ГЕРБ: Учителите не заслужават реформи със „седенки“

Ще има 100 млн. лв. повече за образование, контрира БСП
11
ГЕРБ: Учителите не заслужават реформи със „седенки“
Снимка: БТА

Опозицията в парламента използва и Деня на народните будители, който отбелязваме днес, за да разкритикува управляващите.
 
На този ден нямаме право на ритуален и декларативен патриотизъм, на сухо говорене.  В момента, когато България се разтърсва от протести, от подмяна на ценности и морал, ще бъдем ли открити, ще гледаме ли хората в очите,  ще чуем ли техния глас, гласа на студентите, на протестиращите вече 141 дни, заяви от името на парламентарната група на ГЕРБ Корнелия Маринова.
 
 Съвременните български учени, изследователи, творци не заслужават реформи, които се правят с политически „седенки”, нито пък от хора, които са решили да правят политика на техен гръб, упрекна тя.
 
 В същото време Маринова настоя, че е нужно те да бъдат мотивирани и подкрепени да работят, а правителството на ГЕРБ е направило положителни стъпки както в областта на образованието, така и на културата.
 
През следващата година ще има 100 милиона повече за образование, подчерта пък на Ваня Добрева от БСП, която е председател на парламентарната просветна комисия.
 
Ще бъдат увеличени и средствата и за науката. Има воля за това въпреки ограничените възможности, добави тя.
 
Според нея тепърва ще оценяваме по достойнство незаменимия труд на учителя.
 
„Няма да допуснем акция на идеологическия примитивизъм, който предложи преди три месеца от учебниците да излязат български автори”, заяви Добрева.
 
„В последните 20 години се даде превес на масовата култура. Ние всички сме длъжници на българската култура”, отбеляза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Батман,тези *** нищо не помнят , защото и нищо не направиха.Механизъмът на техните действия е , колкото по зле за българите , толкова по добре за мутрите.Тези нищо не могат да запомнят , защото и нищо не направиха.С голям кеф ще чакам денят ,в който МУТРАТА ще сезира съдът , че е бил от ВИС и мафиот , натрупал милионите на "бившата " приятелка със спестените пари от закуски , обяди и вечери.Гледай сега минусите на платените герберчета от Университета....
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами те учителите не заслужаваха и мафиота СерГЕЙ Игнатов за министър, ама се наложи да го търпят 4 години
9
5
 
8
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Сто милиона са заложени в бюджета,сто милиона са обещани.Но като си спомня обещанията и изпълненията на тази партия са две различни неща.Воля ще има,но пари НЯМА!
8
12
 
12
 
! Отговори
Батман преди 10 години
ГЕРБ ще ми внясят вот на недоверие за културата и образованието.. Тези съвсем се оляха...Помните ли как Бойко се гавреше с археолозите дето му спирали магистралата, карайки ги да копаят зимата с печки, защото пръста е замръзнала..Помните ли как за малко мин на културата не направи Бойко почетен член на съюза на художниците..Помните ли как БОйко се гавреше с БАН и ги наричаше изкуфели старчета.. и ги караше да му се молят като на божество, за да си закърпят бюджета..А как Вежди преби полицаи?
7
8
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 10 години
левовете отдавна не се печатат в БГ. Ама, че *** гербер. И защо ви е яд, че се дават 100000000лв повече за образование? Ако на вас ви стига Винету, други искат повече...
6
12
 
9
 
! Отговори
шменти капели преди 10 години
Нека учителите си кажат честно. Кое предпочитат - 100 000 000 лв повече за образование или дърдоренето на Тиквата!
5
11
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 10 години
ами БАН си е стара комунистическа хранилка за червени връзкари и до сега само Дянков и ГЕРБ ги настъпиха здраво и за това ревете
4
2
 
9
 
! Отговори
ibratoev преди 10 години
Не заблуждавайте хората, които не са наясно с Вашия начин на говорене и низък морал... Не разбирате, а и не искате да проумеете трудностите в нашия педагогически труд. Ако все пак ни има и продължаваме да работим, то е не заради Вас, а въпреки Вас и Вашите закони. Днешният празник и лицемерието Ви са несъвместими!!!Честит празник на всички труженици на педагогическото поприще!
3
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Mangi4aАми те са си изкуфели старчета
2
9
 
22
 
! Отговори
Mangi4a преди 10 години
Как ГЕРБерите наричаха учените от БАН -- изкуфели старчета?
1
7
 
15
 
! Отговори
Я! преди 10 години
Шегаджии! 100 милиона 9 и откъде ще дойдат? Да не са отворили печатницата за пари вече?