори
Укопатор преди 10 години
Въй, въй, каква стана тя, все пак имаме опражнения. Лошиа акъдемичен савет, зашто така глъсува?
20
8
 
3
 
! Отговори
Ico преди 10 години
Член на БКП. Работи като завеждаш отдел Идеология и агитация към ЦК на БКП. Член на ЦК на БКП (5 април 1986-2 февруари 1990). Народен представител в 9- о Народно събрание.Министър на просветата, науката и културата в правителството на Георги Атанасов (1986-1987). Министър на образованието, науката и технологиите в правителството на Жан Виденов (1995-1997).
19
3
 
13
 
! Отговори
Малкия преди 10 години
До Одисей 1Кака не се спря бе, човек. Денонощно киснеш в този сайт и драскаш коментари. Явно така си изкарваш парите през последните няколко месеца. Усърден работник си, молодец!
18
19
 
10
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Няма друга форма на протест бе червени *** !!! Ще се съобразявате с народа !!!
17
11
 
6
 
! Отговори
поля преди 10 години
Готово, мръ.сните ченгесари с един размах разделиха студентите. Вие само им се връзвайте, и мил;ата ни Родина ще се превърне в гнилоч ..малко и остана
16
6
 
26
 
! Отговори
Уйгур преди 10 години
Е, сега я втасаха студентчетата. Лятот, вместо да ходят да слугуват по "бригади", ще стоят в София и ще учат за изпити. Мно'о готино се получава!
15
8
 
18
 
! Отговори
Протест преди 10 години
Аз протестирам, щото искам публичния дом да е безплатен. Моля ви елате ме подкрепете утре искам проститутките да са безплатни. Ще блокираме университета докато не ни осигурят безплатни простутки.
14
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Който иска да протестира тихо и кротко да отива на жълтите павета и там да се изявява. В този храм на образованието е кощунство това, което се случва. Млади и зелени, но като си провалят годината нали мама и тати ще плащат таксите, та на тях какво им пука. Никой няма право да окупира обществена сграда и тука трябва да се намесят органите на реда.
13
19
 
11
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
15 протеста е протест само ако бъде чут , видя се че управляващите са глухи вече 4 месец е сега нещо друго а ако се стигне и до трето ПРОФСЪЮЗИТЕ ми е мъка за червените петна
12
9
 
22
 
! Отговори
Аз ще протестирам преди 10 години
Моля ви се, елате утре да протестирам. Аз искам по едно порше за всеки протестиращ (за мене две) по една 18 годишна руса мадама (за мене две), по 100 000 Евро кеш. Е тва е светлото бъдеще за мен, докато не ми го осигурите ще протестирам.
11
22
 
12
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Тозно така трябва само гражданско неподчинение и окупация на възлови места могат да съборят тези *** от властта.
10
20
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
Илчев, май ще си ходиш с правителството....
9
10
 
22
 
! Отговори
ognyanz преди 10 години
Днес бях пред затворената желязна врата на Софийския универиситеи т там отвън някаква госпожа събираше подписи в подкрепа на студентите, окупирали университета. На въпроса ми кой събира подписи в подкрепа на тези студенти, които искат да се водят занятия тя не можа да отговори. Ако някой организира такава подписка, на нея съм готов да се подпиша. Университета е храм на науката и образованието и братята Евлоги и Христо Георгиеви затова са дали пари бъде построен. Мястото за протести е на площада.
8
7
 
8
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
т7 От както Г-н Петносто стана студент и поиска достъп до университета , вярно че е бил в най-голеия университет затвора , но за този все още ня му достига бал
7
10
 
6
 
! Отговори
Едиси кой преди 10 години
И? Като променят формата на протест,по какво ще личи,че протестират? Тия дето протестират крото пред НС вече 4 месеца,някой чу ли ги? Докато не се блокира държавата никой няма да обърне внимание..."Керванът си върви,кучетата си лаят..." Имам предложение за формата на протест към к-н Илчев... "Да седят и дъвчат дъвки пред СУ" Твърде крайно е,но белким помогне ;)
6
17
 
20
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
ПРИЗОВАВАМ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА ДЕЙСТВАТ ПО-ТВЪРДО, ПРИЗОВАВАМ ГИ ПО-СКОРО ДА ВКАРАТ ЦВЕТАНОВ И БОРИСОВ В ЗАТВОРА И ВСИЧКИ ТЕЗИ ПРОТЕСТИ ЩЕ СПРАТ!!!
5
18
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
6 Ти собствената си тиква не разбираш остава държавата да разнбереш , не са за теб тези работи и кой те излъга че искат Борисов отново на влст
4
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Do post 2 - Na maikati v p....
3
6
 
32
 
! Отговори
Конците преди 10 години
Студентите искат Тиквата отново на власт, а той пожела на програмистите да станат овчари. Аз тази държава не я разбирам.