Колкото и да опитват, няма да разделят народа!

Президентът обеща да даде всичко от себе си за обединението
Обновена: 25 ное 2013 16:05 | 25 ное 2013 14:13, Анисия Иванова
133
Колкото и да опитват, няма да разделят народа!
Изпращане на 22-та антарктическа експедиция. Снимка БТА

Българският народ не е разделен и колкото и да се опитват, няма да могат да го разделят. Това каза президентът Росен Плевнелиев при официалното изпращане на 22-ата българска антарктическа експедиция и обеща на учените да работи за единението на нацията.

Президентът заяви, че въпреки опитите на някои политици да разделят българската нация на протестиращи и контрапротестиращи, на София и провинция, на богати и бедни, на граждани и контраграждани, българският народ не е разделен и въпреки опитите той няма да бъде разделен.

Церемонията с връчване на българското знаме на участниците в експедицията начело с проф. Христо Пимпирев се състоя в Гербовата зала на президентството.

Плевнелиев заяви, че за него е чест да приветства учените, заминаващи за остров Ливингстън, в деня, в който отдаваме почит на Св. Климент Охридски - патрон на българската научна база на Антарктида.

"Гордеем се с българската антарктическа експедиция, неоценим е вашият принос за самочувствието на българската държава - да имаме своя научна база на Ледения континент, както и за развитието на науката в световен мащаб в области като геология, биология, метеорология и други", отбеляза Плевнелиев.

Проф. Христо Пимпирев изрази доверието си в президентската институция и каза, че тя е символ на единението на нацията, макар и в момента нашата нация да не е единна.

Той разказа, че преди 20 години са тръгнали към Антарктида, без средства, единствено с моралната подкрепа на президентската институция.

"Първата ни експедиция бе много тежка, но завърши успешно и всяка година българската база се разраства; започнала от две къщички, сега тя е селище с всичко необходимо - православен храм, пощенски клон и условия за работа на около 20 учени от цял свят", посочи Пимпирев.

По думи на професора финансирането на експедицията все още е крайно недостатъчно и тази година антарктиците няма да работят по нито един чисто български проект, а ще обединят усилията си с учени от Испания, Португалия, Монголия.

Експедицията се състои от 22 души и заминава за остров Ливингстън до няколко дни.

Пимпирев изрази надежда, че когато се завърнат през май, българите ще бъдат вече обединени и президентската институция ще е в основата на този процес.

Българите са проевропейски настроена нация и всички ние заставаме зад най-голямото постижение на българската държава в последните години - членството в европейското семейство, посочи Плевнелиев.

Искам да ви уверя, че българският народ е обединен и около честния, почтен труд и познанието - нещо, на което вие сте символ, обърна се президентът към участниците в експедицията. В тежки условия вие ще положите тежък труд в интерес на познанието, а това ни прави нация с бъдеще, заяви Росен Плевнелиев.

Той обеща на антарктиците, че ще даде всичко от себе си за обединението на нацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мразя пишман-политици с неясна ориентация, които говорят тъпотии с топъл алт
82
1
 
16
 
! Отговори
VB преди 10 години
Народът трябва да се обедини и изправи срещу мафията.
81
17
 
9
 
! Отговори
Иван Георгиев преди 10 години
Браво на Плевнелиев!
80
2
 
0
 
! Отговори
акуд преди 10 години
дпа и нсп са единствените който искат разединение но на ужким, ЗАЩО. защото око беше обратно дпс щяха да направят ромски патрули НО СЕ ИЗПЛАШИХА и сега чрез бсп, дпс ще се опита да използва политически натиск върху Българите който се разхождат по лъвов мост и са повече от 2, 3 души и приличат на патрул не дай си боже да имат еднакви якета или нашивки по случайност
79
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
...Джони Инглиш...
78
12
 
19
 
! Отговори
laura преди 10 години
Плевнелиев пак проявява безграничната си наглост. По-голям разделител на нацията от него аз не съм виждала. С постъпките си той точно това прави.
77
7
 
18
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Мисля, че 98% от народа изобщо не забелязва тези протстиращи в София пред Нардоното събрания и т.н - хората стават и лягат с ежедневните си проблеми, но си дават сметка,че наличните партии в България не могат да управляват, а кой може - това е въпросът, на който все още никой не дава отговор.
76
18
 
11
 
! Отговори
Христо Тамарин преди 10 години
До ГГ: Проблемът са многото гласове от българи за БСП. Гласуването за БСП не води до опрастачване на населението. Обратното, населението си е просташко и изтъпяло, та затова гласува за БСП. Това никой политик от СДС/ДСБ/РБ или ГЕРБ няма да Ви го каже, ама си го знае. Политиците от БСП също го знаят и доволно протриват ръце: хайде на гласовете на простаците!
75
11
 
10
 
! Отговори
Христо Тамарин преди 10 години
До ГГ: Проблемът са многото гласове от българи за БСП. Гласуването за БСП не води до опрастачване на населението. Обратното, населението си е просташко и изтъпяло, та затова гласува за БСП. Това никой политик от СДС/ДСБ/РБ или ГЕРБ няма да Ви го каже, ама си го знае. Политиците от БСП също го знаят и доволно протриват ръце: хайде на гласовете на простаците!
74
6
 
14
 
! Отговори
Христо Тамарин преди 10 години
Боя се, че Богдан от позиция 83 е прав: след 11 май 2013 разделението е окончателно. Българският етнос се разпада. Мюсюлманската общност все повече ще взема в свои ръце съдбите на държавата, важните решения ще се вземат от тях. В даден момент ще натирят и БСП, разбира се, ама засега им е изгодно да е крепят, понеже крепейки БСП, унищожават българският етнос.
73
8
 
10
 
! Отговори
ГГ преди 10 години
До Христо ТамаринМнооого добър пример. Нагледно показва, че герберо-сдсарството води до улигофренизъм
72
12
 
15
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Разделен е и още как,окончателно и завинаги,благодарение на Станишев,Миков,Манолова - превратаджиите,които подмениха вота през месец май
71
12
 
17
 
! Отговори
ПОМАКА преди 10 години
ОФШОРКО - *** Роско успя да раздели и протестиращите на интелигентни и простаци. В момента се извършва нежен соросовско-прокопиевски преврат. Плевнелиев, се изживява като говорител на интелигентните *** и на ГЕРБ.Омразата и разрушението са оръжието на протестиращите, т.н. "благородни" вандали !Профаните :Това са интелигентните, млади и красиви, надрусани *** и погромаджии на ГЕРБ .
70
8
 
17
 
! Отговори
teritorialno_podelen преди 10 години
Това казано от президента, звучи много смешно. Самия той досега правеше всичко възможно, за да раздели народа, а сега се прави на луд. По-добре повече да не се обажда, защото прави гад след гаф.
69
6
 
16
 
! Отговори
Моника преди 10 години
Късно е Г-н Плевнелиев, вие ни доказахте, че не можете да бъдете никакъв обединител, а само на ни разделите на групи и да ни настройвате един срещу друг. Абсолютно никой не иска да ви слуша с приятелствата си и измамите си доказахте, че вие не заслужавате на бъдете на този пост.
68
11
 
9
 
! Отговори
Христо Тамарин преди 10 години
Нацията е разделена не заради някой отделен големец, а по две основни причини. (1) Съществуването на БСП заплашва съществуването на българската нация. БСП или България - изберете сами. (2) Тоталната тъпотия, ширеща се сред населението, ще прогони оттук всичко по-свястно. Пример: Защо България трябва да спира Турция за Евросъюзът? Защо България трябва да си разваля комшулукът, след като е ясно, че например Франция няма как да пусне Турция в ЕС. Ние френски маши ли ще ставаме?
67
3
 
5
 
! Отговори
Izvestniq преди 10 години
Росен стига е позирал и остроумничил, а нека малко да се стресне и разбере, че много проблеми не търпят отлагане и трябва да бъдат разрешени именно от самия него. Колкото повече ги отлага във времето, толкова повече му се струпват и накрая ще стане така, че няма да може да се справи адекватно със ситуацията.
66
3
 
14
 
! Отговори
Iva Hikova преди 10 години
Напротив, народът вече е разединен, самият факт, че от няколко месеца се организират протести и контрапротести, хората нямат доверие на никого. Плевнелиев отдавна трябваше да влезе в ролята си на обединител на нацията, но това така и не се случи. Вместо това той е такъв, но само на думи. Заема открито позиции, които още повече спомагат за разделението, вместо да се опитва да бъде инициатор на диалог между партиите, институциите и хората...
65
3
 
17
 
! Отговори
Не е моя президент преди 10 години
Плевнята от както се изказа в Турция ,че българите подкрепяли влизаните на ислямска страна с 70 милиона азиатци население в ЕС, го нямам за нищо.Един *** има по-голяма стойност от тоя псевдо-президент.
64
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плевньо,не се прави на дръж ми шапката!Ти си Разделител Първи номер и макар,че гласувах за тебе не те приснавам,