Доброволци от БЧК ще развличат децата на бежанците

Посещенията ще са във "Военна рампа" и "Враждебна"
7
Доброволци от БЧК ще развличат децата на бежанците
Снимка: Булфото, архив

Доброволците на БЧК ще занимават децата бежанци, настанени в центровете "Военна рампа" и "Враждебна", съобщиха от организацията.

Първото посещение ще е днес в двата центъра за временно настаняване в София. Предвидени са много и разнообразни интерактивни игри, приспособени за възрастовата група на децата, занимания по рисуване и арт-ателие, както и спортни дейности на открито. Посещенията се предвижда да бъдат регулярни в рамките на три месеца.

Във връзка с непрекъснато увеличаващия се брой на търсещите убежище в България, голяма част от които са деца и младежи, Българският Червен кръст отчита нуждата от осигуряване на психосоциална подкрепа.

Предвижда се за период от 3 месеца осъществяването на регулярни посещения от доброволчески екипи на БЧК, преминали специализирано обучение за работа с деца бежанци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: БЧКбежанцидеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
2
 
! Отговори
Ели преди 10 години
БМЧК работи както в лагерите, така и в домовете за деца лишени от родителски грижи, няма подбор, злорадството е излишно.
6
1
 
8
 
! Отговори
dimitarbt преди 10 години
Ако случайно някои от вас се е случвало да погледне в домовете за деца, SOS селища тогава ще сравни грозния избирателен подбор на БЧК и тези наши "герои" доброволци. От къде изникна тая спонтанна любов към сирийски и подбни *** не ми е ясно и тяхна си работа, но моля ви не се опитвайте да ми влезете под кожата и да манипулирате мнението ми и на хиляди други Българи че всичко е просто от доброта.
5
3
 
5
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
По голям дуп.давец от българина не съм виждал :) !Ама това е свързано с историята,все пак това са 5 века дуп.не :) !!Не заслужават българите държава,което съвсем скоро ще бъде поправено !
4
1
 
7
 
! Отговори
platecbezumen преди 10 години
Като не знаят децата български как ще ги развличат - като се правят на маймуни ли? То и без това всички ни правят на маймуни!
3
1
 
7
 
! Отговори
койчо преди 10 години
А доброволки от БЧК ще развличат мъжете на бежанците! Както е тръгнало и дотам ще стигнем.
2
3
 
7
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
А младите девойки кой ще ги забавлява? Аз, макар и възрастен, ще бъда доброволец за поне две три млади и засукани челнооки сирийки..
1
4
 
11
 
! Отговори
az преди 10 години
tova e strahoten zest i e 4udesno, no zashto ne se pravi tova i v domovete za deca lisheni ot roditelska griza ?Nima te nqmat nuzda ot psihosozialna podkrepa ?