Настаняват малката Мария в дом у нас

Социалните работници ще я чакат на границата
Обновена: 29 окт 2013 13:15 | 29 окт 2013 13:15,
34
Настаняват малката Мария в дом у нас
Снимка: БТА

Държавната агенция за закрила на детето ще предприеме необходимите действия за връщане на малката Мария у нас. Детето беше намерено в семейство на гръцки роми в района гр. Лариса, Гърция.

По безспорен начин беше доказано, че Мария е дете на Сашка и Атанас Русеви от гр. Николаево.

От Агенцията имат пълна готовност за посрещането на Мария на българска територия, както и за предприемане на действия за налагане на мерки за закрилата и настаняването й в сигурна среда, които да гарантират нейното здраве, образование и развитие.

Веднага след като бъде уведомена, че детето ще бъде транспортирано в България, от агенцията ще се създаде необходимата организация за посрещането му на българския граничен пункт от социални работници. Те, заедно с МВР, ще осигурят безопасното му придвижване до място за настаняване - кризисен център или приемно семейство.

Мария ще остане там до намиране на решение за нейното отглеждане – връщане в биологичното семейство, настаняване при близки и роднини, в приемна грижа или в социална институция.

При наличие на неоспорими данни за въвличане на детето в трафик и експлоатация, по предложение на председателя на агенцията, министърът на вътрешните работи ще наложи забрана за напускане на страната за срок до две години, както и за издаване на документи, обезпечаващи задгранични пътувания. Най-малко една година след това детето ще остане под наблюдение на социални работници.

Още по темата
Председателят на агенцията Ева Жечева е изпратила писмо до директора на дирекция "Социално подпомагане", до началника на полицейския участък и до кмета на община Гурково, в което препоръчва спешно да бъдат предприети мерки за закрила и действия по отношение на всяко от децата на сем. Русеви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Барба Янис преди 10 години
Лицемерна козметика! След като целия свят видя какъв глад и мизерия има в България.Срам и позор! А тези продажни нехранимайковци от парламента мълчат гузно и си гледат рахатлъка.
26
0
 
10
 
! Отговори
Froggy преди 10 години
Не знам, ама пари и условия за арабелите бежанци има, всички БЕЛИ българи тичат да помагат на горките ***, а за децата ни НЕ, дори и *** да са, в тая държава само се краде и усвоява. Първо трябва да се наблегне на образованието, да се отворят прозорците и да влезне светлина в тия кратуни, а после всичко останало. Със сигурност все някой ще излезе кадърен да сложи ред в тоя пущинак.
25
0
 
12
 
! Отговори
ист преди 10 години
Не съм националист но след 7-8 години русия ангел ще се превърне в руса неграмотна *** и ще започне бъсно размножаване, Ще народи набързо 7-8 руси и *** ангелчета също неграмотни те от своя страна,,,,,,,,,,,,,
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен7 В махалите може и да умират но не и в домовете. Днес в домовете има прекрасни материални условия за децата, но това е все едно еничерски корпус. Освен от топло и храна децата имат огромна нужда от обич и внимание, което няма как да получат от един социален работник на 40-50 деца колкото и да е всеотдаен. Но за децата от гетата домовете са рай от гледна точка условия и храна сравнено с отглеждането им от собствените им родители.
23
0
 
7
 
! Отговори
of преди 10 години
За детето ясно, ще се положи някаква грижа(поне на първо време), а за родителите, ако могат така да се нарекат "тояга" няма ли да има? Не е виновен този дето яде баницата....или кучето бяга според тоягата!
22
4
 
13
 
! Отговори
Мей-мей преди 10 години
Дълбоко се съмнявам в тези изследвания.двама родители с кафяви очи не могат да имат зеленооко дете ако ще да е два пъти албинос.Всякакви помощи по всякакви поводи трябва да се спират след трето дете от една майка.Какво са виновни горките деца,че ги осъждам да се раждат при тези ***!
21
0
 
6
 
! Отговори
ани преди 10 години
За Мария ще се положат явно големи грижи-налага се от създалата се ситуация.Освен ,че ромските гета са пълни с деца,които живеят в крайна бедност и домовете за деца са пълни- ще се справи ли държавата някога с този проблем-сега в правителството са най -големите експерти,хайде действайте!!!!300 приемни семейства чакат за дете,но от домовете не ги дават,защото трябва да съкращават персонал-и пак застой-както със всичко - до кога?
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
връщане в био. семейство, настаняване при близки и роднини, в приемна грижа или в соц. институция,.....чудя се кое от изброеното може да се нарече въобще алтернатива, може би само приемната грижа...но защо това дете трябва да го подлага на всичко това. Най-добре, да бъде осиновено и да заживее един нормален живот. Връщането в гетото, подмятането при все още не вървящата приемна грижа...обричат детето. Приемната грижа е временен вариант, ако има шанс да се върне в сем., но случая не е такъв.
19
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо го намериха горкото, сега ще го подмятат насам-натам и накрая ще го върнат на тоя ***-майка й, която трябва да влезе в затвора поне за 10 години!Нито това е държава,нито съдебна и социална система има, *** са като маймуни в начална фаза на еволюцията.Горкото, но и ние горките, които плащаме данъци тия мутанти да се размножават безразборно с единствената цел да вземат социални помощи!
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Zashto podludiha deteto ? Tova dete s visoko chelo i hubavi sini umni ochi ne moje da e ciganche ! Da proveriat v korena koia maika ili baba ot roda e imala vrazka s rusnak ili skandinavec .Az bih poiskala da go osinovia ako mi pozvoliat balgarskite vlasti
17
0
 
19
 
! Отговори
123 преди 10 години
Майката не би ли трябвало да има нещо, познато на нормалните хора като АКТ ЗА РАЖДАНЕ? Те и другите може да не са нейни, а да ги отглежда само за продан, долната ***...
16
2
 
12
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
До SeishinBGГлупости! Това е генна мутация и зависи от кобинирането на гени от майката и бащата. Случва се рядко, но не е невиждано и нечувано. Виж останалите деца на тази ***, и ще видиш, че имаше още 2-3 албиносчета. Стига сте говорили глупости.
15
16
 
2
 
! Отговори
ivan00000 преди 10 години
До АнонименБЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНАТ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА!
14
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** си е ***, няма значение дали е русо или черно, след време *** гени ще си кажат думата в поведението.
13
9
 
14
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
Това прекрасно детенце не е възможно да е от приматското племе... При двама родители черни *** е невъзможно да се роди толкова бяло дете с руса коса и светли сини очи! Възможно е, ако единият родител е с много силни северни гени - скандинавец или руснак! И пак не се знае дали ще излезне толкова бяло... Тук от всякъде мирише на големи схеми... Жалко за момиченцето!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До анонимен 15Ми ти какъв си, бе? Турчин? Поне да можеше да пишеш.
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По СНН изкараха как от мизерия българите си продават децата на гръцки ***.
10
19
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Затова Бог не обича бълагрите! как може да сте толкова долна нация буклуци
9
1
 
2
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
До Анонимен 6Явно ти си от ония "разбирачи по всичко" но все пак благодаря!
8
2
 
7
 
! Отговори
valenty преди 10 години
Защо пак ни занимавате с това ***. Други като нея хиляди.Това не е най-важното в момента.