Дядо Николай сезира Цацаров, настоява за разследване

"Може да се провери дали срещу Галактион се извършва покушение"
Обновена: 29 ное 2013 07:07 | 28 ное 2013 22:18, Веселина Йорданова
34
Дядо Николай сезира Цацаров, настоява за разследване
Митрополит Николай. Снимка: архив, БулФото

Пловдивският митрополит Николай иска прокуратурата да разследва публикуваната в медиите информация за извършено покушение върху живота на Старозагорския митрополит Галактион.

В сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, който е публикуван на сайта на Пловдивската митрополия, дядо Николай се позовава на казаното пред медиите от лидера на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев и от богослова Христо Латинов.

Още по темата

"Същото беше споделено от Негово Високопросвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, който заяви в заседание на Светия Синод в присъствието на Българския патриарх Неофит и всички епархийски митрополити, че отдавна и до него е дошла информация за опит да бъде отровен митрополит Галактион", посочва дядо Николай.

„В качеството ми на митрополит на Българската Православна Църква съм искрено загрижен за моя събрат дядо Галактион и настоявам тези информации да бъдат проверени. Дядо Галактион е, слава Богу, жив и може да бъде проверено дали срещу неговия живот действително се извършва покушение, което евентуално да бъде предотвратено”, пише в сигнала на Пловдивския митрополит до прокуратурата.

„Моля да разпоредите образуване на разследване, което да провери изнесените информации, както и да разпоредите други подходящи мерки, ако се установи действително, че се извършва такова престъпление”, пише още дядо Николай в сигнала.

Варненският митрополит Кирил, който почина на 9 юли, е разполагал с „оперативна информация” от свои приятели на ръководни постове в специалните служби, че срещу него е подготвяно покушение, каза Христо Латинов днес пред bTV. Латинов разкри още, че Старозагорският митрополит Галактион е бил тровен.

Ден по-рано Тренчев обяви, че дядо Кирил бил заплашван от митрополит Николай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: митрополит Николай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Попе , попе ....Твоята кола струва 5 линкълна.Ама ревахте като магарета ,че Кирил има линкълн.
23
0
 
1
 
! Отговори
Ники преди 10 години
Крадеца вика-дръжте крадеца!
22
2
 
1
 
! Отговори
анкета преди 10 години
Лудото Коле да се обръсне като евнух и веднага да се тикне в психиатрията (+) Дядо Николай е много почтен и смирен инок,пример е за доброта и благочестие ()
21
0
 
4
 
! Отговори
Баба Гуси преди 10 години
Убиец!!!
20
0
 
1
 
! Отговори
бобо преди 10 години
Метко,а бе като са те рязали отдолу,дали не са ти отрязали нещо и горе /имам предвид в тиквата/!!!???
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
познах,другото е БАРЕКОВ!!!!! И той е мека китка!!!!!!!!!!!!!
18
0
 
0
 
! Отговори
Юрий Балчев преди 10 години
Вече,няма съмнение,че срещу българите се водят координирани действия.Нашествие на скакалци от към Турция!Атака - руската партия,блокира политическия живот в страната в полза на друга държава.Църквата е подложена на невиждан натиск.На практика управлява ДПС и ченгето Догат.Нека не се съмняваме,че това е планирано и режисирано.Кой го позволява,това е въпроса на който трябва да си отговорим.
17
0
 
4
 
! Отговори
m.markov преди 10 години
Баба Гуси,баба Николета и много други бабички . Всички те са наши ОТЦИ ( наши маман ).Що ли го слушаме тоя ,да ги изгоним от църквата.АНАТЕМА.
16
1
 
0
 
! Отговори
mmgg преди 10 години
TE VCICHKI CA SA SATVORA SASCHTO SCHTE KASCHETE SASCHTOTO POLETIZI M POPOVE, GERMANZI , ANGLICHANI , YJ POMAGAT NA NARODA ATE KRADAT OT NARODA ITO OT GARBA NA NEYKIA NAROD V ZELIQT CVAT PO CVETA POLETIZI KOROMPIRANI KRAZI
15
2
 
3
 
! Отговори
Исмаил преди 10 години
Добре че е отчето Иван да ги отсрами! Ама прокурора да разследва от къде им са тези парични потоци,както нашите имами ги разследват поръчково в Пазарджик.
14
20
 
1
 
! Отговори
METKO преди 10 години
Аллах си знае работата.По *** от *** няма
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вярата в душите на хората е опустошена. Там където вярата в Бога е сменена с вяра в партия няма разцвет на обществото. Звучи невероятно но е факт. И двете се нуждаят от високо самосъзнание. Само едно поколение не е достатъчно за да се изгради такова общество.Моралните норми се крепят от самокритика и непрестанна критика. Мизерията в България роди корупцията а страха на хората не позволи това грозно качество да бъде да бъде спряно в зародиша си.
12
1
 
1
 
! Отговори
nana преди 10 години
ne se mesia
11
3
 
12
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Сравнете комунистическите и другите държави.Комунистите се постараха да убият всичко. Не успяха, но не защото не искаха. Просто Бог не им позволи.
10
6
 
11
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
До КуроландесАаа то преди това бяхме цъфнали та вързали. Ама дойде Герб и край. Абе ти вярваш ли си?
9
5
 
20
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Най-лошото, което успя да причини комунизмът на народа е, че го отдели от религията, а после напълни БПЦ със свои агенти, за да може да следи все още вярващите ! Моралната деградация на населението и на цялата държава през последните десетилетия е продукт именно на това. Сега берем плодовете на загърбването на истинските християнски ценности, изопачени от тия полудуховници-полуагенти-полубизнесмени, които сведоха вярата до палене на свещи, а духовното обогатяване замениха с материално !
8
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей, много пари и имоти в църквата а тези които ги делят са все агенти на ДС - повечето...Чак взеха да се трепят... Колкото повече чета за случая с митрополит Кирил , толкова повече се убеждавам че са го убили.
7
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе много млад тоз дядо и погледа му като на върколак...
6
1
 
17
 
! Отговори
ПОЗОР И СРАМ преди 10 години
този е позор и падени за църквата - срам - но господ бави но не забравя - ще си го получат и този и всики като него !
5
6
 
20
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Този пък освен, че е от ДС и има жълта книжка, ако тръгне някой да го разследва наистина - ще стане война, поне около църквата.