Ранобудните студенти блокираха кръстовище. За кратко

Искат да влязат при Орешарски, кордон полицаи не им дава
Обновена: 4 дек 2013 19:41 | 4 дек 2013 19:10, Александър Попов
43
Ранобудните студенти блокираха кръстовище. За кратко
Снимка: Булфото, архив

Ранобудните студенти блокираха за кратко кръстовището на бул. "Цар Освободител" и ул. "Г. Раковски" в поредния ден на протест срещу управлението на кабинета "Орешарски", съобщи Фокус.

Недоволните скандираха "Оставка" и спряха движението като седнаха на пътното платно. В района има кордон от полицаи, които призоваха протестиращите да освободят пътя.

По-рано, в градинката до Военния клуб, студентите призоваха към национален протест против новия Закон за МВР, който ще се проведе утре в 10:00 часа пред Народното събрание.

"Излизаме, за да бъде чуто общественото мнение и законът да не бъде приет, защото: се допуска вмешателство в личния живот на гражданите, толерира полицейския произвол, увеличава така или иначе тежкия за данъкоплатците бюджет", пише във флаерите, които бяха раздавани.

Няколко студенти се опитаха да влязат в Централния военен клуб, където се провежда церемонията по връчване на националния приз „Студент на годината - 2013”, на която присъства министър-председателят Пламен Орешарски, министърът на отбраната Ангел Найденов и други официални гости. По думите на студентите, те имат право да присъстват на церемонията, но охраната не ги допусна. Кордон от полицаи застана пред клуба, защото към студентите се присъединиха група от около 70 протестиращи с викове "оставка".

Протестиращите срещу кабинета блокираха движението в района.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес покажете и снимките от Блиц с алкохолните изпълнения на Голев в Ректората.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бай петко сигурен съм че с твоята партия с удоволствие бихте хранили прасетата със студенти. Ти деца имаш ли или партията като на гея ти ги направи и на теб. След вас потоп.
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пазят си марионетката Орешарски. Гнусно същество което затрива държавата си заради Турски и Руски интереси.
34
2
 
3
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
Пък в т.н. тяхна прокламация се жалват от пректозаконо за МВР, че полицията запушвала движението. То бива наглост, ама да се благодарят, че не са в Турция или Украйна. Разюздани самозванци, решили да бъдат по-католици от папата. лигльовци, а за Илчев, прав е 35 !
33
2
 
9
 
! Отговори
окупационен режим преди 10 години
"Ранобудните" празнодумни окупатори на СУ трябва да бъдат изключени дисциплинарно от СУ и дадени на съд за насилствено налагане на окупационен режим в София!
32
2
 
10
 
! Отговори
малееее преди 10 години
Като гледам тези ранобудници , че то са все трета възраст пък и ранобудни студенти ??? нема такова животно
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой да вижда студент на тази снимка?
30
3
 
9
 
! Отговори
Илчев вън преди 10 години
Изгонете Илчев - Ректорът на Унивирситета. Не става дори за *** на бъчва. Той или е купен, или е *** и не иска да защити честа на Унивирситета. Може да е Реформатор или Герберист. След като смесва политическата си принадлежност със задълженията си - аут от Унивирситета и БАН. Да ходи, ако ще в Патагония. Не ни трябва такъв Ректор. Изгонете го и сложете такъв, който ще се справи с тези разюздани лигльовци, като ги изгони и им пише нулев семестър или въобще изключи завинаги от Унивирситета.
29
3
 
9
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Dnes.bg.1Верно тей беше.Ама тогава бяха силни-вилни,времето беше топло ,надниците бяха големи(не го пиша сериозно за надниците,щото не съм сигурен) ,имаше все още ония другите и така. И тези вече се провалиха,чакаме другите клоуни ,ама ще чакаме чак до пролетта.Поне да не развалят празничните дни,които ще ни донесат малко радост. Крайно време е ако ще има протести на пролет,да имат някакви конкретни имена които да предложат,че само така с голо "Оставка",само дразнят
28
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Студенти на тая снимка не се виждат. Мирише на инсценировка.
27
2
 
11
 
! Отговори
Zoro S преди 10 години
Партиите са проводници на влиянието на олигарсите върху държавата!
26
5
 
29
 
! Отговори
ЛЕКЕТА ДРИСЛИВИ преди 10 години
ДЪРТИТЕ СТУДЕНТИ,КОИТО УПРАЖНЯВАТ ПРОФЕСИЯТА "ПРОТЕСТИРАЩ"СА ПОВЕЧЕ ОТ РАНОБУДНИТЕ.И КАКВИ РАНОБУДНИ СА КАТО ОТ ПИЯНСТВО И ДРОГА НЕ МОГАТ ДА СЕ СЪБУДЯТ.ТОВА СА ЕДНИ ОБИКНОВЕНИ ПЛАТЕНИ ИНТРИГАНТИ И ПОЛУГРАМОТНИ КОПЕЛ*ДАЦИ,МРАЗЕЩИ БЕЗПЛАТНО.ВИЖ МИ ОКОТО!!!АМИ КОМПРОМАТИТЕ С ПОЧЕРПЕНИТЕ ПРОФЕСОРИ.А ТЕ КАТО СА ПИЯНИ И НАДРУСАНИ В СТУДИЯТА,А?
25
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Раноблудството им става все по-немощно и жалко, досадна част от пейзажа в центъра на София!
24
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За това ли беше това задръстване на Цариградско?? Ама полицаите да не затварят пътя, ша минавам с джипката върху тях.
23
8
 
29
 
! Отговори
Митрев преди 10 години
Загадка до всички на които им се привиждат студенти на снимката: "Колко студента виждате?" едни и същи промити мозъци обикалят София и врякат тъпотии, един от дните "ДАНС#нещо си" седейки в тролея(на път за работа) блокиран на оборище от тия веселяци младеж с 2литрова бира в ръка крещи "елате с нас протеста е за вас" и "искаме по-добро бъдеще" отговарям НЕ МЕРСИ и какво бъдеще може да иска младеж с 2л бира в 09:30?*** народ слаба държава за съжаление.
22
24
 
11
 
! Отговори
сорос преди 10 години
Нормални хора, не пишете тук - няма смисъл. На тази новина са накацали червени мухи.
21
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЛУДИТЕ НЕМАТ УМОРА !уМОРИХМЕ СЕ НИЕ ОТ ПРОСТАЩИНАТА ИМ!
20
9
 
35
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
Когато Орешарски ги канеше още в началото на тяхната окупация, те отказваха да се срещнат с него. Сега пък искали. Много странно. Явно някой им дърпа конците. И получават противоречиви команди от кукловодите си. Както и да отричат обслужват нечии интереси и са използвани от някого за неговите собствени цели.
19
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спрете да протестирате, че заради това ,на всяко помещение в което влиза развалящият седенки, се изгражда заден вход .
18
7
 
24
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
До АтакистПрав си абсолютно.Аман от закъснели антикомунисти у нас. А когато трябваха - никой нямаше.

Спонсорирани публикации