"Може ли да се интегрира бежанец"

Без ясна система бежанците ще са проблем, смята Мира Радева
28 ное 2013 07:12, Петя Славова
57
"Може ли да се интегрира бежанец"
Снимка: БТА

"Може ли да се интегрира бежанец", е анализът в "24 часа" на социолога Мира Радева. Тя отбелязва, че разцветът на национализма у нас, включително и създаването на нацистка формация, затрудняват близостта с различните хора, а заедно с това и развитието ни като демократична държава.

Първата работа на държавата е да изработи единно становище и стратегическа позиция за бежанците у нас. И тя трябва да бъде аргументирана, монолитна и ясно изказана.

Без ясна система за интегриране бежанците ще бъдат продължителен проблем. А може да има позитиви - да бъдат живителна струя за икономиката ни, да им се помогне да научат български език, а децата да ходят на училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
8
 
! Отговори
Ani преди 10 години
1.В България няма бежанци ,а престъпници които не са осъдени за нарушаване на държавната ни граница и нарушаване на законите ни .2.*** са родени тук и пак години само ги храним и им плащаме без да работят нулево интегриране.3.В цяла Европа се вижда в какво превърнаха държавите където допуснаха да влязат араби и африканци цели гета ,където закона не действа и 50% ислямизиране ,няма да минат много години и ще стане 100% ислямска Европа .Е за каква интеграция ми говорят ???????? На кого ???
39
0
 
12
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Даже бих казал, че те не искат да бъдат интегрирани и непрекъснато показват, че са различни от нас.
38
1
 
2
 
! Отговори
политолог преди 10 години
До makedonskiМного точен коминтар. Браво!
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Въпросът не е "може ли?", а ТРЯБВА ЛИ?НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ, защото не са бежанци, а са НЕЛЕГАЛНО ВЛЕЗЛИ! Пуснати, защото някой горе е решил, че може да вземе пари за тая работа!В Румъния влязоха 66 от тези нелегални емигранти и хоп в автобуса и веднаги ни ги стовариха обратно! Ние защо не го практикуваме това - да ги върнем на Турция?!Защо Италия увеличи 3 пъти военноморските си патрули? За да не допуска повече нелегални в страната си.Не може да са толкова *** управляващите, ПЛАТЕНО Е
36
1
 
20
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
Мюсюлманите не се интегрират. Всеки който е живял поне малко на Запад го вижда. При нас положението е друго. Свикнали сме с домашните си турци, помаци и *** но това не означава, че са се интегрирали. Тези хора създват капсуловани общности, които крият опасност за останалите граждани на държавата.
35
0
 
12
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Не можем г-жо Радева, ние не можем да интегрираме наште си ***, та ще можем чуждоземците!!!!
34
1
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Значи според разни псевдобългари журналисти политици и каква ли не *** -българина трябва да се радва на бежанците ? 4 г Дянков ни уверяваше че трябва да стагяме коланите - 25 г политиците ни уверяваха че сме в Световна криза - и сега- за хора неграждани на Бг и небъллгари се оказва значителна финансова помощ - безплатно здравеопазване храна и квартира ? къде е справедливостта - Тези хора дори не са наш етнос-Държавата се изплю в лицата на гладните болни българи !Дянков маха от САЩ за сбогом
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До вивианDeal with it
32
1
 
24
 
! Отговори
вивиан преди 10 години
За каква интеграция, говорите? Защо не погледнете дали тези хора са интегрирани в западните страни? Изобщо не са. Интеграция има, когато има хора с близки култури, разбирания, вяра и т.н.По-скоро те ще прогонят още хора от страната ни, заемайки работни места и създавайки престъпност и напрежение. Явно кукловодите на влстта точно това целя - да ни доунищожат като нация и държава от българи.
31
0
 
27
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
Спрете да ги наричате "бежанци" - половината от тези хора идват от страни където няма война, а със Сирийците граница нямаме, така че всички са емигранти. Вероятно трудно ще се интегрират защото трябва да имат постоянен контакт с българи иначе език няма да научат никога. Най-лесно става като ходят с българи на работа, но при тази безработица направо е абсурд. По телевизията виждаме как само си седят в лагерите и играят карти. Ще си направят арабски гета и ще се занимават с престъпления.
30
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Може ли да се интегрира бежанец" ? Може,като се екстрадира обратно в Деар бекир !!!
29
0
 
30
 
! Отговори
Кутев преди 10 години
А кои са точно бежанците? Примерно вчера съобщиха за 250 афганистанеца, подпалили и изгорили (неумишлено) 100 годишна сграда в центъра на София. Те бежанци ли са?И какво по дяволите търсят 250 афганистанеца в центъра на София?????Те или трябва да са в център за бежанци някъде си. Или трябва да са в затвора или експулсирани като нелегални емигранти.При условие, че не са от Сирия, а от Афганистан първото явно отпада.
28
1
 
12
 
! Отговори
14/88 преди 10 години
Народът отдавна е казал, че от гарга гълъб не става. Интеграцията е успешна по метода " 9 грама в сърцето" , описан в известна руска песен !
27
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига с тази Мира Радеваааааа, видяхме вече колко и е акъла
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каквото и да ми говорите нашите турци в градовете са пример за интеграция ! Дори на моменти са по-читави и от нас българите . За селата не говорим то там и голям % от българите са изтървали козите . Иначе тия африкански пришълци при тях шанса за интеграция е нулев , та тук няма достатъчно работа и услуги за самите нас да не говорим,че щели да научат българския -един от найтрудните езици?! Ама кво си говорим те тия спят на земята и само реват за казана с чорбата а като са извън лагера само зулуми
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** и мюсюлманин нямат такава дума във речника си интеграция това не са хора по зле са от животните
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе защо не се казва влизат ли още апапи през "границата " ни с Турция , граничните връщат ли хора , ограда прави ли се и т.н. , какво е това инф. затъмнение ? Колко хиляди джангала станаха афроемигрантите които хрантутим и на какво се отопляват и колко милиона на седмица идват тия разходи? Е може ли толкова много време тия политици да нямат ясна стратегия как ще решим тоя огромен проблем . Лошия Бай Тошо навремето щеше да реши проблема за 3 дни ама сега сме се огъзили на много посоки и ........
23
1
 
20
 
! Отговори
666 преди 10 години
Деца не останаха у нас та на чужите ще разчитаме да ни напълнят училищата! Това е едновременно страшо и срамно!
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прочетох повечето коментари, които разбира се са вярни, но изпускате нещо много важно. Причината да не могат дасе интегрират бежанците е тяхната религиозна принадлежност. Дали е турчин, филипинец или африканец, когато човек е мюсулманин, интегрирането е неъвъзможно. Тази религия е възможно най-допотопната и превръща хората в животни. Досега не съм чул човек християнин да не се интегрира нормално в Западна Европа или Америка. Запомнете,че Християнската религия е базата на цивилизованото общество.
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Може ли да се интегрира бежанец" - Ами не може .И няма нужда да се правят социологически проучвания за нещо доказано от историята.