Шефът на НСО отрече баща му да е бил агент на Държавна сигурност

Става дума за частично съвпадение на имена, обясни той
Обновена: 5 дек 2013 13:48 | 5 дек 2013 13:48, Камелия Цветанова
6
Шефът на НСО отрече баща му да е бил агент на Държавна сигурност
Тодор Коджейков. Снимка: Булфото, архив

Началникът на Националната служба за охрана (НСО) бригаден генерал Тодор Коджейков опроверга публикации в медиите, че баща му е бил щатен служител на бившата Държавна сигурност.

"Във връзка с изнесена в средствата за масово осведомяване информация че „бащата на началника на Национална служба за охрана при президента на Република България – Николай Иванов Коджейков, е бил щатен служител на бившата Държавна сигурност“, категорично заявявам, че тези твърдения не отговарят на истината.

Трите имена на моя баща са: Николай Петков Коджейков. През целия си живот той никога не е имал нищо общо с Държавна сигурност. Служил е като офицер към Главно управление „Строителни войски“, пише в съобщение до „Фокус“ шефът на НСО.

Причина за опровержението станаха огласените от Комисията по досиетата агенти на Държавна сигурност в управата на фалиралата Българска земеделска и промишлена банка.

В управителния съвет е бил Николай Иванов Коджейков - щатен служител на Второ главно управление на ДС, изкарал и школата на КГБ за разузнавачи и в публикации беше отбелязяно, че вероятно става дума за бащата на шефа на НСО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: НСОДСКоджейков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Всеки нормален човек му се повръща като контактува със защитници на дейността на ДС.Тези "разузнавачи"са съсипали живота на хиляди хора.Сега получават високи пенсии в повечето случаи заемат все още и ръководни държавни постове.Докато тези негодници не си получат заслуженото не ни чака нищо добро.
4
0
 
4
 
! Отговори
Antonim преди 10 години
Това са ни журналистите - скандал да има, сензация да има. А колко му е да си проверят информацията, преди да я публикуват.
3
0
 
8
 
! Отговори
balgarin преди 10 години
а баща му какъв трябва да е , овчар , свинар или текезесар ли.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
званието генерал силно олекна и се обезцени в последните години, благодарение на безпардонната намеса на политиците във сферата на сигурността.
1
1
 
16
 
! Отговори
qwerty преди 10 години
да е Иванов или Петров - ДА, ама с тази толкова разпространена фамилия ????????/