Професор напусна Алма Матер в знак на протест

Бившият декан на философския възмутен от отношението към студентите
Обновена: 8 дек 2013 12:43 | 8 дек 2013 12:36, Анисия Иванова
35
Професор напусна Алма Матер в знак на протест

След като „ранобудните" студенти пуснаха клипчето с пияни преподаватели в Софийския университет, един друг преподавател подаде оставка.

Бившият декан на философския факултет професор Александър Димчев заяви, че напуска Алма Матер, защото е възмутен. Ръководството все още отказва да я приеме, но той е категоричен.

„Възмутен съм от начина, по който се държат някои колеги към студентите. Не може по този начин да възпитаваме и да даваме знания на тези млади хора, когато ние не сме пример за тях", каза професор Александър Димчев пред Нова тв.

„Това е болката ми, която ме накара да подам оставка. От една страна тези млади хора се упрекваха, че са изнесли информация, която не е етична. От друга страна ректорското ръководство позволи на думи да бъдат очернени нашите студенти", добави още той.

В края на ноември "Ранобудните" разпространиха видео, в което се виждаше как професори са си спретнали среднощно матине в сградата на Софийския Университет "Св. Климент Охридски".

Проф. д-р Костадин Рабаджиев, един от хванатите в крачка, обяви, че видеото е опит за саморазправа с него.

Впоследствие двамата професори Драгомир Драганов и Костадин Рабаджиев бяха наказани със "забележка" заради матинето с руска водка и цигари в Софийския университет "Климент Охридски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
4
 
! Отговори
Прав съм преди 10 години
До hidkoРазбира се, те повечето са статисти и *** с богати родители. Университета не е за окупация, а за учене!. Искаме вече комунизъм!!!
30
3
 
5
 
! Отговори
знаещ преди 10 години
Запомнете ,че този си точи зъбите да бъде новия ректор на алма матер затова играе този театър"крачка на зад две напред" това долен интригант.
29
5
 
4
 
! Отговори
пепи готиното преди 10 години
До сами мКога Димчев стана професор? При кое правителство и при кои режим та е достоен човек? Не е ли учил през соца та сега се прави на велик? Да напуска. Маината му. Ще доидат истински съвременни преподаватели. А дали не е време вече да си поканим отвън лектори и професори? А нашите измисленяци кучета ги яли!!!
28
4
 
5
 
! Отговори
пепи готиното преди 10 години
Браво Сашо, браво Димчев!!!! Един достоен професор!! Всички които защитавате грешната кауза трябва сами да напускате иначе студентите които искат нещо да научат ще ви наритат да се търкаляте по стълбите между братята дарители Георгиеви. И повече никога измислени професорчета като вас да не се връщат в Алма Матер. Щом си застанал против искащите да учат и защитаваш лежащите и пиещи окупатори нямаш право да се наричаш български професор.Ти и тези като теб са деградирали ***!!!
27
4
 
4
 
! Отговори
hidko преди 10 години
Един почтен преподавател! Браво! Не са студентите тези, които трябва да внимават за морала си. Не са те, които трябва да дават пример. Не са те, които имат претенциите да са морални стожери. Не са те, които са живяли достатъчно за да знаят кое е правилно и кое не е. НАПРОТИВ! Възрастните са. Преподавателите са. Те са тези, които трябва да показват и от които младите трябва да се учат. И когато примера е един пиян преподавател, който злоупотребява с положението си - защо да се учудваме?!
26
4
 
12
 
! Отговори
бивша студентка преди 10 години
много бързо забравихте снимките със "ранобудните"как пият и търкалящите се бутилки около тях?Не,че оправдавам и пияните преподаватели,ама във университетите май не се уче нищо друго освен усвояване на спиртоманията,затова и науката ни е в такъв упадък!!!!
25
12
 
10
 
! Отговори
сами м преди 10 години
Ето един достоен човек!
24
11
 
16
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
ПО-СКОРО СА МУ ПОКАЗАЛИ ВРАТАТА СЛЕД ПРОТЕСТИТУИРАНЕТО МУ!!!!!!ВЪН ГЕРБЕРУНГЕЛИТЕ ОТ СУ!!!!ВЪН ГЕРБЕРУНГЕЛИТЕ ОТ БГ ДА СИ ХОДЯТ РЕДОМ С *** НЯМА ДА НИ ЛИПСВАТ ИЗОБЩО!!
23
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а кадрите с ранобудни пиещи и пушещи в СУ. Какво стана с тях?
22
2
 
12
 
! Отговори
Anonimen преди 10 години
Анисия, наказанието не е "забележка", а "предупреждение за уволнение".
21
3
 
11
 
! Отговори
#$% преди 10 години
Ако някой студент или група такива(в някой ремомиран университет ), да не говорим за преподавател си позволи такива своеволия каквито се случват у наше село - ще изхварчат от образователната система и никога няма да могат да стъпят в читав университет през живота си!
20
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАЙ-КРАДЛИВАТА И АЛЧНА ПОЛИТИЧЕСКА КАСТА СА КОМУНИСТИТЕ ,КОИТО СА НАЙ-ВЕЧЕ В БСП ,КАКТО И ИМА ДОСТА ОТ ТЯХ ,КОИТО СА ГОТОВИ ЗА ПАРИ И ВЛАСТ ДА ИДАТ И В ДПС И ВЪВ ВСЯКА ПАРТИЯ, КОЯТО ИМ ГО ОБЕЩАЕ. И КОСТОВ БЕШЕ ТАКЪВ И Е ЕДИН ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИТЕ ОСТАВИЛИ ГО ДА ПЛЕТЕ С ПРЕДИШНИТЕ СИ АВЕРИ -КОМУНИСТИ ПАЯЖИНИТЕ СИ В СТРАНАТА НИ. ЗАТОВА СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ.
19
15
 
8
 
! Отговори
до 20 преди 10 години
Гласувай си за БСП и си чакай да се подобри положението у нас. Давай шанс на мошеници като Орешарски да ти подобрят живота.
18
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До do 359И ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАТ ЗА КУНЕВА ИЛИ ОСТАНАЛИТЕ СЕДЕСАРСКИ ПАРТИЙКИ -КОЙТО ЗА КОГОТО ИСКА ЩЕ ГЛАСУВА НИКОЙ НЕМОЖЕ ДА КАЗВА ЗА КОГО....
17
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички преподаватели седесародесебарокуневисти да напуснат СУ. Политически шутове.
16
6
 
9
 
! Отговори
при боко преди 10 години
Ходи да му четеш лекцийки ще ти плаша по вече А при шестака занятия по фалшификаций Не си свърши работа като окупатор не ти стигнаха знанията и опита за задкулисни деиствия и сигорно си толкова филосов на лекцийте никой не те слуша Иначе щеше да успееш да изпълниш повелията на партията Гербериска Жалко ако другите преподаватели са като теб Извиняваи
15
21
 
18
 
! Отговори
мария преди 10 години
ТЪКМО СИ МИСЛЕХ ЗА ЛИПСАТА НА ДОСТОЙНСТВО И ТОЗИ ЧОВЕК МИ ДАДЕ НАДЕЖДА !!! А ДО "АНОНИМНИТЕ" ПО-ДОЛУ - ОТВРАЩАВАТЕ МЕ !!!
14
21
 
39
 
! Отговори
359 преди 10 години
Всички сме възмутени от отношението към студентите-окупатори и смятаме, че отдавна трябваше да ги изринат от безплатния пансион в СУ, заедно с философите, които им дават уроци по нарушаване на законите!
13
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В България, когато някой покаже доблест да се изправи срещу системата, той е поругаван като изключително лош човек. А народът трябва да е коректив на властта, като я държи изкъсо. Когато работите за фирма, шефът ви държи изкъсо, нали, иска да сте перфектни, не би позволил да крадете от фирмата? А политиците ни като са доказани крадци, ние трябва да им дадем 1 година картбланш? Такива като професора са мачкани от простото общество и затова не можем да тръгнем нагоре.
12
16
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дребен тарикат! И той се урежда в Президентството или на друго сладко място, а сега се пъчи, за да си заслужи сребърниците.