Лица от кабинета "Райков" притискали Ранобудните

Ивайло Динев: Отхвърлили сме тези опити за подкрепа!
Обновена: 20 ное 2013 08:39 | 20 ное 2013 08:38,
24
Лица от кабинета "Райков" притискали Ранобудните
Ивайло Динев (вляво) със свои колеги в окипураната зала 272 на Ректората. Снимка: архив, Булфото

Хора, свързани със служебния кабинет на Марин Райков и предишни управления на страната, са оказвали натиск на "Ранобудните студенти", заяви пред bTV един от ръководителите на университетската окупация Ивайло Динев, но отказа да назове конкретни имена.

Думите му бяха по повод изказването на ректора на Софийския университет проф. Иван Илчев, че в окупацията на студентите е имало задкулисна намеса.

"Аз предупреждавах студентите от началото, че безскрупулни политици ще се опитат да ги яхнат, имаше такива неща, макар и не съвсем открито. Имаше такова нещо, но то е неизбежно, който и да направи протест в България, ще има политическа сила, която ще се опита да го използва", коментира вчера проф. Илчев.

Динев днес обясни, че партии, включително ГЕРБ, искали да действат заедно със студентите.

"Отхвърлили сме тези опити за подкрепа. Оставаме единни като студенти", категоричен беше Ивайло Динев.

Той уточни, че членове на партии са идвали при студентите от позицията на преподаватели и по никакъв начин не са им оказвали натиск. Сред тях Динев открои имената на Георги Близнашки и Калин Янакиев.

Ранобудните заявиха, че се разграничават от днешните протести на таксиджиите и на КНСБ.

Шествията вероятно ще се слеят, призна Динев, но младежите категорично настояват за оставката на кабинета "Орешарски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
до невежата дама преди 10 години
не само сте невежа но и простовата. личи си по изказа. разбира се че всякакви действия срещу правителство, държавни институции са незаконни. Съществува ли изобщо понятие "законен протест" и как да се протестира , така че да не се пречи на никого ? сам по себе си такъв акт е безмислен. Друг е въпроса че тази страна няма нужда от окупация а от революция. Тя законна ли ще бъде ?! :)) толкова заспали хора има че е отчайващо...
22
0
 
3
 
! Отговори
gost преди 10 години
тия искали само да си на пенсия и заплата искам да попитам кога пенсиите и заплатите 6те стант в бг наи малкото 1000 лева 4е да не безпокоим пенсионерите те са си изработили своето и за нас младите мислили се за работа предполагам не дано тази даржава се управи 4е да по4не да се мисли наистина като хората да го доживеем някои ден
21
11
 
31
 
! Отговори
иадсмо преди 10 години
невежа съм за разлика от интелигентните ранобудни студенти между тях има и студенти по право. интересно и любопитно ми е според българското законодателство окупационните им действия законни ли са или не мога ли да окупирам сградата в която работя и да не допускам другите да работят или да учат.ако са незаконни няма ли власт в тая страна да им изшии по една палка и да ги прати да окупират кенефите в собственият си дом
20
3
 
26
 
! Отговори
буба преди 10 години
До Анонимен 1о невежи. Защо не прочетеш в Бивол грамата на Пардьо, докато беше посланик на САЩ, за Борисов в която го описва като мутра.
19
1
 
30
 
! Отговори
буба преди 10 години
което какво ще рече- че близки до президента лица, защото служебният кабинет беше избран от хора свързани с него- са натискали студентите. Както те казаха още, натиск е имало и от тези преди него- да уточним преди него бяха ГЕРБ.
18
6
 
16
 
! Отговори
pena123 преди 10 години
И сага ако почнат да мрънкат и срещу ГЕРБ, Реформаторите, Синдикатите, нестудентите и всеки друг кой ще ги подкрепи? Тия си мислят, че сами ще могат да променят нещо ?
17
28
 
15
 
! Отговори
Васева преди 10 години
Давайте студенти. Ние сме с вас! Вие сте най-доброто, което се е случвало на тази държава от много време насам.
16
23
 
13
 
! Отговори
pena123 преди 10 години
Ранобудни но съвсем бързо се хванаха на капана "разделяй и владей" на червените. Скоро и те ще почнад само да мрънкат срещу ГЕРБ и ще забравят срещу кого протестират...Ако не се съюсим всички срещу червената мафия, няма да постигнем нищо!
15
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Аз все пак се чудя как Пърдю се озова в непрестъпния университет...Не вярвам да са го телепортирали
14
25
 
11
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До независимиТака си мислят Станишев и Доган! Ама са се объркали! Щото след 10 години тези студенти ще са завършили образованието си. Ще са защитили дисертации. Ще са заели своето място в обществото - включително в политиката. И тогава ще си спомнят кой ги е наричал ***, *** и т.н. И ще му потърсят сметка. Защото настоящето може и да е на днешните корумпирани политици, но бъдещето е на днешните студенти и техните връстници.
13
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Зимата на 1990г разнасях мляко по магазините с един зил. Минавайки през барикадите се чуствах много горд, че народа се е вдигнал. Освен това имаше и гадни неща, подобни на това което са се сблъскали студентите. Мислех си, че това са дребни неща които постепенно ще се самооправят. Уви не бях прав.
12
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Лица от кабинета "Райков" = Хора на Офшорко ПлювналиевКъде е сега тая мутра Резняшка да му се*ра в устата.
11
3
 
13
 
! Отговори
До ККК преди 10 години
Човекът казва, че имало такива, които са искали да им окажат натиск за действия заедно (на които са отказали) и други, които, макар да са свързани с партии, са ги подкрепили в действията им на студенти, без да искат нищо от тях.
10
5
 
22
 
! Отговори
KKK преди 10 години
Последно ?!?! в началото на статията са ви оказвали натиск, в края на статията вече натиск няма ?
9
7
 
14
 
! Отговори
независим преди 10 години
Най после студентите спечелиха.Правителството обмисля варянта , тази година на всички студенти , оценките да се вдигнат с една еденица.Такъв прецедент е имало и при раждането на Симеон Сакс.......
8
9
 
46
 
! Отговори
Синята олигархия преди 10 години
Всичко рано или късно излиза на яве в България.Значи хората на президента Плевнелиев който лично избра и назначи служебното правителство на Марин Райков са искали да яхнат протеста на ранобудните студенти.Чак сега разбирам какво правеха във и около университета съпругата на олигарха Иво Прокопиев Галя,ПР на служебното правителство Ивет Добромирова и "блогъра" Асен Генов.
7
8
 
48
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Като ни подкрепяте сега и се грижите уж за нас, погрижете се да си продължим ученето в чужбина", изплюли накрая камъчето недоволните окупатори.Добромирова и Прокопиева пък се видели в чудо как да укротят подопечните си. Направили се дори, че уж разговарят с този и онзи" по телефона, разкриха пред Всеки ден" присъствали на инфарктната сбирка. За пълна достоверност двете дами дори започнали да правят списък кой от окупаторите иска да учи в чужбина.
6
6
 
38
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
двете порицали бунтовниците, че нещата в окупацията не вървят, активността спада, върви се към предаване".Няколко по-буйни момчета скочили и поискали отговор какво ще се случва с тях, когато окупацията приключи. Пак всичко се спихва както с летните протести по площадите. Работата със светкавични предсрочни избори се отлага, пикът на напрежението отмина и нищо не се случва", викали един през друг студенти. И питали как те, вече станали известни на всички, че са окупирали университета, после ще си взимат изпитите при същите тези преподаватели, срещу които са сега. И как, ако продължат с окуп
5
9
 
38
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Софийския университет. Основната група, предвождаща бунта в Ректората, е поставила условие - след края на акцията им да продължат обучението си в чужбина, научи Всеки ден". При това напълно безплатно за кандидат-висшистите, като разходите им изцяло се поемат от тези, които стоят зад тях".Драмата се е разиграла през уикенда в една от аудиториите на заключения университет, когато главните ръководителки на спонтанната окупация" Ивет Добромирова и Галя Прокопиева дошли на поредната спявка" с подопечните си студенти - отговорници за бунта. Вътрешното въстание срещу приближената на президента
4
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво ще се случи ако правителството подаде оставка днес и кой ще спечели от нея?Това са въпросите които всеки нормален човек ще си зададе и ще осъзнае кой тои зад тези "будни" студенти които искат държавата да продължава да се управлява от комунисти!

Спонсорирани публикации